Top

Arkivet - Artikler og presseskriv


First
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
Next

Svein Frydnes: For femti år siden gikk Festivalen med stor «F» av stabelen, nemlig den legendariske Woodstock-festivalen. Det er ikke så mange av dem som deltok der, som fremdeles er ute på veien. En lørdag i begynnelsen av november besøkte en av dem Mandal, nemlig Leo Lyons fra Ten Years After.

Rene Undem: In Mourning - Dette var ikke det jeg hadde sett for meg i år. Nå fikk jeg oppleve årets konsert. Bandet hadde alt. Her ble det vist enkelheten av å bruke kun akkorder for å få frem en lydvegg og et genuint lydbilde

Oddvar Johnsen: Marerittet har på nytt blitt virkelig. Hullet i gjerdet på Dale er blitt større, og de tomme bygningene er blitt hjemsøkt. Men av hva? Hva er det egentlig som skjuler seg bak veggene her?

Svein Frydnes: I begynnelsen av oktober slapp postrock-punk-hardrock-bandet Sjøgress sitt debutalbum; Jeg kaller det frelse. En passende platetittel fra et band fra denne landsdelen. Tekstene til Grimstad-guttene samsvarer derimot ikke helt med konvensjonell oppfatning av ordet frelse. Men så finnes det da også mang slags frelse…

Kilden Teater og konserthus i Kristiansand har gitt meg mange godbiter de siste årene. De byr på det meste, for de fleste. Spesielt setter jeg stor pris på når de "gode gamle" presenteres på en tilnærmet perfekt scene, med et lyd- og lysanlegg de fleste vil misunne. Når det på toppen av det hele er så godt som utsolgt hver gang, ja, da har de virkelig funnet oppskriften.

Pressemelding: De første 13 band har satt seg til bords og klare for allmenheten, og det gledes å kunne dele disse med folket! Programmet for 2020 blir godt og variert som kjent Norway Rock stil, og som omfavnes av den herlige gode rockestemningen som er til å ta og føle på! Norway Rock team jobber på spreng i kulissene for at 2020 skal bli nok en minnerik opplevelse. Fremover vil det komme nye tilskudd til plakaten, så dagens slipp er første smakebit på herligheten!

Harald Solberg: En utradisjonell konsertanmeldelse. Denne konserten kom veldig brått på, og med ingen personlig kjennskap til artisten fra før på kort varsel, så valgte jeg bevisst å ikke sjekke henne ut heller - ville oppleve denne konserten med helt blanke ark.

Harald Solberg: DIVIDED MULTITUDE er et prog metal band som startet i Fosen i 1995, og er nå ute med sitt 6. studioalbum, "FACELESS AGGRESSOR".

Irmina Lunnøy: I løpet av sin femårige kariere har Oslo-kvintett Sibiir klart det mange andre band bare kan bare misunne dem. De har utgitt to kritikerroste album, med det aller nyeste «Ropes» i år. De har varmet opp for de prominente bandene Kvelertak og Enslaved. De har spilt på flere anerkjente festivaler med blant annet Wacken, Roskilde, Summer Breeze, Øya og Tons Of Rock. En ting er sikkert, osloguttas sære blanding av hardcore, thrash, teknisk death med innslag av «sibirsk-kald» black metal falt i smak hos mange.

Harald Solberg: ALTER BRIDGE - "Walk The Sky" Utgitt 18 Oktober 2019. De åpner albumet med en prelude/intro "One Life" en myk start, som er en fin bridge til neste låt "Wouldn`t You Rather". Den sitter ganske bra med en gang, fengende låt på høyde med de beste låtene fra tidligere skiver

Lisa Mari Bynes leverte et knippe magiske bilder, av en fortryllende aften med Aurora.

Mike Troxel: As an American who has not grown up with Norway’s rock scene”, I was rather excited for this show. 3 bands, all with stories and music that set them apart. From different generations and different genres, but all with a mystique about them. All in their own way are “legends”. I went with high expectations and a curiosity about a few specific things.

Kim Robin Aas Reime: Janove spilte for nesten utsolgt publikum i Kristiansands nye storstue Caledonien Hall lørdag 19.10.19. Han er for tiden ute på solo-turné i Norge.

Janet R. Johnsen: En fullsatt Kuppelhall i Stavanger ventet på Manfred Mann og hans band. Alderen var nok noe høyere enn de fleste andre konserter vi har dekket, men så har også Manfred Mann holdt på siden 1961. Og har siden 1971 hatt Manfred Mann’s Earth Band som sitt varemerke. Og både han og bandet ble godt mottatt, og lange gitar og keyboard soloer ble godt mottatt av publikum.

Svein Frydnes: Hans-Marius Johnsen fra Os har et uttalt ønske om å spille i Royal Albert Hall. Men for å komme dit, må han blant annet ta turen innom Sjøboden Live Scene med bandet sitt.

Irmina Lunnøy: Det er et kjent faktum at mange metal festivaler pleier å ha sin vinter/høst versjon. Karmøygeddon er intet unntak her. Tidligere opplevde vi flere utgaver med Karmøygeddon Arctic. I de siste tre år var Haugesund åstedet for et annet vellykket konsept Heavy Nights. Denne høstfestivalen var viet hovedsakelig til thrash, doom okkult metal og generelt andre nisjesjangere i metal-universet. Selv om dette konseptet ble lagt på hylla etter tre år betyr det ikke at metal fansen skal kjede seg i slutten av september. I år dukket det opp en verdig erstatter av Heavy Nights.

Janet R. Johnsen: En fullsatt Storstove i Bryne med dempet belysning ventet på Janove’s inntreden på første konsert på høstens turne «Spindelvevriff». Allerede fra første melodi «En større deg» var publikum med, og når melodier som «Engel» og «Scenario» kom så satt applausen løst.

Bjørg Fossli: Rangers har endelig gitt ut sitt første album. De var et kjent navn når de holdt på som best fra 2005 til 2009, men de tok en pause og satte i gang igjen i 2016. Nå har de forhåpentligvis tenkt å holde på en stund fremover. Bandet består av Rune Eilertsen på trommer, Fred Audun Ellefsen på bass og vokal, Nils Erik Goderstad og Tore Knutsen på gitar og vokal. Bandet deltok på flere festivaler i sin storhetstid, bl.a Norway rock festival, Canal Street og Raumarock i tillegg til enkeltkonserter rundt omkring i sør- og vestnorge. Bikermiljøet var nok mest besøkt av bandet, som spilte mer LA-rock den gangen enn nå.

Svein Frydnes: For femti år siden gav The Doors ut albumet The Soft Parade. Fredag stod det engelske tribute-bandet The Doors Alive på scenen på Håndverkeren i Kristiansand for å gjenskape stemningen fra den gang.

IM K. Fossli: I år tilbrakte vi bursdagen vår, lørdag 24. august, på konsert med Åge Aleksandersen og Sambandet i Foynhagen, Tønsberg. Vi har sett disse elleville gutta et par ganger før, og visste derfor at det kom til å bli en perfekt måte å feire på. Spesielt siden det er så lenge siden vi så dem forrige gang. Da vi var godt plassert i køen foran innslippet, skrev mamma status på Facebook om hvor vi var og hvorfor vi var der, og tagga bandet i samme slengen for moro skyld. Det er nå bare sånn man gjør av og til.

Bildegalleri fra storslagne Stavanger konserthus.

Helge Knutsen: Bildegalleri fra en heftig aften på Tribute i Sandnes.

Svein Frydnes: Karmøygeddon Metal Festival annonserer i dag to band: Skid Row spiller som siste band torsdag 30 april. Bandet er på turne i Europa på samme tid som Karmøygeddon avholdes.

Svein Frydnes: Etter mange år på veien, og på scenen, er endelig Tone Bringsdal klar for å komme med musikken sin i fysisk format. Det har tatt lang tid å få frem debut-EP’en, men den har absolutt vært verdt å vente på.

IM K. Fossli: Fredag 23. august sto vi nok en gang i vakre Foynhagen, i sommersola som hadde bestemt seg for å komme tilbake for helga. Det var en nydelig kveld, og den skulle bare bli bedre. Vi skulle se Aurora, jenta fra Bergen som i en alder av 23 allerede har sjarmert store deler av verden med sin overjordiske musikk og væremåte. Med seg som oppvarming hadde hun artisten Tiril.

Svein Frydnes: Southern DisComfort Metal Festiavl 2019, av noen kalt Naglen i Bibelbeltet, ble nylig arrangert i Kristiansand. Med en variert plakat samlet festivalen rimelig bra med folk. Og metal-huene fikk servert både forrett, hovedrett og dessert.

Presseskriv: Randi Tytingvåg Trio utgir nå sitt nye album «The Light You Need Exists». Sammen med Dag Vagle på gitar og Erlend E. Aasland på diverse strengeinstrumenter har Tytingvåg skapt et unikt «Norwegicana sound»; inspirert av den mangfoldige amerikanske tradisjonen samtidig som trioen viser en tydelig forankring i sine norske røtter.

Helge Knutsen - Konsertbilder


First
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
Next

Bottom