Top

Arkivet - Artikler og presseskriv


First previous
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
Next

Svein Frydnes: Kvelertak har slått seg stort opp innen norsk og internasjonal rock. Likt av både konger (av trash-metal, Metallica) og av kronprins (av Norge, Haakon Magnus). For tiden spiller de for tusenvis av mennesker verden over, som oppvarming for Metallica. Fredag og lørdag besøkte de kjelleren på Teateret i Kristiansand, i et lokale som rommer 200 mennesker..

Irmina Lunnøy: Egentlig trenger man ikke å presentere The Dogs. Dette punkrock/garagerock- bandet fra Oslo med Kristopher Schau i spissen, har klart å sikre seg stor popularitet etter sju år på den norske rocke scenen samt å ha utgitt seks album. Det sjette albumet «The Grief Manual» ble utgitt i år så tidlig som 1. januar. Albumet ble godt mottatt, noe som utvilsomt var velfortjent.

Bjørg Fossli: 10. november var en usannsynlig rocka kveld på Munkehaugen med to heftige band og et ellevilt og dedikert publikum. De Marvells varma opp for Thulsa Doom og varmt ble det. De Marvells er et ganske nytt band fra Halden og Oslo (Christine) og Thulsa Doom er et garva og erfarent Osloband. 

Egil Jostein Ueland: Sandnes Rockeklubb hadde booket inn selveste Trollfest for å lage spetakkel på Tribute denne lørdagen. Med seg på laget hadde de Sverdkamp for varme opp publikum.

IM K. Fossli: Fredag 16. februar skulle Susie & the Spuds ha konsert på Munkehaugen i Arendal, med Arendalsbandet Major Trouble som oppvarming. Munkehaugen er et lite, koselig lokale med en lav scene, noe som gjør konsertene intime og fine. Med andre ord perfekt for Susie & the Spuds. Forrige gang de spilte der var 21. februar 2015, så godt som akkurat tre år siden, og den gangen var morsomt nok første gang vi så dem. Vi var med andre ord veldig klare for jubileumskonsert, og den ble akkurat like bra som vi visste den skulle bli.

Svein Frydnes: På utgivelsesdagen fredag 9.februar, presenterte The Violent Years sin nyeste utgivelse, «I Blame You and You Blame Me» på Klubbscenen i Buen Kulturhus. Til tross for at publikum ikke hadde hørt albumet tidligere, var det nesten utsolgt. Og publikum fikk virkelig valuta for pengene. For bandet ble det som en stor hjemkomst, med et hengivent publikum.

Bjørg Fossli: I min fjerde artikkel om musikklivet i Arendal vil jeg ta en liten tur til nabobyen ettersom gutta i Sjøgress stadig vekk spiller i Arendal. De er en hardtslående gjeng fra Grimstad med myke verdier. I november ga de ut en EP med fire låter og hadde en releasekonsert på Kilden i Arendal i den anledning.

Irmina Lunnøy: Black metal er ikke den sjangeren som står sterkest i Haugesund område. Derfor var det en stor glede å få med en konsert i nettopp denne sjangeren. Denne kvelden skulle vi få se Mork og Svart Lotus i Regi av Karmøygeddon Metal Festival. Konserten fant sted på Flytten Pub, en klubbscene som er hyppig brukt av Karmøygeddon utenom festivalperioden. 

Bjørg Fossli: En kveld i oktober samla Rockeklubben stinn brakke på Munken. Folk kom for å høre to gode sørlandsband, Quip Azure og Subtrees. 

Kenneth Pedersen: Raga spilte, i likhet med fjoråret, for en nesten fullsatt Kick scene med nærmere 500 publikummere. Publikum var over snittet entusiatisk, til sørlendinger å være, og koste seg altså med Ragas slagere. Bandet kickstartet showet med "Ingen adgang", etterfulgt av "Full tank" og "Bimbo". Totalt 22 låter ble fremført.

Plateanmeldelse: Tidligere skrev jeg litt om EP-en til Tomas Fianbakken. Da skrev jeg at jeg gleda meg til å høre mer. Nå har jeg hørt mer og gleder meg fortsatt. Tomas ga ut et album i slutten av november i fjor. Den heter «She Was Warned» og inneholder 10 låter inkludert de fire låtene på EP- en. Låtene er skrevet av Tomas selv i tillegg til Arne Birketveit.

Bjørg Fossli: I min tredje artikkel om musikklivet i Arendal vil jeg skrive litt om Arendalsrockens framtid. Denne gangen har jeg også valgt ut noen band og musikere som jeg skriver litt mer om. 

Janet R. Johnsen: Det manglet ikke på pepperkaker og mandariner, og på scenen snurret platene på DJ ens miksepult når vi ankom et nesten fullsatt Martinique. Og det lille som var av ledige plasser ble fort fylt opp av unge partystemte mennesker.

Svein Frydnes: Her kommer vinteren! Og med vinteren kommer Valentourettes. Fjortende desember entret tribute-bandet til Joachim «Jokke» Nielsen scenen på Sjøboden for femte år på rad. Og til tross for at det var en torsdag, så var det utsolgt.

IM K. Fossli: Fredag 1. desember var det årets siste Idja, Sámi club night, på Riksscenen. Der skulle egentlig Felgen Orkester spille, men da de måtte avlyse på grunn av sykdom ble det DJ-en Biti og rap-duoen Duolva Duottar som fikk æren i stedet.

Svein Frydnes: En lørdag kveld i slutten av november hadde Sjøboden Live Scene besøk av bandet Blodsmak. Det ble en svett kveld med allsangvennlig heavyrock, sunget på rockespråket nynorsk!

Janet R. Johnsen: Vi var heldige da vi valgte forestillingen som gikk på søndag 10 november, i løpet av natten var det kommet snø. Dette gjorde hele kulissene om til et snødekket landskap, og da med en opplyst Julebygden kapell som bakgrunn ble dette en magisk kveld

Janet R. Johnsen: Angelina Jordan er bare 11 år gammel. Til tross for sin unge alder, har hun siden hun vant Norske Talenter 2014 gjort seg bemerket i store deler av verden. Hun har opptrådt i en rekke internasjonale TV-programmer. Men dette er hennes første konsertturne, og da denne startet i Stavanger kunne ikke Festivalguiden unngå å dekke denne.

Egil Jostein Ueland: Helt siden Brynerocken Booking slapp nyheten om at Trond Holter´s Dracula – Swing of Death og Sirenia var booket inn til Stavanger, har jeg tellet ned til konserten. Konseptalbumet, ”Dracula - Swing of Death” ble sluppet i Europa januar 2015, og er et resultat av samarbeidet mellom Jørn Lande og Trond Holter.

Bjørg Fossli: I kveld var VAMP i Arendal igjen. De har vært her flere ganger og denne gangen var det kulturhuset som fikk besøk. De har akkurat gitt ut sin ellevte plate «La, la, la» og spilte flere av sangene fra den, men publikum fikk også noen av de gamle gode som de er så glade i. Store Torungen var full av forventningsfulle fans og de aller fleste var godt voksne. 

Svein Frydnes: Man vet hva man får når man går på en Satyricon-konsert. Mektig, tung black metal. Med en majestetisk fører i front. Kveldens konsert med Satyricon var ingen unntak. Satyricon leverte det de er best på; kompromissløs metal.

IM K. Fossli: Lørdag 18. november var vi i Edinburgh, Skottland på besøk hos ei venninne. Denne venninna ville ha oss med på konsert med bandet VANT, bandets siste konsert noensinne. Til tross for at vi aldri hadde hørt om dem ble vi villig med. Etter noen timer med sightseeing i den store, flotte byen med sekkepiper rundt hvert hjørne og noen fantastiske bygninger fra en svunnen tid, fant vi frem til konsertlokalet Mash House: en trapp gikk bratt ned et mørkt smug, og halvveis ned var en enslig dør. Ikke det mest åpenbare stedet å ha en konsert, men det var tydeligvis riktig, for vi kunne høre musikk der inne fra. Da vi endelig ble sluppet inn kom vi inn i en rølpete bar. Forvirret så vi oss rundt etter en scene, men det var ingen. Så fant vi en trapp som ledet ned i et noe større rom, og der var scenen.

Bjørg Fossli: Bandet 10cc var på høyden på den tida da kassettene kom i posten fra musikklubben. De har på en måte bare alltid vært der og blitt spilt med jevne mellomrom på radio de siste 45 åra. Derfor ble jeg faktisk ganske overraska når jeg så at de skulle komme til Kristiansand og spille på Kilden konserthus. Jeg har jo sett de siste åra at de gamle er eldst og at mange av de gamle gode gruppene fra min ungdom fortsatt holder koken, men jeg må innrømme at jeg var litt spent på formen til disse gutta.

Egil Jostein Ueland: Høsten har kommet krypende sakte men sikkert innover Jæren. Om man vil eller ikke, så viser kalenderen at den er kommet for å bli. Samtidig med høsten kommer også den underlige jazzen kommet krypende.

Bjørg Fossli: Syltetøyaften på Barrique med nye og «gamle musikere».

Svein Frydnes: Helgen 10.-12. november dro jeg, sammen med gode venner, i nostalgiens tegn til «De tusen sjøers land», Finland. Vi skulle ta farvel med våre barndoms helter. Det var klart for konsert med ærverdige Deep Purple.

Egil Jostein Ueland: Oslo bandet The Carburetors gjester Jæren for andre gang i år. Denne gangen er stoppestedet Tribute, i regi av Sandnes Rockeklubb. Med seg som oppvarming har De det lokale bandet Calzada.

Egil Jostein Ueland: Den underlige jazzen rir enda i søre delen av hå kommune. I høstens mulm og mørke har Helgåleiren booket inn The Real Think, bandet som aldri går av scenen i tørr smoking til en helkveld i jazzes ånd.


First previous
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
Next

Bottom