Top

Arkivet - Artikler og presseskriv


First previous
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
Next

Irmina Lunnøy: Fredag 6. april så ut til å være en kjekk dag for metalfansen på Haugalandet. Flytten Pub skulle nemlig få besøk av Susperia og Art Of Deception, de sistnevnte som oppvarmingsband. 

Egil Jostein Ueland: Dette er tredje gang Glenn Braadland Band arrangerer Music Night på De Røde Sjøhus i Stavanger. Det som er spesielt dette året er at bandet har release-konsert for debut albumet ”Living With the Blues”. Albumet er spilt inn hos Torkild Viig i NoSound Studio i Stavanger.

Svein Frydnes: I påskeuka arrangerte Sjøboden sin tradisjonelle Påskefestival. Den ble kickstartet av Communic, Mandals egne metal-helter, som vartet opp med et solid «best of»-set.

Egil Jostein Ueland: Peter Wemö er en kjent svensk visesanger som blant annet har spilt sammen med Lars Martin Myhre. Han beskrev seg selv som båtflyktning, og har bosatt seg på det blide Sørlandet.

Bjørg Fossli: Ruben Pettersen er allerede en kjent skikkelse i musikklivet i Arendal og de andre sørlandsbyene tross sin unge alder. Han begynte med metal for noen år siden, men gikk etter hvert over til rapsjangeren. Han ble hjulpet fram av dedikerte og rutinerte musikere i Arendal, og er nå med og hjelper neste generasjon musikere til å lykkes. Han arrangerer konserter, spiller selv og er DJ. Og nå har han altså gitt ut plate som han har kalt «Dagens samfunn». På plata høres det at han har blitt voksen. 

Irmina Lunnøy: 24. april vil bli husket som en dag da Flytten ble invadert av Audrey Horne og Magick Touch. Med over seksten år på den norske rocke scenen og seks anerkjente fullengde-album har Audrey Horne klart å vinne hjertene til publikum med sin «catchy» hardrock med et snev av postgrunge. Bandets sjette album «Blackout», som ble utgitt i år, ble fulgt opp med en omfattende turné over Europa og Norge.

Egil Jostein Ueland: Cradle of Filth slapp albumet Cryptoriana – The Seductiveness of Decay i september 2017, og har i den sammenheng satt ut på en lang verdensturne sammen med Portugisiske Moonspell. 

Irmina Lunnøy: Da det ble kjent at Shakma hadde planlagt konsert på Flytten Pub, var det bare å stille opp for min del. Jeg har sett Shakma to ganger før og hver gang var det en fryd å se og høre på dem. Forståelig nok hadde jeg høye forventninger for denne konserten. 

Kenneth Pedersen: Som i fjor, ble årets Ingenting-konsert en høydare på Kick i Kristiansand. Kjell Undheim var i godt humør da han gikk på scenen natt til lørdag. Det gikk ikke mange minuttene før Undheim inviterte til første skål med rødvinsglasset sitt. Publikum var også i storform, spesielt fansen på første rad.

IM K. Fossli: Lørdag 10.03 satte endelig Violet Road i gang med ny turné! Det kunne vi selvfølgelig ikke gå glipp av. Halv to var vi dermed på plass foran Sentrum Scene, veldig klare for å sette i gang konsertopplevelsen. Det som er så fint når det kommer til Sentrum Scene, er at det ligger en koselig liten bar/restaurant vegg i vegg, så vi trengte ikke gå langt for å få oss litt mat. Der inne satt vi til vi ikke turte lenger, og det viste seg at timingen vår var ganske perfekt. Ikke før hadde vi stått foran døra i fem minutter, før køen bak oss hadde blitt flere meter lang. Dette kom utvilsomt til å bli bra.

Svein Frydnes: Kvelertak har slått seg stort opp innen norsk og internasjonal rock. Likt av både konger (av trash-metal, Metallica) og av kronprins (av Norge, Haakon Magnus). For tiden spiller de for tusenvis av mennesker verden over, som oppvarming for Metallica. Fredag og lørdag besøkte de kjelleren på Teateret i Kristiansand, i et lokale som rommer 200 mennesker..

Irmina Lunnøy: Egentlig trenger man ikke å presentere The Dogs. Dette punkrock/garagerock- bandet fra Oslo med Kristopher Schau i spissen, har klart å sikre seg stor popularitet etter sju år på den norske rocke scenen samt å ha utgitt seks album. Det sjette albumet «The Grief Manual» ble utgitt i år så tidlig som 1. januar. Albumet ble godt mottatt, noe som utvilsomt var velfortjent.

Bjørg Fossli: 10. november var en usannsynlig rocka kveld på Munkehaugen med to heftige band og et ellevilt og dedikert publikum. De Marvells varma opp for Thulsa Doom og varmt ble det. De Marvells er et ganske nytt band fra Halden og Oslo (Christine) og Thulsa Doom er et garva og erfarent Osloband. 

Egil Jostein Ueland: Sandnes Rockeklubb hadde booket inn selveste Trollfest for å lage spetakkel på Tribute denne lørdagen. Med seg på laget hadde de Sverdkamp for varme opp publikum.

IM K. Fossli: Fredag 16. februar skulle Susie & the Spuds ha konsert på Munkehaugen i Arendal, med Arendalsbandet Major Trouble som oppvarming. Munkehaugen er et lite, koselig lokale med en lav scene, noe som gjør konsertene intime og fine. Med andre ord perfekt for Susie & the Spuds. Forrige gang de spilte der var 21. februar 2015, så godt som akkurat tre år siden, og den gangen var morsomt nok første gang vi så dem. Vi var med andre ord veldig klare for jubileumskonsert, og den ble akkurat like bra som vi visste den skulle bli.

Svein Frydnes: På utgivelsesdagen fredag 9.februar, presenterte The Violent Years sin nyeste utgivelse, «I Blame You and You Blame Me» på Klubbscenen i Buen Kulturhus. Til tross for at publikum ikke hadde hørt albumet tidligere, var det nesten utsolgt. Og publikum fikk virkelig valuta for pengene. For bandet ble det som en stor hjemkomst, med et hengivent publikum.

Bjørg Fossli: I min fjerde artikkel om musikklivet i Arendal vil jeg ta en liten tur til nabobyen ettersom gutta i Sjøgress stadig vekk spiller i Arendal. De er en hardtslående gjeng fra Grimstad med myke verdier. I november ga de ut en EP med fire låter og hadde en releasekonsert på Kilden i Arendal i den anledning.

Irmina Lunnøy: Black metal er ikke den sjangeren som står sterkest i Haugesund område. Derfor var det en stor glede å få med en konsert i nettopp denne sjangeren. Denne kvelden skulle vi få se Mork og Svart Lotus i Regi av Karmøygeddon Metal Festival. Konserten fant sted på Flytten Pub, en klubbscene som er hyppig brukt av Karmøygeddon utenom festivalperioden. 

Bjørg Fossli: En kveld i oktober samla Rockeklubben stinn brakke på Munken. Folk kom for å høre to gode sørlandsband, Quip Azure og Subtrees. 

Kenneth Pedersen: Raga spilte, i likhet med fjoråret, for en nesten fullsatt Kick scene med nærmere 500 publikummere. Publikum var over snittet entusiatisk, til sørlendinger å være, og koste seg altså med Ragas slagere. Bandet kickstartet showet med "Ingen adgang", etterfulgt av "Full tank" og "Bimbo". Totalt 22 låter ble fremført.

Plateanmeldelse: Tidligere skrev jeg litt om EP-en til Tomas Fianbakken. Da skrev jeg at jeg gleda meg til å høre mer. Nå har jeg hørt mer og gleder meg fortsatt. Tomas ga ut et album i slutten av november i fjor. Den heter «She Was Warned» og inneholder 10 låter inkludert de fire låtene på EP- en. Låtene er skrevet av Tomas selv i tillegg til Arne Birketveit.

Bjørg Fossli: I min tredje artikkel om musikklivet i Arendal vil jeg skrive litt om Arendalsrockens framtid. Denne gangen har jeg også valgt ut noen band og musikere som jeg skriver litt mer om. 

Janet R. Johnsen: Det manglet ikke på pepperkaker og mandariner, og på scenen snurret platene på DJ ens miksepult når vi ankom et nesten fullsatt Martinique. Og det lille som var av ledige plasser ble fort fylt opp av unge partystemte mennesker.

Svein Frydnes: Her kommer vinteren! Og med vinteren kommer Valentourettes. Fjortende desember entret tribute-bandet til Joachim «Jokke» Nielsen scenen på Sjøboden for femte år på rad. Og til tross for at det var en torsdag, så var det utsolgt.

IM K. Fossli: Fredag 1. desember var det årets siste Idja, Sámi club night, på Riksscenen. Der skulle egentlig Felgen Orkester spille, men da de måtte avlyse på grunn av sykdom ble det DJ-en Biti og rap-duoen Duolva Duottar som fikk æren i stedet.

Svein Frydnes: En lørdag kveld i slutten av november hadde Sjøboden Live Scene besøk av bandet Blodsmak. Det ble en svett kveld med allsangvennlig heavyrock, sunget på rockespråket nynorsk!

Janet R. Johnsen: Vi var heldige da vi valgte forestillingen som gikk på søndag 10 november, i løpet av natten var det kommet snø. Dette gjorde hele kulissene om til et snødekket landskap, og da med en opplyst Julebygden kapell som bakgrunn ble dette en magisk kveld

Janet R. Johnsen: Angelina Jordan er bare 11 år gammel. Til tross for sin unge alder, har hun siden hun vant Norske Talenter 2014 gjort seg bemerket i store deler av verden. Hun har opptrådt i en rekke internasjonale TV-programmer. Men dette er hennes første konsertturne, og da denne startet i Stavanger kunne ikke Festivalguiden unngå å dekke denne.


First previous
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
Next

Bottom