Top

Arkivet - Artikler og presseskriv


First previous
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
Next

Svein Frydnes: En fredag i midten av september møttes Communic fra Mandal og Battle Beast fra Finland i Buen Kulturhus. Det ble en kveld med masse lys, masse varme og skikkelig trøkk!

Svein Frydnes: Southern Discomfort 2017 er over. To dager med høy og tung musikk. Mye bra, noe mindre bra, men alt i alt en vel gjennomført festival. En nagle i bibelbeltet, kaller arrangørene seg selv, og nagler var det nok av å se.

Kenneth Pedersen: Metallica holdt den 2. september erstatningskonsert for 15500 ivrige fans. Den opprinnelige konserten, som skulle vært holdt 5. februar i år, ble avlyst på grunn av vokalist James Hetfields sykdom med påfølgende stemmeproblemer. Bandet hadde imidlertid selvironi nok til å lage en spøk ut av det hele, ved å trykke opp 15000 t-skjorter som ble del ut gratis til alle publikummere. Teksten på t-skjorten var «Papa Het was a hoarseman» (var en hes mann), fritt oversatt etter «The Four Horsemen» fra Metallicas første album «Kill ‘em All».

Svein Frydnes: Neste år arrangeres Karmøygeddon Metal Festival for femtende gang. Et jubileum som ikke kommer til å forbigås i stillhet. I dag kan festivalledelsen stolt annonsere at Skid Row blir å finne på hovedscenen under jubileumsfestivalen.

Egil Jostein Ueland: I sammenheng med at vår eminente statskanal sin sommerserie, Sommertoget, hadde stoppested på Brusand stasjon den 10.08.2017, ble det folkefest rundt stasjonen. Ryktene tilsier at det var over 11000 personer på det meste under arrangementet.

Egil Jostein Ueland: Denne torsdagen har Jæren bluesklubb booket inn Minnie Marks fra Australia. Hun er på Europa turne og dette er hennes første besøk i Norge. Minnie Marks er en ung og fremadstormende artist, som spiller det som hun selv beskriver som skitten, søt rock & roll.

Svein Frydnes: I år er ble Eikerapen Roots Festival arrangert for fjortende gang. I forkant gikk festivalledelsen sterkt ut og varslet at dette kunne bli den siste festivalen, om ikke det økonomiske falt på plass. Etter en vel gjennomført festival, tyder mye på at Eikerapen også neste år vil fylles av festglade festivalgjengere.

IM K. Fossli: Canal Street er en musikkfestival som foregår i Arendal siste uka i juli. Vår familie har vært frivillige der en i mange år nå og gleder oss alltid til å få være en del av denne folkefesten. Festivalsjef Mats Aronsen står på i ett for å gi musikk og glede til alle, noe han lykkes særdeles godt med. I tillegg til at de alltid skilter med små og store artister innen de fleste sjangrer, er det spesielt tre elementer som gjør Canal Street til en av Norges mest unike festivaler.

Janet R. Johnsen: Totalt 35 båter var påmeldt Fjordsteam 2017, og dessuten var det en del veteranbiler og busser på kaien. Hele helgen var det liv og røre på kaien og om bord på båtene. For ungene var det mulig å bygge små båter, fiske krabbe og stinter fra kaikanten.

IM K. Fossli: 12.-16. juli foregikk årets Riddu Riđđu, en urfolksfestival som befinner seg i vakre Manndalen i Kåfjord. Navnet er samisk for “Liten storm ved kysten”, noe som viser til festivalens opprinnelse som et opprør mot undertrykkingen av samer. Etter det har den vokst og spilt en stadig viktigere rolle for urfolk fra hele verden. Hit kommer alle slags folk for å lære om sin egen og andres kultur gjennom seminarer, filmer, workshops og konserter. Det er en måte å feire mangfold, unikhet, samhold og tradisjoner. Selv fikk vi i år igjen æren av å få være med som frivillige, og det er virkelig den beste måten å oppleve festivalen på.

Egil Jostein Ueland: Landets eldste visefestival ble arrangert for 23 gang i Jærens sørligste by, Egersund. Med artister som Halvdan Sivertsen og Mikael Wiehe på bookingen så har festivalen lagt et godt fundament for en helg fylt med musikalske godbiter.

Svein Frydnes: Det var en legende innen skandinavisk rock som besøkte Mandal en lørdag kveld midt i juli. En legende som levde opp til forventningene; Kim Larsen tok publikum med storm i Mandal sentrum.

Arnt Ove Meinert: Fredagen og dag nr to av årets visefestival hadde mye flott på menyen fordelt på både små intime og store romslige spillesteder. Hvert spillested har sin sjarm og syns arrangøren har plassert artistene på scener de passer på selv om enkelte av artistene på de små scenene hadde vært en fryd å se på en stor scene som den i Turnhallen. Værgudene stiller lojalt opp på alle visefestivalene og denne dagen hadde de bestemt seg for å virkelig spyle byen ren. Det regnet for det meste og for en som løp fra konsert til konsert så kunne det oppleves som at publikum ble på samme plass lengre enn de gjorde både på første og siste dag av festivalen som var værmessig på en tørrere nivå.

IM K. Fossli: Fredag 21.07 ankom vi Fredrikstad etter en 19 timers kjøretur og noen få timers søvn på en parkeringsplass. Som vanlig var det en del timer til innslipp da vi fant Månefestivalen, så vi tok oss en tur og så på den koselige Gamlebyen. Da vi kom oss inn løp vi naturlig nok rett fram til scenen. Violet Road skulle tross alt være først ut. Vi måtte jo være klare.

Geir Roger Hagen: Det var endelig klart for den store folkefesten i Vennesla, nærmere bestemt Hunsfest. Dette er den tredje gangen endagsfestivalen blir arrangert på området til den gamle hjørnesteinsbedriften Hunsfoss fabrikker på Hunsøya.

Egil Jostein Ueland: Årets Ranglerock blir avholdt på lageret til denne fantastiske butikken, og arrangeres for 16. gang i år, med en meget spennende booking. Med bland annet Bob hund og Death By Unga Bunga på programmet så har dette potensiale til å bli en kjempehelg. Til og med værgudene spiller på lag denne helgen.

Karina Rydland Norum: Selv om værgudene ikke kan bli helt enige, er rock og metalfolkets humør upåklagelig. Festivalens deltagere virker som en stor kameratflokk, og det vanker alltid et smil eller en klem. Årets Musikere har litt av hvert for alle i kofferten sin, og alt ligger til rette for en minnerik og fengende festivalopplevelse.

Det ble et positivt og godt førsteinntrykk som ikke overskygges med det første. Dette var den første i en rekke konserter på Sørlandet, solid backet av Tor Arve Barøy og et profesjonelt knippe traktører av ulike musikalske innretninger. Det hoppet i det uten å kjenne på vannet først, og for mitt vedkommende kunne de likegodt vært henne faste band i årevis.

Egil Jostein Ueland: Endelig var det tid for Dalane Bluesfestival igjen og i år så feirer festivalen 15 års jubileum. Festivalen er som vanlig lokaliser i Egersunds koselige sentrum. Med hovedscenen plassert midt på torget og de andre scenene en kort spasertur unna. Festivalen ble høytidelig åpnet på torsdag den 15 juni kl 18.00 med blant utdeling av årets musikkpris. Denne gikk i år til Hans Berge Stokkeland fra Helgåleiren, for hans innsats for kulturlivet i nærområdet.

Ann-Carina og Sylvia: Dette er virkelig en festival i vekst og vi er spente hvert år på hva som kan ha endret seg og hva slags nye finurligheter de kan ha funnet på. Som vanlig ble vi virkelig ikke skuffet av det utrolige teamet som står bak denne festivalen.

Svein Frydnes: Ti år etter at han i øsende regnvær underholdt 20000 mennesker på Sør Arena var han tilbake, denne gangen på Bystranda foran ca 12000 mennesker. Vi snakker om en av vår tids største artister, Reginald Kenneth Dwight, bedre kjent som Elton John. Unnskyld, Sir Elton John.

Helge Knutsen: For fjerde året på rad ble Tons of Rock, arrangert 22.06 til 24.06 i Halden, nærmere bestemt på Fredriksten festning. Dette er desidert den største Rock/metal festivalen i Norge. En bedre kulisse til et slikt arrangement skal du lete lenge etter. Med sine festningsvoller danner det en perfekt ramme rundt festivalen. Under årets Tons of Rock var det innom ca 20 000 besøkende. Noe som er en liten tilbakegang fra i fjor.

Svein Frydnes: Snart braker det løs igjen på Øye-sletta. 7.-8.juli slippes en solid line-up løs på et konsert-sugent publikum. Forhåpentligvis vil sletta foran scenen være fylt av forventningsfulle rockere fra land og strand når band som Europe, Seigmen, In Flames og Kvelertak sørger for at Kvinesdal igjen rystes av rockens heftige rytmer.

Janet R. Johnsen: En kveld i Stavanger hvor MODS fyller Viking stadion med 24.000, og ble utsolgt i løpet av kort tid blir stille forbigått i hovedstadsavisene. Og selv om Aftenbladet gir terningkast 4, så er kvelden magisk. For oss som er vokst opp med Mods, og senere Morten Abel og resten av Stavangermusikken er dette helt topp.

Ann-Carina Rønaasen: I ekte sirkusstil stod konfransieren på scenen iført sirkusdirektøruniform og liret av seg dårlige vitser, presentasjoner av artister og en egenkomponert sang om kvelden. Herfra kunne det bare gå oppover humret vi, og det gjorde det virkelig. I Ravnedalen er det en egen atmosfære. Man går på en måte inn i en stor gryte av en park, som bare oser sørlandsidyll og sommerfest. Allerede fra inngangspartiet hørte man glade mennesker nynne på musikken de skulle høre i god symfoni med et og annet ivrig blikk etter hvor ølsalget var.

Karina Rydland Norum: Den 9.-10. juni 2017 ble det skikkelig wild west i hangaren ved Lista Flypark. Arrangøren var G. Thomas og countryfestivalen hadde det passende navnet Helt Texas Live. Et par indianere dukket opp og cowboyhattene florerte!

Janet R. Johnsen: Stavanger lufthavn fyller 80 år, og det må selvsagt feires med et stort flystevne. Selv om Håvard Vetrhus i programmet håpet på solskinn, 25 grader og opp mot 50.000 besøkende i løpet av disse to dagene så tror jeg de må være fornøyde med både været og besøkstallene. For 25 grader og solskinn ble det ikke, men oppholdsvær og grei temperatur på lørdagen, og litt mere vind på søndagen. Så er dette mye bedre vær enn vi har hatt på Sola dagene før stevnet.

IM K. Fossli: Foynhagen er et fantastisk koselig sted på brygga i Tønsberg. Det ligger i bakgården til The Sense, og er en stor åpen plass med trær på alle kanter. I selve hagen er omtrent halvparten av plassen satt av til bord og halvparten til ståplasser foran scenen. Det var synet som møtte oss da vi kom løpende for å kapre plassen vår foran scenen i nokså god tid før CC Cowboys-konserten onsdag 24. mai. Med seg som oppvarming hadde han både Caravan Joe og The Pinkertons.


First previous
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
Next

Bottom