Top

Arkivet - Artikler og presseskriv


First previous
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
Next

Egil Jostein Ueland: Fredag den 13.01.2017 var det duket for en ny middagskveld i Helgåleiren. Denne gangen var det med selveste Black Debbath, og middag levert av House of Fingerfood fra Stavanger.

IM K. Fossli: Auroras konsert på Union Scene i Drammen ble årets siste, både for henne og for oss. Da vi kom inn var scenen belyst med et mykt, mystisk blått lys, og banneret viste en tett skog. Lokalet var fullt av alle typer folk i alle aldre, både på gulvet og i galleriet, som ventet spent på at den unike jenta fra Bergen skulle sende dem inn i jula. 

Egil Jostein Ueland: Stavangers vakreste sangfugler er samlet for syvende gang til det som må være årets julekonsert. Randi Tytingvåg, Britt-Synnøve Johansen og Hanne Sørvaag er alle fremragende låtskrivere og vokalister. Med seg på laget har de kapellmester Knut Aabø og et knippe fantastiske musikere.

Janet R. Johnsen: Fartein Valen salen lå badet i stemningsfullt blått lys, og stemningsfull fløytemusikk lød over høyttalerne mens scenerøyken lå som frostrøyk på scenen. Så entret Vidar Johnsen og Kjell Harald Litangen scenen, og flere trengs ikke for å lage en flott julekonsert

Svein Frydnes: Torsdag(15.12.2016) besøkte Valentourettes en fullsatt Sjøboden Live Scene. Det er blitt en tradisjon at Valentourettes legger turen om Mandal på sin årlige førjulsturné. Og interessen for konsertene er det ikke noe å si på; de blir utsolgt lenge før konsertdagen.

Egil Jostein Ueland: Skambankt arrangerer for syvende gang, en heidundrende juletre festival. Dette arrangementet har gått løpet fra den lokale puben til å fylle Bryne tennishall. Årets O jul med Din Vrede er i likhet med forfjor, utsolgt.

IM K. Fossli: For fjerde gang denne høsten tok vi fredag turen til Glassmagasinet i Horten for å gå på konsert, Norsk Råkk denne gangen. Vi har sett disse gutta to ganger før og gleda oss til det som på arrangementet sto beskrevet «tre band for en hundrings». De to andre navnene på programmet var de to lokale artistene Marie Ulven og Marte Røyeng. Marie Ulven måtte dessverre melde avbud, så showet kom i gang en halvtime etter planen, noe som var like greit, da det var stor mangel på folk i lokalet. Vi satte oss og venta på vårt vanlige sted, men forta oss til scenen da vi skjønte at konserten hadde begynt uten at vi merka det.

Janet R. Johnsen: Men hvis en trodde det skulle bli en rolig konsert, så tok en feil. Det er ikke tvil om at det er godt trøkk fra «nye» Vamp. Konserten startet ganske rolig med «Noken gode ting» før en «Våken drøm» og «Liten fuggel» ble spilt. Og da var allerede publikum godt med på notene. «Du» ble så fremført, før «Vamp’s» først singel «Hallo-Adjø» ble fremført av Staveland og Toft.

LyM: Enslaved jubilerer i år. Det er, tross 25 års eksistens som band med tretten fullengdere bak seg, en lite selvhøytidelig gjeng som tropper opp på Østsia, byens scene tilknyttet Universitetet.

Lisbeth Johnsen: Morten Abel kommer inn til full jubel fra Zetlitz-salen. De to første låtene blir fremført i nesten konstant mørke, til fortvilelse for fotografene som kun har de tre første sangene til rådighet for fotografering. Gjennom hele konserten holdt han oss som publikum engasjert og han viste ofte hans takknemlighet til fansen sin. Det blir spilt mange gode, kjente låter fra samleplaten «Morten Abel» som ble utgitt i 2004, og «I fullt alvor» fra 2015.

Egil Jostein Ueland: Oslo Ess på Tau Scene - De aller fleste over en viss alder fra Rogaland, har en viss erfaring med hva som ble brygget på Tau bryggeri. I sine glansdager var Tau bryggeri en bauta i Stavanger. Etter at produksjonen ble stoppet en gang på det glade 80 tallet ble bygget stående tomt.

Egil Jostein Ueland: Jeg har i lang tid gledet meg til å se Wolfmother i Stavanger konserthus. Dette genierklærte bandet fra Australia, som i enkelte miljøer blir hauset opp som en ny Led Zeppelin har fanget interessen min. På denne Europa turneen så har de hatt med seg bandet Mothers Cake i fra Østerrike.

LyM: Det er ekstremt sjelden, om det noen gang har hendt før, at jeg hatt tatt plass i en konsertsal med såkalt verdensmusikk på programmet. I kveld finnes det overhode ingen unnskyldning til å gå glipp av det som skjer i konsertsalen. Hva er forresten det mest oppsiktsvekkende i Kildens programmering: at de har klart å booke Angélique Kidjo eller at Kidjo selv har lagt turen til Kristiansand? Vanskelig å avgjøre, gitt.

LyM: Hva tenker du på når du sitter i konsertsalen og holder på å bevitne fremføringen av ei låt de fleste av setenaboene dine har et personlig forhold til? Eller, har de? Egne første gjennomlyttinger av Light of Day, Day of Darkness er typisk knyttet til en rekke hendelser og følelser rundt det som skjedde på den tida (2003); det er ikke uvanlig at man projiserer seg selv i musikk.

Karina Rydland Norum: Cementen bar, på toppen av et gammel sementstøperi i Lindesnes kommune, sent lørdag kveld, den 26. november. Vi går opp trappen til baren og lyden blir stadig høyere. En liten gjeng er godt i gang med festen, og musikken er skrudd på fullt... Kveldens konsert er det den svenske gruppa Dynamite som står for. De ble booket på sin Europa-turne og valgte å avslutte den her i Buhølen, som eneste sted i Norge.

Egil Jostein Ueland: Ungdomsklubben Møllekjelleren har i samarbeid med Ranglerock fått til en meget spennende booking på Bryne. Dette er første gangen Kvelertak spiller på Bryne og konserten har fri aldersgrense, noe som er fantastisk. Slike arrangementer skulle det ha vært mer av. Det er veldig viktig at ungdommene også kommer inn på konserter.

Egil Jostein Ueland: Brynerocken Booking har klart kunststykket å få legendariske Udo Dirkschenider på plass to ganger på et år. Først til et utsolgt Folken i februar og nå i slutten av Oktober. Udo Dirkscneider er på avskjedsturne hvor det kun spilles låter i fra Accept tiden. Med seg for oppvarming har han Vicious Rumors.

Egil Jostein Ueland: Showet The Chicago Blues Brothers er på Norges turne, med stoppesteder i Bergen, Stavanger og Oslo. Dette er en prisvinnende produksjon av Blues Brothers og har fått god omtale i media.

Svein Frydnes: Mandal Rockfest ble nylig igjen arrangert i Buen Kulturhus, etter fire år i dvale. Et velsmurt arrangement, hvor både arrangører, artister og publikum var strålende fornøyd.

IM K. Fossli: Responsen og engasjementet fra publikum matcha framførelsen, og da han spilte «House By the Sea» kom det et kollektivt *sukk* fra salen. Den er helt klart fortsatt en favoritt.

IM Fossli: Torsdag 3. november spilte MHOO på Parkteatret i Oslo. De er et band bestående av Oda Dahl på vokal, gitar og munnspill, Miriam Kjølen på vokal, gitar og trompet, Per Kamfjord på kontrabass og trommer og Line og Mari Berulfsen, begge på fiolin. Denne gangen hadde de i tillegg med seg flere dyktige musikere i bakgrunnen på diverse andre instrumenter, inkludert dobro, elgitar og perkusjon.

Janet R. Johnsen: Etter en bra oppvarming med Luke Elliot, som var alene på scenen, kom Sivert Høyem og band på scenen. Sivert Høyem har solgt ut Oslo spektrum og en hel del andre store konsertarenaer i vinter, før han i sommer har turnert på festivaler i inn og utland. Denne høsten startet han igjen sin turne i Norge, kalt «Lioness Autumn Tour»

IM K. Fossli: På kulturhuset kunne vi virkelig nyte detaljene og kose oss, enten det var med fantastiske «Rules of the Ocean» som det ikke engang går an å synge med til fordi en bare må lytte, eller «Bicycle» som det var umulig å sitte stille til. På den bittelille og stappfulle baren i Horten derimot tok stemninga helt overhånd og gjorde det til en skikkelig fest med masse kule folk.

Svein Frydnes: Det er mørkt i salen. Summingen fra over 700 forventningsfulle publikummere høres over rolig musikk fra anlegget. Og så står han der – mannen med den mørke, mystiske stemmen – Sivert Høyem.

Egil Jostein Ueland: Fredag den 14 oktober var det duket for en kveldsstund med Elle melle i sjarmerende Helgåleiren. Til tross for at høstmørke hadde begynt å senke seg og temperaturen krøp sakte nedover gradestokken, møtte folk opp og fylte bordene i Helgåleirens koselige og lune lokaler.

Svein Frydnes: Det ble som lovet intenst og svett på Sjøboden Live Scene fredag kveld. Først med bandet Syden, deretter med Norges ukronte punk-konger. - Vi er Oslo Ess, ropte Åsmund Lande, og så var konserten i gang. «Gi meg no dritt» var første låta. Men dritt fikk de ikke, og dritt gav de ikke. Tvert imot, Oslo Ess ble tatt i mot som konger av et strålende opplagt publikum. Ikke utsolgt, men nok publikum til at det ble en skikkelig konsert med kjempestemning.

Bjørg Fossli: Ryktene gikk om at DumDum skulle komme til Arendal igjen, og jeg trodde det nesten ikke. Jeg gikk glipp av konserten i Kolbjørnsvik og gleda meg veldig over en ny sjanse til å se gamle helter. Vi troppa opp en halv time før konsertstart og det var en avslappa stemning i Arendal kulturhus. Noen satt og koste seg i foajeen, mens andre trakk rolig inn i store Torungen som hadde fjerna stolene for at publikum skulle få litt gulvplass. Min første tanke var at det måtte da være alt for lite plass for et så kjent band som DumDum. Det tunge røde fløyelsteppet som følger gutta rundt på turne hang foran og skjulte det som var på scenen. Rommet var halvmørkt og stemningsfullt. Bak i lokalet solgte de øl og mineralvann.

Bjørg Fossli: Det ble en stemningsfull og fin kveld på Kick nattklubb og scene i Kristiansand da Svart Belte Booking arrangerte konsert i samarbeid med Amnesty Internationals ungdom 15. oktober. Pål Moddi Knutsen fra Senja har med seg Katrine Schiøtt fra Vestnes rundt i verden.


First previous
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
Next

Bottom