Top

Arkivet - Artikler og presseskriv


First previous
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
Next

Svein Frydnes: Årets Eikerapen Roots Festival er historie. Og etter alle solemerker en god historie. Flott vær, rekordsalg av billetter og en solid lineup er noen av ingrediensene i årets festivalhistorie.

Karianne Arntzen: Som Per-Arne Bruvoll, styreleder i Norsk Viseforum også uttrykte i åpningstalen torsdag 5 juli: «Det har blitt sagt at «ei vise er så mangt», og et arrangement som kan sies å ta høyde for akkurat det, må vel være Egersund Visefestival! For når vi tar en titt på det spennende og varierte programmet dere har i år, skjønner vi raskt at det også er gjort plass for flere sjangere og musikalske uttrykk enn det kanskje noen forbinder med mer tradisjonelle viser».

Ann-Carina Rønassen: Det er noe merkelig med Palmesusfestivalen. Den går på en måte aldri tom for overraskelser, nye ideer eller muligheter. I og med at det var 10-årsjubileum i år var vi svært spente på hva denne helgen kunne bringe og vi ble definitivt overrasket.

IM K. Fossli: Hvert år går sommerfestivalen Lillesandsda’ene av stabelen i koselige Lillesand. Den varer i litt over en uke og tilbyr både utstillinger, marked, park-konserter og større konserter de siste dagene. Blant de ulike arrangementene er det noe for absolutt alle, både små og store. Det er en uke hvor byen fylles med enda mer liv enn vanlig, særlig når været er så bra som det har vært i år.

IM K. Fossli: Rockstream hadde sin første festival noensinne i år 21.-23. juni, og i løpet av de tre dagene ble det spilletid for hele 21 band! Festivalen foregikk i Revetal, 20 minutter unna Tønsberg, i en nydelig gresskledd bakke i utkanten av et jorde. Vi var der den siste dagen, og nøt den landlige, rolige stemningen. Noe som på en litt merkelig måte passet godt med det faktum at de fleste som spilte der var hardrock-band. Da vi kom dit, parkerte vi på gresset og fant veien til festivalen gjennom en idyllisk skogssti som gikk over en bro og opp en bakke og var pyntet med lys og flagg i mange farger.  

Svein Frydnes: Etter fredagens rockmanifestasjon med storslagne Nightwish og fantastiske Avatar i spissen for flotte musikalske opplevelser, må en bøye seg i støvet (og det var det mye av…) og gratulere Norway Rock-ledelsen med en fantastisk festival. Lørdagens opplevelser kommer som bonus.

Egil Jostein Ueland: Tonje Halbjørhus fra Hemsedal er på turne sammen med Yngve Jordalen og Bjørnar Brandseth. På henholdsvis bass og gitar, mens Tonje selv trakterer mandolin og munnspil.

Svein Frydnes: Det var tid for et par dager på Øyesletta; for musikk, headbanging, fest og moro. Kort sagt det var tid for Norway Rock igjen. Og det ble et par fine dager, både værmessig, musikalsk og sosialt.

Heidi Hagesveen Hagen: Veldig proft arrangement. Rent og ryddig til enhver tid – og nok av kaffe lett tilgjengelig! Jeg traff selvsagt mange som ikke har fått dette som tradisjon enda, og det er gledelig å se at det ikke bare er unge utøvere på scena, men også i publikum.

Oddvar Ringstad: Tre dager til ende, fra 28-30 juni. På Scenen torsdag var Neon Vokal, Grenseland, Chris Thompson med Mads Eriksen Band og Dance With A Stranger. Fredag var det Dugg, Return, Stage Dolls og Splitter Pine. Og på lørdag Wildnite, Ammunition, TNT og Coverman.

IM K. Fossli: Når man kommer til festivalområdet skjønner man med én gang hvordan festivalen fikk navnet sitt: man befinner seg nemlig på en topp med en fantastisk utsikt over hele Oslo... Bare Egil Band, Rabagast, Violet Road, Sol Heilo, Raga Rockers, The Cocktail Slippers og Dumdum Boys som kveldens finale. I tillegg skulle Arne Mañana Band spille opp til fest og dans i områdets bakgård fra midnatt. Det var med andre ord mye å glede seg til.

Helge Knutsen: Med stjerner som OZZY OSBOURNE, ALICE IN CHAINS, HELLOWEEN, W.A.S.P, KVELERTAK og SKAMBANKT med mange flere - hva kan gå galt? Jeg sliter med å utnevne noen favoritt av alle disse flotte musikantene. OZZY OSBOURNE var nok den artisten som dro inn flest festivalgjester, med ca. 10 000 tilskuere.

Ann-Carina Rønaasen: Blant 2000 andre glade mennesker stod vi foran ved scenen og nøt solen da Mr.Dee annonserte i mikrofonen at vi skulle dras inn i en kveld full av mimring og allsang. Og det gjorde vi virkelig! 80-, 90- og 2000-tallets nostalgiske låter ble spilt foran et ellevilt publikum blant solstrålene i Gravane Kristiansand og vi håper at dette vil skje igjen.

IM K. Fossli: Lørdag 9. juni feiret Lundbergs Planteskole på Helleheia i Arendal 25 år. I anledning jubileet hadde de invitert til en stor “havefest” som avslutning på en hel uke med ulike aktiviteter på planteskolen. Her var det mat fra Morgenfugl, mens Susie & the Spuds og Arendal Blues Band skulle stå for underholdningen. Vi møtte som vanlig tidlig opp, og satt derfor alene en stund i den vakre hagen med planter av alle slag overalt rundt oss mens bandene gjennomførte lydprøvene. De siste lydprøvene holdt fortsatt på da folk begynte å komme, men det gjorde absolutt ingenting. Dette skulle først og fremst være en fest tross alt, og det lå en hjemmekoselig og uhøytidelig stemning over plassen helt fra begynnelsen av. 

Egil Jostein Ueland: Duoen So Are We gjorde en aldri så liten stopp på turneen sin, mandag den 14. april, på Ogna Scene i Helgåleiren.

IM K. Fossli: Det er alltid gøy å sjekke ut nye festivaler, og lørdag 16. juni var det Hunsfest i Vennesla som sto for tur. Det første en merker med Hunsfest er hvor stort festivalområdet er. Mellom fabrikkbygningene som har blitt hjem til flere forskjellige bedrifter, må det være plass til flere tusen. Midt på plassen mellom innslippet og scenen står det en hel haug med bord, og over disse er det et digert telt. Her har noen sjekket værmeldingen. 

IM K. Fossli: Third Season er et Drammensbasert band som består av Joachim Normannseth på gitar og vokal, Petter Lærum Dalsrud på bass, Lasse Hennum på trommer og Jørgen Lande på gitar. Musikken sin beskriver de selv som college pop-punk inspirert av en rekke amerikanske band innenfor denne sjangeren.

Irmina Lunnøy: Det er godt kjent i metal-Norge at Haugalandet er åstedet til to anerkjente festivaler, Karmøygeddon Metal Festival og Heavy Nights. Det son kanskje ikke alle vet er at Karmøygeddon også har en slags «minifestival», Karmøygeddon Byfest. Karmøygeddon Byfest oppstod i 2017 i kjølvannet av Byfest1 Haugesund. Dette var en musikkfestival med bl.a. Susanne Sundfør, Jan Ove Ottesen og High as a Kite på programmet. Selv om det ikke ble noen andre utgave av Byfest Haugesund, lever Karmøygeddon Byfest i den best velgående.

IM K. Fossli: Violet Road har offisielt begynt sommerturneen, og de startet den ved å innta Foynhagen, en ganske ny utendørsscene i Tønsberg, fredag 8. juni. Og de var heldige med været. I stekende sol og 28 grader i lufta ankom de plassen og hadde først en liten minikonsert på brygga utenfor lokalet klokka 14:00 for å promotere og gi en liten smakebit av konserten for de heldige som var der akkurat da. Publikumsfavorittene “Good Girls”, “Can You Hear the Morning Singing” og “Face of the Moon” var de utvalgte sangene som ble spilt, og de ble også tatt godt imot av det lille publikummet.

Elena Marie Hoflandsdal: Lørdag 26. mai entret Unge Beirut, Ruben P og Ladnera48 Lille Torungen. HipHop Kveld ble arrangert på Kulturhuset i Arendal med de ferske artistene fra Sørlandet.

Egil Jostein Ueland: Nå har slutten av mai kommet, og det er klart for en av Jærens store årlige hendelser Jærdagen og Jærnåttå. Dette er den 26 gangen Jærnåttå arrangeres og med strålende værmelding på alt som kan tenkes av ”vær-apper” ligger alt klart for at dette kommer til å bli en heidundrende fest.

Svein Frydnes: Mandag morgen kl. 09.00 ble billettene til neste års Karmøygeddon Metal Festival lagt ut for salg. Etter kun få sekunder var alle galleri-billettene blåst bort. Etter to timer kunne festivalsjef Johnny Angelund melde at 300 av 500 tredagers-billetter var solgt. Det tegner igjen til å bli tidenes billettsalg. Og det med god grunn, for neste års lineup kommer neppe til å stå tilbake fra tidligere år.

Svein Frydnes: Så var det klart for tredje og siste dag av Karmøygeddon 2018. I likheten med fredagen, opprant også denne dagen med strålende sol. Lineup’en denne dagen lover mange høydepunkt, så det tegner til å bli en god dag – både inne og ute. Og helt mot slutten av denne artikkelen har vi fått sjefen sjøl, Johnny Angelund i tale.

René Undem: En snøfylt Januardag i 2013 oppstod Kal-El på Martinique. Og etter nettopp å ha kommet hjem ifra en intensiv turné i Junaiten, så var det en selvfølge å ha første gig i Stavanger akkurat her. 

Svein Frydnes: Fredagen opprant med strålende sol, og alt lå til rette for en fantastisk dag på Karmøygeddon 2018; været var topp og dagens lineup likeså. Hadde bare den personlige formen vært like bra, så hadde alt vært 100%… Men en må bare la det stå til, og gjøre så godt en kan. Dagens og kveldens lineup var en lett blanding av «lett» og tungt – festivalens familiedag, som sjefen sjøl, Johnny Angelund, kalte det da jeg snakket med ham en stund før festivalen.

IM K. Fossli: Da var det igjen tid for Trang Fødsels årlige konserthelg på sjarmerende Baracoa i Asker sentrum. Akkurat som i fjor ankom vi Asker i det som må være årets første ordentlige sommerhelg. Som alltid når en uventet møter på sommeren, kjøpte vi oss en is og satte oss til med god utsikt over alt som skjedde i sentrum. Så snart den var fortært og vi hadde fått med oss et moteshow som overraskende nok fant sted rett foran oss, var vi klare for en dobbel dose med Trang Fødsel!

René Undem: En kan høre tysk, finsk, bergensk, fransk, nederlandsk bli pratet på blant publikum. Folk har kommet ifra USA, Skottland, England, Vikeså og Kristiansand blant annet kun for denne konserten. Og dette er av den enkle grunn at en enkel musikker bosatt i Oltedal, som holdt på å legge ut akkustiske cover-versjoner for å promotere seg selv på youtube som trubadur, begynte å spille inn metal-cover for gøy.  

Svein Frydnes: Kristi Himmelfartsdag dro vi en gjeng fra Mandal, om ikke til himmels, så til Kopervik på Karmøy. Foran oss lå 3 dager med metalfest – vi var klar for 15-årsjubileum med Karmøygeddon Metal Festival.


First previous
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
Next

Bottom