Top

Arkivet - Artikler og presseskriv


First previous
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
Next

Svein Frydnes: Kristi Himmelfartsdag dro vi en gjeng fra Mandal, om ikke til himmels, så til Kopervik på Karmøy. Foran oss lå 3 dager med metalfest – vi var klar for 15-årsjubileum med Karmøygeddon Metal Festival.

Svein Frydnes: En nesten fullsatt Klubbscene hadde store forventninger til fredagens konsert med Guy Forsyth. Men ble forventningene oppfylt, eller gikk publikum skuffet hjem?

Janet R. Johnsen: Når Alive Produksjoner velger å satse på norske artister som Ingenting, Vestlandsfanden og Morten Abel, i stedet for Boney M og Samantha Fox møter lokalbefolkningen mannsterkt opp. Årets Landsbyfest hadde 1700 besøkende, noe de var godt fornøyde med.

Svein Frydnes: Skjebnens Tango er et relativt nytt tilskudd til Mandals rikholdige bandflora. De enkelte medlemmene i bandet har imidlertid lang fartstid hver for seg i forskjellige musikalske prosjekter. Nå har de funnet sammen i Skjebnens Tango, som lørdag bød opp til dans for å presentere sitt debutalbum.

Egil Jostein Ueland: Dessverre så er det alt for lenge mellom hver gang jeg får meg en Blackmetal konsert. Taake har lenge vært på «bucket» listen min over band om jeg må oppleve live. Jeg ble regelrett giret når jeg så at bandet var booket til å spille på Folken i Stavanger.

Oddvar Johnsen: Avgangselevene ved Vågen Videregående skole klasse 3DA1 og 3DA2 inviterte til avgangsshow i Sandnes Kulturhus. Over 300 billetter var solgt til forestillingen, og Festivalguiden fant ut at dette burde dekkes med litt tekst og bilder.

Egil Jostein Ueland: Det pene bæn rocket påsken inn i Helgåleiren. Påskeprogrammet til Helgåleiren startet med en forrykende konsert med Stavanger bandet Det pene bæn.

René Undem: Da var kvelden kommet for at Horten-bandet BLODSMAK skulle rocke Checkpoint Charlie i Stavanger. Nå er det 2 år siden de slapp den andre platen «Gjennom Marg og Bein» og slik jeg forstod det på vokalist Tom, så holder de på å skrive ny musikk til neste plate, og vi var heldige å fikk høre 3 uutgitte låter denne kvelden. Men mer om det siden.

Janet R. Johnsen: Når norgesvennene Smokie byr opp til fest i Sandnes Kulturhus, så kan vi ikke gjøre annet enn å stille opp.

Heidi Hagsveen Hagen: Jeg trenger bare tenke på det så kjenner jeg lukta av belgiske vafler, grillet kjøtt, langos og øl!! Konfansierenes stemmer runger inni hodet mitt bare jeg ser svenske farger – SWEDEN ROCK FESTIVAL!! Søta bror, you’ve really made it!

Janet R. Johnsen: Et bra oppmøte på De Røde Sjøhus tok godt imot Slade når de entret scenen etter oppvarmingsbandet Vuyk hadde gjort sitt.

Svein Frydnes: En nesten fullsatt Klubbscene hadde store forventninger til fredagens konsert med Guy Forsyth. Men ble forventningene oppfylt, eller gikk publikum skuffet hjem?

Svein Frydnes: I år har Karmøygeddon Metal Festival i Kopervik 15-årsjubileum. Det blir feiret med en solid lineup og tung rock «tri dager til ende». Blant verdenskjente navn finner vi Axel Rudi Pell, som gjør sin første Norges-konsert. Vi finner Skid Row, Kreator og ikke minst «lokale» Enslaved. I tillegg til mange andre bra metalband. Med bare fjorten dager igjen før det braker løs på Karmøy, tok vi en prat med festivalgeneral Johnny Angelund

Nina Wiggen Skaret: Det var i Trondheim på Studentersamfundet i Storsalen det skjedde denne helga, hvor Sondre holdt hele tre utsolgte konserter. Dørene åpnet 21 og allerede rundt 22 – 22.30 tiden startet konsertene og de holdt på til rundt midnatt.

Helge Knutsen: Da var dagen kommet for pønkefest på Tribute i Sandnes med selverklærte Samfunnshater No. 1 RONNY PØBEL hvor de hadde med seg lokale VEISLAKT som support.

Bjørg Fossli: Norsk Råkk er en herlig gjeng med skarockere fra Oslo som skaper liv samme hvor de er. Jeg har vært på konsert med dem før og denne gangen skulle de på legendariske Onkel Aksel i Kristiansand. Det måtte bli bra! Lokalet var lite, intimt og koselig og etter hvert kom det akkurat mange nok folk til at det ble stemning.

Irmina Lunnøy: Fredag 6. april så ut til å være en kjekk dag for metalfansen på Haugalandet. Flytten Pub skulle nemlig få besøk av Susperia og Art Of Deception, de sistnevnte som oppvarmingsband. 

Egil Jostein Ueland: Dette er tredje gang Glenn Braadland Band arrangerer Music Night på De Røde Sjøhus i Stavanger. Det som er spesielt dette året er at bandet har release-konsert for debut albumet ”Living With the Blues”. Albumet er spilt inn hos Torkild Viig i NoSound Studio i Stavanger.

Svein Frydnes: I påskeuka arrangerte Sjøboden sin tradisjonelle Påskefestival. Den ble kickstartet av Communic, Mandals egne metal-helter, som vartet opp med et solid «best of»-set.

Egil Jostein Ueland: Peter Wemö er en kjent svensk visesanger som blant annet har spilt sammen med Lars Martin Myhre. Han beskrev seg selv som båtflyktning, og har bosatt seg på det blide Sørlandet.

Bjørg Fossli: Ruben Pettersen er allerede en kjent skikkelse i musikklivet i Arendal og de andre sørlandsbyene tross sin unge alder. Han begynte med metal for noen år siden, men gikk etter hvert over til rapsjangeren. Han ble hjulpet fram av dedikerte og rutinerte musikere i Arendal, og er nå med og hjelper neste generasjon musikere til å lykkes. Han arrangerer konserter, spiller selv og er DJ. Og nå har han altså gitt ut plate som han har kalt «Dagens samfunn». På plata høres det at han har blitt voksen. 

Irmina Lunnøy: 24. april vil bli husket som en dag da Flytten ble invadert av Audrey Horne og Magick Touch. Med over seksten år på den norske rocke scenen og seks anerkjente fullengde-album har Audrey Horne klart å vinne hjertene til publikum med sin «catchy» hardrock med et snev av postgrunge. Bandets sjette album «Blackout», som ble utgitt i år, ble fulgt opp med en omfattende turné over Europa og Norge.

Egil Jostein Ueland: Cradle of Filth slapp albumet Cryptoriana – The Seductiveness of Decay i september 2017, og har i den sammenheng satt ut på en lang verdensturne sammen med Portugisiske Moonspell. 

Irmina Lunnøy: Da det ble kjent at Shakma hadde planlagt konsert på Flytten Pub, var det bare å stille opp for min del. Jeg har sett Shakma to ganger før og hver gang var det en fryd å se og høre på dem. Forståelig nok hadde jeg høye forventninger for denne konserten. 

Kenneth Pedersen: Som i fjor, ble årets Ingenting-konsert en høydare på Kick i Kristiansand. Kjell Undheim var i godt humør da han gikk på scenen natt til lørdag. Det gikk ikke mange minuttene før Undheim inviterte til første skål med rødvinsglasset sitt. Publikum var også i storform, spesielt fansen på første rad.

IM K. Fossli: Lørdag 10.03 satte endelig Violet Road i gang med ny turné! Det kunne vi selvfølgelig ikke gå glipp av. Halv to var vi dermed på plass foran Sentrum Scene, veldig klare for å sette i gang konsertopplevelsen. Det som er så fint når det kommer til Sentrum Scene, er at det ligger en koselig liten bar/restaurant vegg i vegg, så vi trengte ikke gå langt for å få oss litt mat. Der inne satt vi til vi ikke turte lenger, og det viste seg at timingen vår var ganske perfekt. Ikke før hadde vi stått foran døra i fem minutter, før køen bak oss hadde blitt flere meter lang. Dette kom utvilsomt til å bli bra.

Svein Frydnes: Kvelertak har slått seg stort opp innen norsk og internasjonal rock. Likt av både konger (av trash-metal, Metallica) og av kronprins (av Norge, Haakon Magnus). For tiden spiller de for tusenvis av mennesker verden over, som oppvarming for Metallica. Fredag og lørdag besøkte de kjelleren på Teateret i Kristiansand, i et lokale som rommer 200 mennesker..

Irmina Lunnøy: Egentlig trenger man ikke å presentere The Dogs. Dette punkrock/garagerock- bandet fra Oslo med Kristopher Schau i spissen, har klart å sikre seg stor popularitet etter sju år på den norske rocke scenen samt å ha utgitt seks album. Det sjette albumet «The Grief Manual» ble utgitt i år så tidlig som 1. januar. Albumet ble godt mottatt, noe som utvilsomt var velfortjent.


First previous
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
Next

Bottom