Top

Arkivet - Artikler og presseskriv


First
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
Next

Svein Frydnes: Southern DisComfort Metal Festiavl 2019, av noen kalt Naglen i Bibelbeltet, ble nylig arrangert i Kristiansand. Med en variert plakat samlet festivalen rimelig bra med folk. Og metal-huene fikk servert både forrett, hovedrett og dessert.

Presseskriv: Randi Tytingvåg Trio utgir nå sitt nye album «The Light You Need Exists». Sammen med Dag Vagle på gitar og Erlend E. Aasland på diverse strengeinstrumenter har Tytingvåg skapt et unikt «Norwegicana sound»; inspirert av den mangfoldige amerikanske tradisjonen samtidig som trioen viser en tydelig forankring i sine norske røtter.

Helge Knutsen - Konsertbilder

IM K. Fossli: Onsdag 31. juli fikk vi et kjærkomment gjensyn med den herlige duoen Halvdan Sivertsen og Jan Eggum i Foynhagen i Tønsberg, denne gangen med et nytt konsept som de kalte “VI TO (er ikke Romeo og Julius)”. Duoen har vært på turné sammen flere ganger, noe som alltid er vel verdt å få med seg. I tillegg er Foynhagen en fantastisk bakgård med trær, utendørsbarer og massevis av sjarm. Alle konserter blir ekstra bra bare av å bli holdt der, og vi hadde en følelse av at dette ikke kom til å være noe unntak. Selv om lokalet så noe annerledes ut enn vi var vant til, siden det var satt opp stoler og blitt hengt opp en presenning for å skjerme mot det lette regnfallet denne kvelden. Vi satte oss forventningsfulle ned på første rad og tok inn stemningen av publikummet som ventet på de to legendene.

Svein Frydnes: Karmøygeddon Metal Festival kan i dag melde at Ihsahn og hans Emperor kommer som headliner fredag 1.mai.

Opera til folket arrangerer i år Oslo Operafestival for 14. gang. Vi presenterer en variert og spennende festival med helaftens operaforestilling (Cosi fan tutte av Mozart), opera for barn, konserter, operapub og opera på Trikken.

IM K. Fossli: Den nye singelen til Hermans Verk, “Naturmedisin”, har blitt sluppet. Dette slippet har bandet varmet opp til i hele sommer, med diverse opptredener og teaser-statuser på sosiale medier, og det er absolutt mer av den lune, koselige rocken de kom med forrige gang.

Ketil Martinsen: Månefestivalen må ha Norges mest sjarmerende festivalområde, da Tøihusplassen i Gamlebyen i Fredrikstad forvandles til månelandskap med romskip, masse farger og en blå enhjørning!

Veronica Furset Stavik: Raumarock 2019 har vært en folkefest med rock og natur. Mennesker har strømmet til Åndalsnes for å få med seg rockekonserter fra fjell, verandarock og i sentrum av Åndalsnes.

Svein Frydnes: Det er en lett blanding av metal som Johnny Angelund og Karmøygeddon Metal Festival presenterer med sitt andre bandslipp for neste års festival. Litt black, litt melodisk, litt power metal. Til og med et band som utøver dubstep er klar for festivalen.

Egil Jostein Ueland: På lørdagen viste værgudene seg fra sin aller beste side i Kvinesdal. Steikende sol gjorde at solkrem med høy faktor måtte finnes frem allerede fra morgenen av. Med andre ord, det var et perfekte vær for en dag i rockens tegn.

Svein Frydnes: Madrugada har i mange år vært ansett som et av Norges største band. Selv nå, over ti år etter at de ble oppløst, holder de en sterk posisjon i rocke-Norge. I fjor erklærte de seg for gjenforent, og fredag befestet de sin sterke posisjon med en maktdemonstrasjon av en konsert i Ravnedalen.

Svein Frydnes: Dag 2 på Norway Rock Festival tegnet til å bli en kjempedag, både værmessig og musikkmessig. Toppnavnene stod i kø, sammen med spennende, mer ukjente band.

Ann-Carina Rønaasen: Fredag 12. juli og lørdag 13. juli gikk Matfestivalen av stabelen for første gang noensinne i Kristiansand. Og med hele 17000 besøkende i løpet av helga i det strålende solskinnet vi fikk kan man absolutt kalle dette en vellykket debut!

Svein Frydnes: Endelig var tiden kommet for å pakke fotobagen og notatblokka, og begi se i vesterled til Kvinesdal og NORWAY ROCK FESTIVAL! Årets lineup bød på store og små forventninger, kjente og mindre kjente band, og en av de største headlinerne (i hvert fall for min del) allerede på torsdagen.

IM K. Fossli: Med sine tre selvhevdende og catchy låter på EP-en “Illusion”, er Norsk-Isralske Célia Rubin definitivt en artist man kan komme til å høre mye av både på nattklubber og scener i tiden framover. Hun startet karrieren sin på Idol som nittenåring i 2013. Der røk hun ut i siste runde før de TV-sendte finalene, noe som fikk henne til å skjønne at det var musikk hun ville drive med. Derfor dro hun til Israel for å studere musikk på Acadamy of Music i Tel Aviv.

Kjetil Reithaug: Politikk og kos i sommerkvelden - Ole Paus kom fredag 12. juli til Mandal og sine egne - og de kjente ham. For syvende gang hadde Endre booket veteranen med den gigantiske låtkatalogen, denne gangen til konsertserien på 2. Etage på Herr Redaktør.

Ann-Carina og Sylvia: Palmesus har for hvert år vokst seg enda større, og det ble ekstra tydelig i år hvor ikke bare line up’en var noe ut av denne verden, men selve området hadde også vokst seg enda større. Det var artister som kunne mette sultne musikkhjerter på hvert hjørne, og det var ikke vanskelig å finne seg et sted å nyte livet i sus og dus til digg musikk.

Fotograf Lisa Mari Bynes leverer en perlerekke av bilder fra en av de mange fantastiske konsertene som hver sommer arrangeres i nydelige Ravnedalen i Kristiansand. De har en fryktelig tendens til å bli utsolgt, så her har de absolutt funnet formelen. Har du anledning, få med deg noen konserter i Ravnedalen før sommeren er over!

Svein Frydnes: Den siste søndagen i juni inviterte Norges ledende Tom Waits hyllestband, Blow, til selskap på Sjøboden Live Scene. Nærmere seksti personer tok imot invitasjonen. Og for en fest det ble!

Bilder fra sommerens bluesperler i Egersund.

Ketil Martinsen: Festivalen ble en gedigen suksess. Ikke bare var Isegran et perfekt sted. Arrangørene hadde også sørget for å booke artister som uten unntak skapte allsangstemning fra første låt. 17.000 festivaldeltakere over 2 dager laget en fantastisk stemning på Isegran i strålende vær.

Svein Frydnes: Gjengen i Sjøgress fra det blide Sørland lager lyd igjen. Og når Grimstad-gutta lager lyd, blir det mye lyd. Igjen er det en singel som slippes til massene, og tittelen er så enkel som «Tar Hevn»

IM K. Fossli: Nå var det sannelig på tide at vi kom oss på en konsert med Salige Syndere. Det er nemlig noe vi har prøvd å få til i mange måneder, og nå fikk vi endelig sjansen. Kveldens lokale var en liten pub med taket tapetsert med fotballskjerf og bord med navn som “ventebordet”, “3dagersbordet” og “sjefsbordet”. Her skulle Salige Syndere lørdag 15. juni spille tre sett på en time hver for alle de som satt og koste seg med øl og prat. Vi satt selvfølgelig på bordet nærmest musikerne.

Et utvalg bilder fra en alldeles nydelig og fantastisk konsert med Ane Brun og Kristiansand Symfoniorkester. Det er fremdeles like spennende å oppleve nye ting, og bli så positivt overrasket når man bare våger å prøve noe nytt. Jeg var selvsagt den som var tregest i oppfattelsen, for salen var allerede utsolgt når jeg reagerte.

Kim Robin Aas Reime: Hunsfest 2019, med 5 års jubileum, gikk av stabelen 15. juni i Vennesla, like Nord for Kristiansand. Artistene på plakaten denne gangen var Stavangerkameratene, Celina Kühn Gjerald, Lissie, Sondre Justad og Raga Rockers som headliner.

Svein Frydnes: Kronprinsene av norsk boogie rock n’ roll inntok Sjøboden Live Scene i Mandal for å forlyste et eksklusivt publikum med drivende god rock. Og de sparte ikke på kruttet.

Helge Knutsen: Lørdag 8. juni var det duket for en folkefest på Viking fotballklubbs hjemmebane. Det var nemlig ingen ringere enn Bon Jovi som skulle ha en liten intimkonsert, med ca. 25000 tilskuere og utsolgt. Bon Jovi har ikke spilt i Norge siden 2013, så det var nok mange fans som så fram til dette. Oppvarmingsband for kvelden var Skambankt og Longfield & Super Skeleton.


First
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
Next

Bottom