Top

Arkivet - Artikler og presseskriv


First previous
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
Next

Det ble et positivt og godt førsteinntrykk som ikke overskygges med det første. Dette var den første i en rekke konserter på Sørlandet, solid backet av Tor Arve Barøy og et profesjonelt knippe traktører av ulike musikalske innretninger. Det hoppet i det uten å kjenne på vannet først, og for mitt vedkommende kunne de likegodt vært henne faste band i årevis.

Egil Jostein Ueland: Endelig var det tid for Dalane Bluesfestival igjen og i år så feirer festivalen 15 års jubileum. Festivalen er som vanlig lokaliser i Egersunds koselige sentrum. Med hovedscenen plassert midt på torget og de andre scenene en kort spasertur unna. Festivalen ble høytidelig åpnet på torsdag den 15 juni kl 18.00 med blant utdeling av årets musikkpris. Denne gikk i år til Hans Berge Stokkeland fra Helgåleiren, for hans innsats for kulturlivet i nærområdet.

Ann-Carina og Sylvia: Dette er virkelig en festival i vekst og vi er spente hvert år på hva som kan ha endret seg og hva slags nye finurligheter de kan ha funnet på. Som vanlig ble vi virkelig ikke skuffet av det utrolige teamet som står bak denne festivalen.

Svein Frydnes: Ti år etter at han i øsende regnvær underholdt 20000 mennesker på Sør Arena var han tilbake, denne gangen på Bystranda foran ca 12000 mennesker. Vi snakker om en av vår tids største artister, Reginald Kenneth Dwight, bedre kjent som Elton John. Unnskyld, Sir Elton John.

Helge Knutsen: For fjerde året på rad ble Tons of Rock, arrangert 22.06 til 24.06 i Halden, nærmere bestemt på Fredriksten festning. Dette er desidert den største Rock/metal festivalen i Norge. En bedre kulisse til et slikt arrangement skal du lete lenge etter. Med sine festningsvoller danner det en perfekt ramme rundt festivalen. Under årets Tons of Rock var det innom ca 20 000 besøkende. Noe som er en liten tilbakegang fra i fjor.

Svein Frydnes: Snart braker det løs igjen på Øye-sletta. 7.-8.juli slippes en solid line-up løs på et konsert-sugent publikum. Forhåpentligvis vil sletta foran scenen være fylt av forventningsfulle rockere fra land og strand når band som Europe, Seigmen, In Flames og Kvelertak sørger for at Kvinesdal igjen rystes av rockens heftige rytmer.

Janet R. Johnsen: En kveld i Stavanger hvor MODS fyller Viking stadion med 24.000, og ble utsolgt i løpet av kort tid blir stille forbigått i hovedstadsavisene. Og selv om Aftenbladet gir terningkast 4, så er kvelden magisk. For oss som er vokst opp med Mods, og senere Morten Abel og resten av Stavangermusikken er dette helt topp.

Ann-Carina Rønaasen: I ekte sirkusstil stod konfransieren på scenen iført sirkusdirektøruniform og liret av seg dårlige vitser, presentasjoner av artister og en egenkomponert sang om kvelden. Herfra kunne det bare gå oppover humret vi, og det gjorde det virkelig. I Ravnedalen er det en egen atmosfære. Man går på en måte inn i en stor gryte av en park, som bare oser sørlandsidyll og sommerfest. Allerede fra inngangspartiet hørte man glade mennesker nynne på musikken de skulle høre i god symfoni med et og annet ivrig blikk etter hvor ølsalget var.

Karina Rydland Norum: Den 9.-10. juni 2017 ble det skikkelig wild west i hangaren ved Lista Flypark. Arrangøren var G. Thomas og countryfestivalen hadde det passende navnet Helt Texas Live. Et par indianere dukket opp og cowboyhattene florerte!

Janet R. Johnsen: Stavanger lufthavn fyller 80 år, og det må selvsagt feires med et stort flystevne. Selv om Håvard Vetrhus i programmet håpet på solskinn, 25 grader og opp mot 50.000 besøkende i løpet av disse to dagene så tror jeg de må være fornøyde med både været og besøkstallene. For 25 grader og solskinn ble det ikke, men oppholdsvær og grei temperatur på lørdagen, og litt mere vind på søndagen. Så er dette mye bedre vær enn vi har hatt på Sola dagene før stevnet.

IM K. Fossli: Foynhagen er et fantastisk koselig sted på brygga i Tønsberg. Det ligger i bakgården til The Sense, og er en stor åpen plass med trær på alle kanter. I selve hagen er omtrent halvparten av plassen satt av til bord og halvparten til ståplasser foran scenen. Det var synet som møtte oss da vi kom løpende for å kapre plassen vår foran scenen i nokså god tid før CC Cowboys-konserten onsdag 24. mai. Med seg som oppvarming hadde han både Caravan Joe og The Pinkertons.

Egil Jostein Ueland: På Jæren er det et fast holdepunkt og et klart signal om at sommeren nærmer seg med stormskritt når Jærdagen arrangeres. I år var alle værgudene i godt humør slik at det ble to solfylte dager med temperaturer over 25 grader.

Janet R. Johnsen: Sonja Hargaut, som driver Iskiosken Is Paradis i Møllebukta kunne ikke vært heldigere med været når hun for første gang arrangerte konsert i Møllebukta.

Brynerocken booking kallet inn troppene til Tribute Night, En hyllest til rockens legender den 19.05.2017 og åstedet var Stavangers kjente sjøhus, De Røde Sjøhus. 4 Horsemen, Diamond Dogs, Dorothea , Blackbow, Heatseekers og Ozzmosis.

Egil Jostein Ueland: Helgen 12.-14. mai ble workshopen Ogna-Helgå arrangert i Helgåleiren. Dette var en samling for låtskrivere, musikere, poeter og andre formidlere. Blant annet var det workshop og konsert med Ingvar Hovland og Tønes. Arrangementet er et samarbeid mellom Jæren viseklubb og Helgåleiren.

IM K. Fossli: Onsdag 26. april kom selveste Halvdan Sivertsen til Bakkenteigen Kulturhus. Tilfeldigvis er dette kulturhuset lokalisert på Campus Vestfold, der vi bor, går på skole og tilbringer mesteparten av tiden vår. Det er litt spesielt når du kan forberede deg på konsert ved å rett og slett la vær å gå hjem fra skolen.

Svein Frydnes: Årets Karmøygeddon har gitt meg noen gode, nye bekjentskaper. Spesielt av det lokale slaget. Fredagens Evig Natt var ett av dem. Den andre, store opplevelsen fikk jeg lørdag med Ainarikiar. I tillegg er det duket for mange andre godbiter avslutningsdagen.

Vanessa Samuelsen: Jeg får en følelse av å befinne meg midt i en 50 cent video med in DA Club låten som forsøker å lirke seg inn i øret. Men det er så lang ifra rap vi er kommet for å høre på. Vi er her alle for å høre The Dogs. Hardbarka god norsk grunch punk-rock er på menyen i kveld og vi er alle så veldig klare for nettopp det.

Svein Frydnes: Karmøygeddon 2017 er over. 3 dager med tung musikk, flotte opptredener, nydelige mennesker og masse musikalsk glede har kommet til sin slutt. Et rekordstort og fornøyd publikum har dratt fra Karmøy mettet på gode inntrykk. Tilbake står Johnny Angelund og hans crew og kan sole seg i glansen av strålende tilbakemeldinger.

Janet R. Johnsen: Mens publikum trakk inn i den store Randaberg Arena, varmet Goggen opp på VIP tribunen. Heldigvis var dette ikke bare forbeholdet gjestene på VIP tribunen, så stemningen steg i takt etter som tiden gikk. Først ut på scenen var Samantha Fox.

IM K. Fossli: Til tross for at Trang Fødsel er et av yndlingsbanda våre, er det ikke ofte vi har kommet oss på konsert med dem. Fredag 5. og lørdag 6. mai fikk vi endelig se dem for tredje og fjerde gang. Konsertlokalet, et kjempekoselig lite sted kalt Baracoa, var til en forandring merkelig lett å finne, så resten av fredagen kunne vi bruke på å kose oss i sola og kjøpe årets første softis.

Janet R. Johnsen: MusicNight var et nytt konsept som Glenn Braadland Band startet i 2016, hvor de inviterer kjente og ukjente musikere til å være gjesteartister på en konsert. Bandet har allerede logget en mengde opptredener i Stavanger og Sandes, og har også spilt i Bergen.

Janet R. Johnsen: Det var høy partyfaktor og det florerte med glowsticks på «We love the 90’s» i Sørmarka arena denne fredagskvelden.

Egil Jostein Ueland: På den herrens dag, lørdag, den 22. april 2017, inntok den norske Countryens førstedame, Claudia Scott Helgåleiren. Med seg så hadde hun flere eminente musikere, nemlig Jørun Bøgeberg, Olav Torgeir Kopsland og Olaf Olsen.

Helge Knutsen: Lørdag 22.04.2017 var det for 16. gang duket for Tvangsfestivalen på Figgjo utenfor Sandnes, som blir arrangert av herreklubben Tvangsgutane. Festivalen har blitt holdt i et av lagrene på Figgjo Porselensfabrikk de siste syv årene, hvor det er plass til ca. 400 publikummere. Det unike med denne festivalen, er hvordan den er lagt opp med hovedvekt på å gjøre det hjemmekoselig. Her har de gått langt for å få publikum og artister føle seg hjemme, og det fungerer til de grader. 

Svein Frydnes: Om en uke braker det løs med Karmøygeddon Metal Festival igjen. Lineup’en er omfattende og inneholder mange fete navn. Navn som Satyricon, Ross The Boss, Dark Tranquillity, Green Carnation og Septic Flesh klinger godt hos et festivalhungrig metal-publikum.

JHH: En god start på konsertsommeren! Lørdag 22. april krysset jeg to dalstrøk og besøkte Lyngdal kulturhus for første gang. Det ryktes at Jace Everett var på ferde, og at han var i godt selskap av Amund Maarud. Ikke småtteri spør du meg!

IM K. Fossli: Søndag 9. april tok vi turen inn til Parkteateret i Oslo for å se Mighty Oaks. Vi hadde veldig god tid, så vi rakk å kose oss en god stund før vi satte oss til for å vokte inngangen og speide etter folk. Det tok merkelig lang tid før noen andre dukka opp, men da de først begynte å komme steg tallet fort til det plutselig var en anselig kø. Vel inne sto vi på første rad og observerte at mengden fortsatte å øke til lokalet var perfekt fylt opp.


First previous
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
Next

Bottom