foyer
Top

Tidligere artikler

Sigøynerleir på Hogstad

Oddvar Johnsen: Tilfeldigheter gjorde at Festivalguiden kom over at det skulle være Sigøynerleir på Hogstad i Sola kommune. Vi tok da kontakt med Inger Valen som sto som arrangør for dette, og lurte på om vi kunne ta oss en tur for å se hva dette gikk ut på. Og vi var hjertelig velkomne.

Måkeskrik 2015

Lenge leve Måkeskrik! En musikalsk picnic med popcorn og saftige, frittenkende høns!

Palmesus 2015

Ann-Carina Rønaasen og Sylvia Lind Torshamar: Det er ikke til å legge lokk på at dette året har toppet tidligere år med enda større lysshow, fyrverkeri, gjesteopptreden av Kaptein Sabeltann m.m. Det at de solgte så mange billetter som 26.000 og derfor var utsolgt, var også gode tegn på at dette ville bli en fantastisk helg.

Sommerfesten på Giske 2015

Terje Unhjem: Hvert år trekker de et titalls artister som kommer og spiller gratis (!). ja faktisk "sloss" artistene om å få lov til å komme! Mange lokale band og artister har her fått en scene og et publikum, men for den som tror at dette er kun for "up-and-coming" artister, så er det tidenes skivebom!

Helgåfestivalen 2015

Rebecca Hoffmann: Det er absolutt en festival å anbefale, blir været dårlig så kan man sitte inne, men allikevel klare å få med seg det som skjer på scenen. Maten er knallgod, og ikke dyr med tanke på hvor mye man faktisk får på tallerkenen.

Sting og Suzanne Vega, Odderøya, Kristiansand 28.06.15

Geir Roger Hagen: Tidligere The Police frontfigur Sting inntok denne sommerkvelden idrettsplassen på Odderøya i Kristiansand. Siden han sluttet i The Police har Sting hatt en eventyrlig solokarriere som har gjort ham til en av de aller største artistene verden over. Han har vært i Norge mange ganger men aldri her i Kristiansand.

Hunsfest, Vennesla 19.06.2015

Geir Roger Hagen: Når arrangørene, Imperiet AS, med Jørgen Skauge i spissen, og de lokale investorene, sammen med Hunsfos Bryggeri, skulle arrangere festival, så kunne de by på Norgeseliten av artister.

Escape Room, Kristiansand

I et sjarmerende lite hus i Henrik Wergelandsgate driver nemlig daglig leder Anja Andersen og hennes partner Hans Fredriksen, Sørlandets første Escape Room som ble startet opp 2.mai 2015.

Rosfjord Beach Party 2015

Rosfjord Beach Party 2015 er det sjette i rekken av denne årlige, fantastiske festhelgen utenfor Rosfjord Strandhotell i Lyngdal. Det blir bare bedre for hvert år! Om lag 2000 fylte opp foran hotellet og scenen som reises hvert år for to dager med fest, moro og musikk.

Det rigges opp store telt med sitteplasser, mat og drikke. Denne strandfesten har ikke værforbehold.

Cannibal Corpse (US) + Execration (NO) @ Kick Scene, Kristiansand, 12.06.2015

LyM: Med ett vift av Norges flagg introduserer sceneteknikeren kveldens hovedband som tropper på scena med all sin tyngde. Kveldens hovedattraksjon er intet ringere enn amerikanske Cannibal Corpse. Det er både år og dag siden et så stort band har gjestet Kristiansand (W.A.S.P. i 2008 er det eneste jeg kommer på i skrivende stund).

Mandal Street Cypher #1 30.05.2015

Espen Helmersen: Sommervær fører folket ut i solskinnet. Ut i gaten. Ved en slik anledning var det duket for gatekultur i sørlandsbyen Mandal, i form av ballspill og hiphop kultur. Nærmere bestemt Basketball og Rapping.

Dalane Blues Festival 2015

Rebecca Hoffmann: Endelig var det tid for denne flotte festivalen igjen. På vei gjennom byen kjenner man at stemningen er på plass når en ser blueshattene, og de sitter på Kniv&Gaffel med øl ved siden av byteltet, mens de venter på konsertene som straks skal begynne.

Mark Knopfler @ DnB Arena, 08.06.2015

Janet R. Johnsen: Mark Knopfler har vært på turne siden 15. mai, og Stavanger var første stopp i Norge, så skulle han videre til Bergen og Trondheim.

Herlige Vaulen 2015

Janet R. Johnsen: Plakatene til «Herlige Vaulen» reklamerte med allsang og sol, og fikk rett i ca. 1 time, da var det slutt på solen, men allsangen holdt stand en stund til.

Jærnåttå 2015

Fra Tønes til Seigmen - Det er Jærnåttå!

Vamp-sensasjon i Ulsvika Amfi, 30.05.2015

At over 800 billetter var solgt før konsertstart taler for seg selv. Vamp i Ulsvika hadde mange sett fra til. Det var en fantastisk kombinasjon av omgivelser og underholdning. Om været var i kjøligste laget lot ikke til å avskrekke - Denne sjansen skulle ikke gå til spille!

This is my Leif @ Gaffel og Karaffel, 15.05.2015

Oddvar Johnsen: For de som ønsket fullt trøkk, og sceneshow så var ikke intimscenen på Gaffel og Karaffel rette plassen. Men for de som var kommet for å høre et sammendrag av hva Leif & Kompisane har gjort gjennom de siste 30 årene, sittende på scenen og fremføre sine melodiøse og lett gjenkjennelige melodier så var denne kvelden helt topp.

Michael Ray and The Royal Flush @ De Røde Sjøhus, 02.05.2015

Oddvar Johnsen: Michael Ray and The Royal Flush høres gjerne ut som en god hånd i poker. Men at det også er en god kombinasjon på scenen, er det heller ingen tvil om.

Lausongane på Orre, 05.03.2015

Jan Egil Aslaksen: Det gir et vakkert inntrykk når en får flotte tekster av Ingvar Hovland og Andreas Petterson i slike omgivelser, og med et band som vet å sette fine melodier til tekst. Noe en tydelig kunne se på en fullsatt sal.

Dynamite @ Cementen Bar, Lindesnes, 01.05.2015

Geir Roger Hagen: Dynamite spiller rock n roll av beste sort. Band som AC/DC, Backstreet Girls osv kan nevnes som gode referanser. De leverte et høyenergisk show fra første riff og fikk publikum med seg på notene meget raskt.

Dana Fuchs @ Buen, 25.04.15

Veronica L.R. Figueira: Det er tredje gang dama med den store stemmen gjester Mandal og Bluesklubben. Første gang hun var her sto hun på scenen på Venterommet og siden har hun vært i Buen. Denne lørdagen var hun å finne på klubbscenen. Akkurat passe stort og intimt nok. Salen var fullstappet og stemningen god.

Överhead @ Sjøboden Live Scene 24.04.15

Veronica L.R. Figueira: Tributebandet Överhead er til forveksling lik originalen og dette er ett band som nærmest har kultstatus blant svorne Motörheadfans og andre rockeentusiaster. Bandet har levert rundt 400 konserter land og strand i Norge og hylles på sin vei for sin iver og driv.

Honningbarna i fyr og flammer

Åsmund Mjåland: 25. april inntok Honningbarna scenen på Kick i Kristiansand sammen med bandet Razika. Etter å ha vært på turne siden februar avslutter de den lange ferden sammen, med en storartet konsert i Kristiansand. Både Honningbarna og Razika har en imponerende musikalsk CV, til tross for at bandmedlemmene er av den yngre garden.

Heatseekers @ Onkel Aksel 17.04.15

Veronica L.R. Figueira: Det har blitt sagt mer enn en gang at «alle liker AC/DC» og jeg har dradd litt på enigheten i det utsagnet, men når stemninga er god og man muligens har fått seg ett par øl for å løsne litt opp i rockemusklene, så er jeg enig, da liker alle AC/DC! 

Josefin Winther på Sjøboden

Svein Frydnes: Josefin Winther entret scenen, grep gitaren og fremførte “Change of heart”, åpningssporet fra hennes siste album. Vart, intenst, vakkert. Dermed var tonen satt, og Josefin Winther hadde publikum i sin hule hånd.

Ida Jenshus @ Håndverkeren 11.04.2015

Veronica L.R. Figueira: Ida Jenshus står sterkt på egne ben, men det er lett å trekke paralleller til Emmylou Harris eller Joni Mitchell. Musikkutrykket er like dempet og atmosfærisk og hun beveger seg langt inn i folklandskapet.

Erlend Ropstad på påsketur til Mandal

Svein Frydnes: Det ble en flott avslutning 1.påskedag på Sjøboden Live Scenes Påskefestival, med Tone Hille Bringsdal og Erlend Ropstad på plakaten. Fullt hus, flott stemning og vakker musikk.

Maribelle, Release party @ Checkpoint Charlie 11.04.2015

Janet R. Johnsen: Maribelle Orlin er en sanger og låtskriver basert i Stavanger. Hun er født og oppvokst på vestlandet. Maribelle har hele sitt liv skrevet dikt og sanger. Hun er utdannet musikalartist fra Performing arts school i Gøteborg, og har etter endt utdannelse der, deltatt i diverse show og musikaler, både som rolleinnehaver og ensemble. Blant andre "Trollmannen fra Oz", "Annie" og "Some like it hot”.

Metall på Boden

Svein Frydnes: Påskefestivalen 2015 på Sjøboden Live Scene ble brutalt talt sparket i gang onsdag kveld. Mandal Metaller sørget for at et metal-hungrig publikum fikk en solid dose med tung og høy musikk.

LISSIE (SOLO + CHOIR) @ KILDEN TEATER- OG KONSERTHUS 26.03.15

Lissie er en usminket dame med en stor, klokkeklar stemme. Konserten i Kilden var en behagelig opplevelse for både øret og sjelen.

Endelig Highasakite!

Highasakite er et spennende og friskt tilskudd, og et spesielt godt eksempel på hvordan oppskriften for suksess fremdeles er et mysterium. Plutselig dukker det opp både nyskapning og overraskelser.

Norges bluesdronning på Buen

Svein Frydnes: Fredag kveld var det duket for ny blueskonsert på Buens klubbscene. Hovedattraksjonen var Norges ukronede bluesdronning, Rita Engedalen med sitt band Backbone. Samtidig fikk Mandal en nye bluesprinsesse, Vilde Svendsen.

Tønes @ Sandnes kulturhus 10.03.2015

Janet R. Johnsen: Tønes har også satset på julesanger, eller rettere sagt en julesang, for som han sier, da kan han om noen år reise rundt å holde julekonserter.

Kraftfull trubadur

Svein Frydnes: Tommy Tokyo på plate og Tommy Tokyo live er to vidt forskjellige ting. På plate virker han til tider kjedelig, på scenen er han kraftfull og trollbinder sitt publikum.

Fredag var det Sjøbodens publikum som fikk gleden av å oppleve denne samfunnskritikeren fra Østfold.

Marion Ravn @ Buen kulturhus 20.02.2015

Midt i sitt særdeles travle program har Marion Ravn satt av en aften for oss i lille Mandal. Egentlig er hun vel på turne med Lionel Richie rundt om i Europa, parallelt med sin egen Scandal Tour 2015. Passe hektisk skulle jeg tro!

Klubbscenen ble brukt denne gangen. Det passet veldig godt til den intime atmosfæren som kler låtene hun fremfører på disse konsertene perfekt. Publikum var ikke overtallige, men de var der av de rette grunner. Rundt halvfullt var det i lokalet når konserten begynte.

Trashpop åpner Aladdin scene 11.02.15

Veronica L.R. Figueira: Ikke mindre enn tre band stod for åpningen av Trashpops nye scene på Aladdin. Spidergawd + The Cheaters + Koil!

Mandal Vinterfestival 2015

Oppsummering av en vellykket Mandal Vinterfestival 2015, litt flere bilder fra de øvrige konsertene. Hilde Selvikvåg, Lars Bremnes og Tønes med band.

Phone Joan @ Mandal Vinterfestival

Veronica L.R. Figueira: Denne kvelden på Buen Kulturhus i Mandal spilte Phone Joan på klubbscenen, en mye større scene enn det vi i Festivalguide.no har sett dem på før, og dette rettferdiggjorde bandet så utrolig mye mer. Dette er musikere som leverer – uten tvil. De kjenner hverandre godt og har ett samspill andre kan se langt etter. Det er stilrent og tungt, rått, usminket og sexy.

SiLyA @ Mandal Vinterfestival

Veronica L.R. Figueira: Det er vanskelig å plassere musikken hennes i en bestemt sjanger fordi den inneholder det meste fra de fleste sjangre. Her er det en salig blanding av moderne pop, soul, rock og kabaret. Sammen med SiLyAs unike og klokkeklare og sterke vokal blir dette en herlig konsertopplevelse. Og Buen Kulturhus sin storscene kledde SiLyA veldig godt.

The Dogs @ Sjøboden Live Scene, 05.02.2015

Veronica L.R. Figueira: Oslo-bandet, The Dogs, åpnet med låta Anything you don’t regret, og kjørte på med Cry me sexy, som ikke må forveksles med Crime is sexy. Den fikk publikum servert senere i settet sammen med godbiter som Liar, Stay away from her, I don’t wanna og G.U.I.L.T.Y for å nevne noen.

Vakre toner fra Monica Heldal

Svein Frydnes: Torsdagens konsert med Monica Heldal ble en nydelig miks av melankoli og hardrock. Fra det sarte, vare til skrikende gitarsoli.

Som en av et heller fåtallig publikum sa etter konserten - Dette var balsam for sjela!

RAMMSUND PÅ ØSTSIDA 30.01.15

Veronica L.R. Figueira: Hvem elsker vel ikke den røffe industrisounden, tekster som oppfordrer til masturbasjon, sodomi, misbruk, utsvevende seksualitet, stalking og god dufter blant annet. Rammstein sine makabre tyske tekster gjør seg vanvittig bra på nynorsk. Det hele med glimt i øyet, akkurat som originalbandet.

Romjulsspetakkel på De Røde Sjøhus, Stavanger

Janet R Johnsen: Den årlige begivenheten gikk i år av stabelen lørdag 27. desember. Dørene til et av de eldste utestedene i Stavanger åpnet dørene kl. 20.00. Lokalene er av gammel god årgang med sjøhusstil, slitte grove gulv som står for en fest.

Valentourettes på Kick

Valentourettes spilte på Sjøboden i Mandal kvelden før, men da uten vokalist, Tarjei Foshaug. Ifølge jungeltelegrafen (facebook) steppet lokale krefter (publikum) inn og gjorde sitt beste for at tekstene ble hørt.

Julekonsert med Kurt Nilsen i Stavanger konserthus

Janet R. Johnsen: En fullsatt Zetliz sal i Stavanger Konserthus fikk oppleve en flott førjulskveld med en opplagt Kurt Nilsen. De fleste av sangene han fremførte var fra julealbumet “Have Yourself a Merry Little Christmas” fra 2010.

Manfred Mann's Earth Band @ Kick, Kristiansand 27.11.2014

Klassikere på rekke og rad! Manfred Mann’s Earth Band trakk godt med folk på Kick torsdag 27. september. Allerede en god stund før konsertstart var det antydning til trengsel. Sitteplassene forsvant fort, og det ble tettere og tettere i folkemengden. Publikum var godt fordelt over to-tre generasjoner, og de aller fleste visste veldig godt hva de hadde i vente.

Varme toner fra Paal Flaata

I slutten av september kom han med nytt album, fredag stod han på scenen på Sjøboden og promoterte det. Og det foran 80 dedikerte fans som viste å sette pris på artisten med den melankoske stemmen, Paal Flaata.

Sir Elton John – Still Standing!

Royal Albert Hall stemning i en skøytehall! Sir Elton John har holdt på lenger enn de fleste, og han har ingen grunn til å gi seg med det første. Det taler for seg selv, når han år etter år, drar fulle hus, ofte utsolgt på forhånd. Han er en takknemlig og generøs entertainer, og han har et lojalt og veloppdragent publikum. Det var nesten litt rart å se så mange sittende mennesker i konsertsammenheng. 

ESCAPETOR + DIMENZION:PSYCOSPHERE

Rebecca Hoffmann: Dette var releasekonserten for den nye plata deres "Fear". Jeg har faktisk aldri hørt om dette bandet før de skulle spille, men de har nå fått to nye fan. De henter inspirasjon fra mange av de bandene jeg selv digger, så dette var rått!

Myrull - Plateslipp på Maritim hotell, Flekkefjord 16.10.2014

Jan Egil Aslaksen: Det ble en kveld med nydelige låter, som Heim i natt, Trangt blant fjell og mange flere bra låter. Det er snakk om musikk som går inn i deg, og tekster med mening, som får deg til å tenke. Det er snakk om publikum som får en tåre i øyet når de hører tekstene det er satt slik vakker musikk til.

DIMENZION: PSYCHOSPHERE SJØBODEN LIVE SCENE 17.10.14

Av Veronica L.R. Figueira: Dimenzion: psychosphere hadde release av sitt nye fullengders album “Collapse” på Sjøboden Live Scene fredag.

ESCAPETOR SJØBODEN LIVE SCENE 17.10.14

Av Veronica L.R. Figueira: Det finnes utrolig mange bra band av god kvalitet fra Stavanger og Escapetor er ett av dem. Fredag var de support for Dimenzion Psychosphere på Sjøboden i Mandal.

Minor DisComfort – Southern DisComforts nyfødte lillesøster!

Men noen er utålmodige!! Styret i Sørnorsk metallforum og Southern Discomfort tar nå dette til etterretning. Vi vil lage metal festival også for de yngre! (det vil dog ikke være en øvre aldersgrense på SDC’s avlegger).

Magisk aften med Sivert Höyem

Av Svein Frydnes: En sexy stemme. Et fantastisk band. Et herlig publikum. Konserten med Sivert Höyem på Buen i Mandal ble en magisk aften for både de på scenen og publikum i salen.

Nakent og vakkert med Josefin Winther

Av Svein Frydnes: Josefin Winthers opptreden på Sjøboden fredag kveld ble et lyspunkt i høstmørket. Med sin vare, og samtidig sterke stemme, formidlet hun det ene sterke budskapet etter det andre. Alene med sin gitar og sitt piano fylte hun scenen og hele rommet med en fantastisk tilstedeværelse.

Royal Southern Brotherhood - en rå konsertopplevelse

Av Svein Frydnes: Mandal hadde besøk av verdensstjerner på lørdag. Cyril Neville, Mike Zito, Devon Allman, Charlie Wooton og Younrico Scott. Nærmere bestemt, Royal Southern Brotherhood holdt konsert på Buen. Og hvilken konsert det ble! Dette var nok den råeste konsertopplevelsen publikum i Mandal har opplevd, og vil få oppleve, på lenge. Publikum var ihvertfall ikke i tvil - dette var årets konsert!

Party in The City

Av Svein Frydnes: Nær 200 mennesker hadde funnet veien til Kick Scene i Kristiansand fredag kveld, for å overvære Rockensemblet sin konsert. Og de fikk oppleve to timer spekket med flott, egenprodusert rock.

SOUTHERN DISCOMFORT 2014

Skrevet av Rebecca Hoffmann og Yngve Jacobsen: I år var min første gang på Southern Discomfort festivalen i Kristiansand, men det blir ikke den siste! Klokken var vel rundt 19 når Kristiansand-bandet Opus Forgotten gikk på scenen. Dette var noe mange har venta på siden siste konsert ble holdt for nesten elleve år siden.

En heavy aften med Fate!

Av Svein Frydnes
Det ble god, gammel 80-talls hardrockstemning på Buen da danske Fate entret scenen for sin konsert lørdag kveld. Dessverre hadde det bare møtt fram en håndfull mennesker, men bandet lot seg ikke affisere av det og leverte en strålende konsert.

Så var det oss to igjen, Egersund Visefestival.

Norges eldste i sitt slag, Egersund Visefestival, gikk på ny av stabelen 3-5 juli. Den har rukket å bli hele 21 år gammel, og årets festival var konsentrert omkring de seks spillestedene Turnhallen, Grandkjelleren, Konsulatet, Grand Scene, Pibbaren og Nelliken samt Hauen Kro. 

Sexy og rått fra Phone Joan

For et band! For en vokalist! For en råhet og for et trøkk!
Phone Joan på Sjøboden i Mandal ble en intens, svett og suggerende konsert.

Helldorado @ Sjøboden Live Scene 07.08.14

Stavangerbaserte Helldorado består av musikere med god fartstid. Det er intenst og vakkert og gutta sparker fra seg som vanlig. Musikken er en salig blanding av rock n’ roll, country, americana og surf. 

Johnny Hootrock @ Sjøboden Livescene, 07.08.14

Endelig! Endelig en må-se konsert for oss som liker psychobilly. Og det var utsolgt sal. Trioen sier selv at musikken deres er Psycho-Garage-a-Billy krydret med Texas Beat Farming Hellbilly Mexicana, country surf og vi er vel enig i det

Siste natt under dammen

Konserten med Green Carnation under Dam3 torsdag kveld ble akkurat så spektakulær og bra som en hadde håpet, men aldri våget å forvente. Det er tross alt nærmere 8 år siden bandet har spilt sammen, men både presisjon og spilleglede var på topp.

Palmesus 2014

Fredag 4 juli var jeg og jentegjengen klar for årets store begivenhet. Vi hadde gledet oss siden forrige Palmesus da vi krøp til sengs etter en herlig helg som vi trodde ingenting kunne toppe. Lite visste vi om at denne helgen skulle bli en helg vi virkelig aldri kommer til å glemme. 

Odderøya Live 2014 - Lørdag

Odderøya Live Festival er en festival i Kristiansand. Den har kun eksistert noen ganske få år, men har gitt oss en rekke nasjonale og internasjonale artister. Det kan kjapt nevnes for eksempel Hooters, John Fogerty, Roxette, Lissie, Beth Hart, Kim Larsen, DumDum Boys, Morten Abel, BigBang pluss mange fler! Festivalen arrangeres i regi av Odderøya Live, som også varter opp med enkeltkonserter og arrangement utenom selve festivalen. I forrige måned gav de oss Aerosmith og Alice Cooper, og tidligere har vi opplevd storheter som Ozzy Osbourne, Pink, Bryan Adams m.m.

I år var Bob Dylan det største

Odderøya Live 2014 - Fredag

God stemning og sommervær sammen med kjente og kjære navn på plakaten, garanterte suksess på åpningsdagen på Odderøya Live Festival 2014 

Hovefestivalen 2014

Endelig var det den tiden av året igjen, tiden for (nesten) ei uke med fantastisk moro på Hovefestivalen. Vi ble imponert i fjor, men i år tok vi oss litt mer tid å se oss rundt på hele området, og det er faktisk en liten verden for seg sjøl. Midt i skogen finner man en slags ute-diskotek med pynt hengende fra trærne. Hele stemningen på festivalen er bare vakker og man får virkelig kjenne at det virkelige liv er satt på vent. Det blir litt som en utenomjordisk sydenferie med mye bra live musikk.

Sassy Kraimspri Cock Fight II release at Flipside/LOUD

Jeg oppfordrer alle til å sjekke ut deres andre utgivelse i år, Cock Fight II. Den består av tre spor, Like a Drug, Riot og Say What og her får du mye musikk for alle penga. Og så kan vi bare glede oss til tredje utgivelse som er planlagt å slippes til høsten. 

To dager igjen til Bob Dylan!

Headlinere som Backstreet Boys og legendariske Bob Dylan taler for seg selv. De får celebert selskap fra både lokale og langveisfarende artister som Morten Harket, Maria Mena, Jonas Alaska, Sordal, Anne Grete Preus og Alice & The Mountain!

Graspop Metal Meeting 2014

Etter at Norway Rock la inn årene i 2011, har vi måtte se oss om etter andre alternativer til å stille hungeren etter god, tung musikk. I år falt valget på Graspop Metal Meeting i Dessel, Belgia. Sammenlignet med tidligere nevnte Norway Rock i Kvinesdal, er dette en gigant-festival. Kapasiteten er på rundt 150.000 mennesker fordelt på 3 (4) dager. Årets lineup talte 101 band. Vi rakk ikke over alle...

Helgåfestivalen 2014

Lista for lørdagen var fullstappet med gitar idol, Keven Eknes band, Subject Delta, Gravecunt, Escapetor, Michael Ray & the Royal Flush, Sons of Zero, Alien Ken og Veislakt. Kanskje Jærens triveligste festival!?

Avenged Sevenfold @ FORUM EXPO Stavanger 25.06.2014

Etter en ganske lang nedtelling var dagen endelig her. Køen for å komme inn var lang og full av ivrige fans med både Kvelertak og Avenged Sevenfold t-skjorter på kroppen. Spenningen var høy og køen kunne ikke beveget seg saktere, vi var klare!

NORWEGIAN WOOD 2014

Norwegian Wood Festivalen 2014 åpnet med sol og varme i herlige Frognerbadet.

Norwegian Wood er en årlig utendørs rockefestival som pleier å være i midten av juni. Den ble arrangert for første gang i 1992, og har holdt til i Frognerbadet de siste tjue årene.

Festivalen trekker et svært bredt publikum. Her er noe for enhver smak og aldersgruppe.

ALIEN KEN SJØBODEN LIVE SCENE 14.06.14

Hardt, tungt heftig og alvorlig. Bandet har en energi som kan kjennes langt utenfor scenen. Disse gutta vet hva de holder på med.

SASSY KRAIMSPRI SJØBODEN LIVE SCENE 14.06.14

Å du og da for en herlig gjeng! Lystigere band skal du lete lenge etter. Vi elsker tullete griseprat, vi elsker humor!

Dalane Blues Festival 2014

Dalane Blues Festival blir bare større og større for hvert år, de tørr å ta mer sjanser når det gjelder artister, og det er med å bygge opp festivalen. Med masse frivillige og ren lidenskap fra arrangørene som gjør dette på dugnad, får de til en festival som blir respektert av mange over hele landet.

Charlie Rackstead - Trakk fullt hus X2!

Charlie Rackstead var første band ut på scenen på konsulatet lørdag og det var nok mange som var skuffet over at det ble fullt og måtte snu i døren.

Flott åpning av Dalane Blues 2014!

Så var det på tide med en ny blues festival i Egersund. Jeg tør påstå det er et ganske solid program som blir presentert i år også. Som Jace Everett, og Danielle Schnebelen fra Trampled Underfoot, sa: "Its great to bee back!"

Trampled Under Foot bergtok publikum

Sist fredag var kritikerroste Trampled Under Foot tilbake på Klubbscenen i Buen kulturhus. Og en kan trygt si at TUF “kom, spilte og vant”. De vant ihvertfall publikums hjerter, og en nær fullsatt Klubbscene responderte med trampeklapp og stående applaus.

Rogaland teater gjør folket våryre

Sesongens intimscene er intatt av fem skjønne skuespillere som har et håp om å gjøre Rogalands befolkning våryre. Stykket går fra 8. april til 14. juni, det er en musikalsk snopepose som er lett, lekende og stemningsfult.

Downsouth Festival - Knall debut!

Alle som har bidratt med å få til denne fantastiske festival fortjener en stor applaus. Jeg fikk kun med meg fredagen men det var ikke vanskelig å se at dere arrangørene og andre frivillig hadde stålkontroll på ting rundt. Det fantes ikke tull og alle gjester så ut til å ha en konge opplevelse.

Frida Ånnevik Trio på Obrestad fyr - Maijazz 2014

Det var en gledelig overraskelse at Frida Ånnevik Trio ble en av artistene på årets MaiJazz. Hun er født i 1984 i Hamar, og har allerede utmerket seg ved å vinne Grappas debutantpris i 2009 for albumet "Synlige Hjerteslag". Albumet "Ville Ord" fikk en Spillemannspris i 2013 i kategorien beste tekstforfatter.

Zap Mama - en musikalsk opplevelse utenom det vanlige

Zap Mama, Maijazz, Stavanger: Det oser sensualitet og en gjennomført fin koreografi blant damene på scenen, det i seg selv er en vakker opplevelse, og belysning og filmen som ruller i bakgrunnen på scenen er også fint lagt opp.

Pat Metheny, Maijazz, Stavanger 2014

Etter 12 år var det endelig klart for et gjensyn med gitarhelten Pat Metheny i Stavanger. Da han var her under Maijazz i 2002 spilte han for 2600 publikummere, og konserten ble stående som festivalens best besøkte konsert gjennom 26 år! Tirsdag 6. mai sto alle byens gitarister og musikkinteresserte utenfor Stavanger Konserthus og gned på billetten sin. Denne gangen kom Pat Metheny sammen med hans eget drømmeband; Unity Group.

'77 - fenomenal bygdefest!

`77 holdt en rocka intimkonsert i Buhølen, Spanjolene i`77 fra Barcelona var ute på sin aller første Norgesturne og det var Cementen Bar i Buhølen i Lindesnes som fikk æren av å bli siste stopp denne gangen.

Joe Lynn Turner imponerte i Vennesla

En kraftig dose klassisk rock levert av en av de legendariske stemmene i sjangeren, nemlig Joe Lynn Turner som er kjent fra Deep Purple og Rainbow og flere!

Panikk i kulissene!

"Panikk i kulissene" - Et hysterisk morsomt og genialt forviklingsteater.

Skambankt @ Stavanger Konserthus

Med et setlist som inneholdt blant annet; O Dessverre, Vår Bør, Slukk Meg, Sort Blod, Mantra, Voodoo, Malin og litt til så ble kvelden en magisk opplevelse.

D-A-D med fredagsstemning på en tirsdag

I to strake timer laget D-A-D fredagsstemning på en tirsdag. Jesper Binzer var høyt og lavt, han kommuniserte med publikum på en glimrende måte. 

Brad Paisley, countryhimmelens store stjerneskudd

Brad Paisley valgte å avholde en av sine fire konserter i Skandinavia i Stavanger konserthus 19. mars. Han er den heteste countryartisten på verdensbasis akkurat nå, og det er godt med folk i konserthuset denne kvelden. Zetlitz-salen rommer opptil 1800 mennesker, og det er med stor fascinasjon jeg ser alle cowboyhattene som raker opp i folkemengden, med dertil tilhørende skjorter med ornamenter og boots.

PHONE JOAN @ Benny's Rockhouse

Tungt og heftig. Melankolsk og energisk på samme tid. Phone Joan består av fantastisk samkjørte musikere. Et tungt ballespark av skikkelig rock n roll som gir mye assosiasjoner til 70-tallet. Det maner til innadvendt headbanging og ett ønske om og bare være tilstede i nuet og flyte med i musikken.

Vidunderlige Monica Heldal og Kevin Steinman på Håndtverkeren

Monica hadde lovet "the show of our lives" på Twitter. Show ble det kanskje ikke, men en opplevelse jeg ikke ville vært foruten, det kan jeg med hånden på hjertet bekrefte! Det er bare vakkert,

Vakker blues fra Shawn Holt & The Teardrops

Shawn Holt & The Teardrops hadde klubbscenen i Buen i sin hule hånd lørdag. Deres herlige gitarbaserte Chicago-blues gikk rett hjem hos et tallrikt publikum, som viste å sette pris på det de fikk servert.

Blind Man’s Bluff skapte liv på Sjøboden

Et billig poeng kunne være å si at Blind Man’s Bluff ikke er noen bløff. Men det er et poeng. Blind Man’s Bluff imponerte på Sjøboden lørdag, med flotte sanger, bra trøkk og dyktige musikere.

Communic + Mental Despair @ Sjøboden Live Scene

Hvis du ikke har sett Communic før, så legg av den 16. Mai og dagene rundt for å få de med deg på Downsouth Festival i Mandal.

Ovërhead + Kal-El @ Corner, Egersund

Mötorhead-tribute og stoner rock på Corner i Egersund. Kal-El og Ovërhead gjorde en solid jobb, og vi var godt fornøyd med kvelden!

Premiere på ''The Black Rider'' - Rogaland teater

Det er nå premiere på "The Black Rider", en operette skrevet av Tom Waits. Fortellingen er skrevet av William S. Borroughs som baserer seg både på paralleller til eget liv og den gamle tyske legenden "Der Freischutz". Opprinnelig var det Robert Wilson som var scenograf, nå i denne musikalen er det Rolf Alme som er scenograf, regissør og kostymedesigner. 

Deep Purple imponerte i DnB-arena

DnB-arena i Stavanger var torsdag 6.februar fylt med 5500 forventningsfulle mennesker i alle aldre, som var kommet for å høre Smoke On The Water, Strange Kind of Woman, Black Night og mange andre godsaker. Med andre ord, de ventet på DEEP PURPLE.

Alien Ken erobrer Sørlandet!

Lytt til erfarne fjellfolk - Sjekk ut ALIEN KEN - ASAP!

Applaus for Major Parkinson

Major Parkinson lesset publikum ombord, og dro i vei til prog-universets hjemtrakter. Fritt for kjedsomme og platoniske takter. Som å rase avgårde med berg -og dalbane. Ta salto blant skyer, jumpe ned til melankoliens undergrunn, for igjen å kaste seg himmelhøgt opp i major-sfæren.

Perpleks på Rogaland teater

Stykket er i teaterets program beskrevet som en lek med det uhyggelige og ubehagelige. I bakgrunnen hører man skumle lyder, og man blir nysgjerrig på hva slags galskap som venter oss som publikum.

An extraterrestrial extravaganza

Tittelen summerer følelsen etter Alien Ken's release konsert på Checkpoint Charlie i Stavanger!

HEATSEEKERS BENNYS BBQ 17.01.14

Det var mange som trosset været fredag kveld i Kristiansand for å få med seg Heatseekers, AC/DC coverband basert i Kvinesdal.

''The Black Rider'' er klar for Rogaland Teater

"The Black Rider" by Tom Waits, William S. Burroughs og Robert Wilson

Trollspeilet på Rogaland teater.

Trollspeilet - en eventyrkavalkade for små og store på Rogaland teater.

Intervju med Lucid Dreams

Lucid Dreams er et forholdsvis nytt band. Det er en god opplevelse når man kommer over nye band som spiller denne formen for Heavyrock. Når det kommer til den hardere delen av musikk her hjemme, tenker jo mange automatisk på Black Metal og mer ekstreme saker. Det finnes heldigvis de som også holder det melodiøse Heavyrock flagget høyt hevet! Og da selvfølgelig med innslag av prog!

MGP jr. 2013 - Julekonsert i Stavanger

MGP junior turnerer med sin julekonsert gjennom Norges land og rike, nå i Stavanger konserthus.

Beethoven teaterkonsert, Rogaland teater, 21.12.2013

Det er den siste forestillingen av Beethoven teaterkonsert på Rogaland teater, salen er fullstappet med folk, det er enda en storsatsning og etterfølgeren til suksessen etter "Mozart". Til nå har teaterkonserten tatt folket i Rogaland med storm, og forventningene er høye til kveldens stykke.

Valentourettes rocket Boden

Vi fikk en hitparade av Jokkes låter, blant annet Verdiløse menn, Sitter på en bombe, Sola skinner, To fulle menn. Og selvfølgelig Her kommer vinteren.

HELLDORADO @ SJØBODEN LIVE SCENE

Hva skal man si? Suverent, enestående, fantastisk! Jeg har bare lovord å komme med, Helldorado er et band som gjør seg utrolig bra live. Her er det samkjøring på høyt nivå og musikken er klokkeklar.

Vinterblot på Kick Scene, Kristiansand

Fredag 13.desember ble det arrangert Vinterblot på Kick Scene. På plakaten stod In Vain, Solefald og Tristania.

Oslo Ess @ Østsia, november 2013

Tøffe gutter, selv med kassegitarer!

Alien Ken + Ingenting @ Ambolten, Stavanger

Alvorlig betalt, hvis du/dere fremdeles ikke har hørt noe av Alien Ken så se til å få fingen ut! Jeg skal ihvertfall gå straks til anskaffelse av deres nye plate "Contact".

Silje Kåfjord i Buen kulturhus 29.11.2013

De som var tilstede fikk en vakker opplevelse, og de som ikke var der går fattigere julen i møte!

Thomas Dybdahl på hjemmebane, endelig!

Thomas Dybdahl var endelig på hjemmebane en fin og rolig torsdagskveld 14/11-13 i Fartein Valen-salen i konserthuset i Stavanger. Det nye albumet "What's left is forever" har utløst en etterlengtet turnèrunde rundt omkring i Europa.

GRAVEYARD @ KICK SCENE

'70-tallet - den gang det dreide seg om ekte musikk og reel spilleglede. Det lange håret, skjegget, dongerivestene og de matchende roadisene og vitaliteten og samspillet i bandet var enestående!

Dimenzion:Pzycosphere & Monosapiens @ Chevy's, Stavanger

Med svarte dresser, masker, lazere og flere kule effekter så ble det virkelig show! Musikken er bare fet som f***! Folk fra Sørlandet er generelt bare sykt flinke når det gjelder musikk. Det er mye bra band fra de kanter.

Pike's Edge, Battle Beast & U.D.O

Den lille mannen med den store stemmen. Dette er første gangen jeg får oppleve U.D.O live og må si meg mektig imponert av den mannen som er ikke tenåring lenger men har utholdenheten til en. Trenger vel ikke å si at det ikke kom som noen overaskelse at konserten var utsolgt?

Sokndal Musikkfestival 2013 - del 2

Fredag 20 september så åpnet festivalen i fengselet og da med artistene Ingvar Hovland og Asbjørn Stokkeland. En fin duo med mye selvlaget lune låter og innslag av humor som fenger publikum. Ingvar Hovland er tekstforfatter og har skrevet for artister som Vamp, Elle Melle, Lars Martin Myhre og flere, En flott start på festivalen!

Sokndal Musikkfestival 2013 - del 1

Becca rapporterer fra Sokndal Musikk festival. Bra musikk, god stemning og flotte folk.

Katie Melua @ Kilden, Kristiansand 2013

The day Katie Melua played for the first time on my radio, it was the first time in many years I really appreciated new music. Moreover, with a few exceptions, the last for quite a while.

Hellbillies @ Amfiet i Sokndal

Hellbillies entrer scenen og starter konsert og ser ut til å være meget klar for dette. At Hellbillies leverer er det liten tvil om.

Satyricon @ KICK Scene 20.09.2013

Lyden er bra, bandet er samstemt og energisk. Satyr eier scenen der han står bak sitt særegne mikrofonstativ i kjent Satyricon-stil. Han har en egen evne til å fenge publikum og engasjere. 

Kristofferson til unnsetning

Kris Kristofferson ble utnevnt til Protestfestivalens femte pilar. Vel fortjent!

Kronprinsparets besøk i Marnardal

Kronprinsen holdt en fengende tale hvor han poengterte nettopp de tingene vi er stolte av i kommunen: Trivsel for barn og unge og suksessen med UKM.

Amund Maarud @ Sjøboden Live Scene

Amund Maarud er en gudbenådet gitarist, som gav av hele sitt repetoar. Vi fikk høre flere låter av hans siste album, "Dirt", i tillegg til et rikt utvalg fra hans tidligere produksjoner.

RIKOSJETT! Et tilbakeblikk på Livestock 2013 - en innertier av en festival!

Ellers lo jeg så jeg gråt av Anal Bros som leverte stor lyrikk på skjåkdialekt i ”lekkert” og tettsittende antrekk...

Gitarboogie på Buen kulturhus, Mandal

Lørdag 7. september stod i gitarrockens tegn på Buen kulturhus i Mandal.

Robbie rocka Stavanger som aldri noen har gjort før...

Robbie Williams omdøper ham heller til Stefan from Norway, de koser og klemmer masse, og går inn i den store røde sengen.

Eikerapen Roots Festival 2013

Eikerapen Roots Festival viser år etter år at de har et solid apparat, og dyktige ildsjeler som vet hva de holder på med.

Notodden Blues Festival 2013 – 25 års jubileum

Det var så mye bra på Notodden Blues Festival at jeg følte meg som en liten hund som for første gang fikk løpe fritt i skogen. «Så mange trær, og så lite tid…»

Alien Ken, Hold Fast & Drink your Poison @ Corner, Egersund

Visste helt ærlig ikke hva jeg kunne forvente her, men fy zoltan så imponert jeg ble!

Måkeskrik 2013

Det var dag to, og som jeg forstod det, fristet den med musikk av et litt annet kaliber en den første dagen. Det var rett og slett en del «sinte» band på programmet.

Odderøya Live 2013 - Fulltreffer!

Odderøya Live har gjort en fantastisk jobb i år. Vakthold, booking, servering og service var på topp. Vi angret ikke på at vi ble med på dette! 

Palmesus - En skattekiste levert til Kristiansand for femte gang

Endelig er dagen her. Vi har telt ned i flere uker og de siste dagene har tellingen også gått på antall timer til vi endelig kan plante føttene i sanden og nyte Palmesus 2013. 

KLISSVÅT MOLDEJAZZ TROSSET IKKE PUBLIKUM

Den 53. jazz festivalen i Rosenes by startet mandag med regn, vind og høstkulde trosset heldigvis publikum været og møtte opp i imponerende antall, både unge og gamle. 

Egersund Visefestival – en kjærlighetshistorie

Egersund Visefestival - i år 20 år – klarer noe som kun noen få festivaler klarer – den får deg til å leve litt sterkere. Den berører. Du takker for det du fikk. For alt du kunne ha fått. For det som kommer. Du setter av tiden. Lengter allerede.

Helgåfestivalen 2013

I år ble Helgåfestivalen lagt til siste helg i juni og som vanlig med stort spenn i musikk stil. Alt fra punk til visesang.

Sjøslag i Birkeland

Neste på programmet var å samle alle galningene og transportere dem tilbake til selve festivalområdet før det ble en dugelig fest med mye bra musikk utover kvelden.

Klar for neste runde

Vi gleder oss! Det blir Kim Larsen, Morten Abel, Beth Hart, Eva & The Heartmaker, BigBang, Lissie og DumDum Boys m.fl.. Dette lukter skikkelig sommerfest!

Lykkelig på Hove 2013

Festivalguidens representanter på Hove 2013 rapporterer om en fantastisk festival og musikkopplevelser!

Ravnefest 2013

Fredag- og lørdags kveld var viet til et variert og spennende program i en av Kristiansands perler, Ravnedalen. Det var duket for en fantastisk helg, med lovende musikalske innslag for de aller fleste: Kaizers Orchestra, Gogol Bordello, Tønes, Timbuktu, Kurt Nilsen og Mikhael Paskalev!

Dancing in the rain

Smokie, Return, Steffen Jakobsen +++ En kjempefest!

Selv om lørdagen ble en våt affære var likevel publikumstallet nok til å slå rekorden. Det var gøy å se at folket ikke lot dårlig vær ødelegge for denne flotte tilstelningen. 

Kiss på Viking Stadion

Den store dagen var endelig kommet! Forventningsfulle fans fra fjernt og nært fylte Viking stadion for å oppleve Kiss på norsk ojesokkel. Oljebyen Stavanger ble i løpet av kvelden omdøpt til «The Rock and Roll Capitol of Norway».

Dalane Blues Festival 2013

Været kom som bestilt, folket var på plass, og Dalane Bluesfestival 2013 ble en meget vellykket festival. Til og med torsdagen lokket folket frem, og kassaoppgjøret i byens vannhull vitnet om en usedvanlig lystig åpningsdag.

Larkin Poe & Thom Hell

Det var virkelig magisk å høre Hells harmonier sammen med søstrene. Hele bandet viste en stor spilleglede og det smittet over på publikum som på oppfordring trakk nærmere scenen.

Angela Brown i Buen

Stemningen var på topp i Buen, lørdag kveld. Det var mange som hadde gledet seg storveis til celebert besøk fra en av bluesverdenens virkelig store navn. Forventningene var høye, og Angela Brown skuffet absolutt ikke.

Kaizers i Byteltet, Egersund

Bieber-tilstander når Kaizers var på "hjemmebesøk" i Egersund.

Revygruppa i Marnardal Ungdomslag

Revygruppa i Marnardal Ungdomslag hadde premiere den 13. april 2013 med ny revy - "... jo... for så vidt..."

Bottom