foyer
Top

Pressemeldinger m.m.

CHRISTEL ALSOS TIL OBOS PÅ MÅNEN

Presseskriv: Christel Alsos er kjent som den store stemmen fra nord. I 2016 feiret hun 10-årsjubileum som artist, og slapp samme år sitt 5. studioalbum til strålende kritikker.

Norway Rock 2018 - Line-up komplett!

Dagens slipp utgjør herved komplett program til Norges Kuleste Rock Festival. Vi håper og tror at årets program vil falle i god smak utover eteren, både lokalt og nasjonalt. Programmet er som Norway Rock Festival øvrige år, godt blanda drops av kjente og kjære, nye spennende nasjonale og internasjonaliteter og selvsagt kortreist musikalske orkestre.

Status Quo til Norway Rock 2018

Pressemelding: Legendene Status Quo kommer ekslusivt til Norway Rock i 2018!

Prettier Scars

Metalheads Against Bullying: Tatoveringsartister dekker selvskadingssår. Nesten alle som begynner med selvskading blir utsatt for mobbing. Dette er noe vi må få stoppet, vi må begynne med forebyggende arbeid nå! Vi kan ikke lenger sitte på sidelinjen og se på. Vi må ta ansvar, og snakke åpent om selvskading og selvmord.

OPRY ROAD ''Tribute'' SHOW

GET READY FOLKS! The Grand Ole Opry has come to NORWAY - De kjente Norske country artistene, G. Thomas og Steff Nevers, presenterer "Opry Road Tribute Show". Et eksklusivt show med en hit parade som vi aldri før har sett maken til i Norge. Samtidig som vi underveis i showet kommer til å få servert artige historier og treffe store personligheter fra selve country historien.

Southern DisComfort kick off med VULTURE INDUSTRIES

Pressemelding: To uker før festivalen i år inviterer vi i år som i fjor, til kick off for Southern Discomfort. Begivenheten finner sted på Onkel Aksel lørdag 26 august. Her er det absolutt god grunn til å stille opp da Vulture Industries entrer scenen i løpet av kvelden! Vulture Industries er ikke ukjent i SDC sammenheng. De spilte opp til dans på klubbscenen vår under festivalen i 2014.

Norway Rock 2017 - Pressrelease July

Pressemelding: Nå nærmer deg seg med stormskritt til Norway Rock i Kvinesdal 7-9. juli! Programmet er satt, sola er bestilt, og vi er så klare for å gi folket den ultimate festivalstemningen i år også! Arrangementet har vært under planlegging i et helt år, og ildsjeler har ofret mye for at dette skal gå på skinner.

Norway Rock 2017 - Artistslipp - Desember

Pressemelding: Jula kommer tidlig i år folkens! Det er med stor glede at vi nå kan presentere de første 8 bandene til Norway Rock 2017! EarlyBird billettene som ble lagt ut 2. november er allerede utsolgt, og det før et eneste band var annonsert. Det gleder oss at tilbakekomsten av festivalen ble en suksess, og ble omfavnet av både publikum, band og samarbeidspartnere som bidro til at vi med stolthet nå kan si at vi er klare til å bygge videre.

Rockeløftet for Fjordhagen - Pressemelding

Lørdag 15 oktober arrangeres Rockeløftet på Folken i Stavanger, dette blir ikke bare én aften fylt med god musikk, for i tillegg arrangerer Rockeløftet også en auksjonsutstilling 12., 13. og 16. Oktober i Banevigsgata 5. Her vil vi auksjonere bort kunst og gaver som er gitt i bidrag til å støtte Fjordhagen og det viktige arbeidet som de utfører.

EXORCISM recruit TORE MOREN on guitars and MARK CROSS on drums

Heavy Doom metallers EXORCISM featuring RAVEN LORD and METAL MACHINE's CSABA ZVEKAN (vocals) have recruited ex JORN, guitarist TORE MOREN to their ranks.
EXORCISM is also adding MARK CROSS on drums to the line up. CROSS has performed in bands like the SCORPIONS, HELLOWEEN, KINGDOM COME and TAINTED NATION.
The band is currently at TOTAL MASTER SOUND STUDIOS, Basel in Switzerland to record their 4th release with an undisclosed title and is scheduled to be release later this year 2016.

Mayflower Madame slipper ''Observed in a Dream'' 22. april 2016

For et par uker siden slapp pychrock-bandet Mayflower Madame singelen «Weightless» fra albumet «Observed in a Dream» som kommer ut 22. april. Slippfest samme dag på Internatsjonalen!

Sondre Lerche, Spidergawd og KELVIN klare for Måkeskrik 2016!

I juli skal Måkeskrik – festivalen med det store hjertet for musikk – for femte år på rad lage en musikalsk fest med fantastiske artister og deilig sommerstemning i Bendiksbukta.

4 Weel Dryve til Eikerapen Roots Festival 2016

4 Weel Dryve spiller kompromissløs countryrock med imponerende vokal og bemerkelsesverdige gitarsoloer, som får den mest ihuga Bærumssleiken til å ville tre på seg cowboystøvlene og trampe takten på et godt brukt låvegulv.

100dagar 2016

Håkon Vatle: Hear Me Roar imponerte stort under det åttande musikkbransjetreffet 100 Dagar på Stord i helga. På to dagar spelte 20 band på to scener og fekk visa seg fram for eit stort publikum og nærare 20 festivalsjefar frå Vestlandet, samt Skralfestival og By:larm.

Karmøygeddon 2016

Siste helga i april er det klart for metallfest i Kopervik. Allerede nå nærmer det seg utsolgt, så skal du være med så er det bare å hive seg rundt og skaffe seg billett.

PRESSRELEASE NOVEMBER 2015

Pressemelding: Five Finger Death Punch og Within Temptation til Norway Rock 2016! Det er dermed med stor glede å kunne annonsere de første 8 festivalklare band til Norway Rock Festival 2016! Her er det noe for noen og enhver smak med stor bredde, og samtidig har en rød tråd mellom linjene. Vi er veldig stolte over å kunne allerede nå slippe begge headlinere; Five Finger Death Punch og Within Temptation, som begge er eksklusive i Norge i 2016.

Norway Rock 2016 - PRESSRELEASE OCTOBER 2015

Pressemelding: Vi har allerede annonsert dato for gjenoppstandelse av Norway Rock Festival 8-10. juli 2016.

Det har blitt jobbet hard i kulissene, og brikkene begynner smått å havne på plass.

Vi har lovet å annonsere band som skal spille på festivalen fortløpende, og den muligheten kan man få lørdag 21.11 på Grand Hotell i Flekkefjord da vi vi kjører i gang festival KICK OFF!

På programmet har vi presentasjon av band på storskjerm, egen rocke DJ og vi kan med stor glede gi dere VALENTOURETTES som skal være med på nedtelling til juli 2016.

Singers Circle - ''Tett på artister'' - Sesongpremiere

Inspirert av konsertene på "The bluebird café" i Nashville, der store låtskrivere spiller sine beste låter og forteller om skriveprosessen og historien bak sine egne låter, drar konseptet nå i gang på Cafe Sting i Stavanger! De første fire ut er Stine Kristiansen, Hilde Selvigvåg, Henriette Lodden og Maribelle Orlin som hver for seg har hatt suksess som låtskrivere.

Syv nye klar for Sørveiv 2015

Kjære gjensyn, eksperimentelle toner og stjernespådommer dominerer Sørveivs femte artistslipp. Nå er 32 av 40 band klar for høstens store livefest på Sørlandet.

CIVIL WAR + HEX A.D. kommer til Buen i Mandal!

Nå kommer de til Buen i Mandal! Civil War hadde platekontrakt før de engang hadde skrevet en eneste låt sammen. Avtalen sa: en EP skal slippes oktober 2012. sagt og gjort: Skriveprosessen startet, og det var tidlig klart at musikken var en hybrid mellom power metal og klassisk Heavy Metal. En god start for bandet.

Graveyard erstatter Sinead O'Connor på Månefestivalen 2015

Graveyard, svenskenes svar på Led Zeppelin, går inn i lørdagsprogrammet ette avlysningen fra Sinead O'Connor.

Tidligere artikler

Music Night 2018

Egil Jostein Ueland: Dette er tredje gang Glenn Braadland Band arrangerer Music Night på De Røde Sjøhus i Stavanger. Det som er spesielt dette året er at bandet har release-konsert for debut albumet ”Living With the Blues”. Albumet er spilt inn hos Torkild Viig i NoSound Studio i Stavanger.

Communic @ Sjøboden Påskefestival, 28.03.2018

Svein Frydnes: I påskeuka arrangerte Sjøboden sin tradisjonelle Påskefestival. Den ble kickstartet av Communic, Mandals egne metal-helter, som vartet opp med et solid «best of»-set.

Peter Wemö & Stine Solberg Løvdal, @ Helgåleiren, 02.02.2018

Egil Jostein Ueland: Peter Wemö er en kjent svensk visesanger som blant annet har spilt sammen med Lars Martin Myhre. Han beskrev seg selv som båtflyktning, og har bosatt seg på det blide Sørlandet.

Anmeldelse: Dagens Samfunn

Bjørg Fossli: Ruben Pettersen er allerede en kjent skikkelse i musikklivet i Arendal og de andre sørlandsbyene tross sin unge alder. Han begynte med metal for noen år siden, men gikk etter hvert over til rapsjangeren. Han ble hjulpet fram av dedikerte og rutinerte musikere i Arendal, og er nå med og hjelper neste generasjon musikere til å lykkes. Han arrangerer konserter, spiller selv og er DJ. Og nå har han altså gitt ut plate som han har kalt «Dagens samfunn». På plata høres det at han har blitt voksen. 

Audrey Horne + Magick Touch, Flytten Haugesund, 24.03.2018

Irmina Lunnøy: 24. april vil bli husket som en dag da Flytten ble invadert av Audrey Horne og Magick Touch. Med over seksten år på den norske rocke scenen og seks anerkjente fullengde-album har Audrey Horne klart å vinne hjertene til publikum med sin «catchy» hardrock med et snev av postgrunge. Bandets sjette album «Blackout», som ble utgitt i år, ble fulgt opp med en omfattende turné over Europa og Norge.

Cradle of Filth + special guest Moonspell @ Vulkan arena, 04.03.2018

Egil Jostein Ueland: Cradle of Filth slapp albumet Cryptoriana – The Seductiveness of Decay i september 2017, og har i den sammenheng satt ut på en lang verdensturne sammen med Portugisiske Moonspell. 

Shakma på Flytten 17. mars 2018

Irmina Lunnøy: Da det ble kjent at Shakma hadde planlagt konsert på Flytten Pub, var det bare å stille opp for min del. Jeg har sett Shakma to ganger før og hver gang var det en fryd å se og høre på dem. Forståelig nok hadde jeg høye forventninger for denne konserten. 

Ingenting rocket Kick i Kristiansand

Kenneth Pedersen: Som i fjor, ble årets Ingenting-konsert en høydare på Kick i Kristiansand. Kjell Undheim var i godt humør da han gikk på scenen natt til lørdag. Det gikk ikke mange minuttene før Undheim inviterte til første skål med rødvinsglasset sitt. Publikum var også i storform, spesielt fansen på første rad.

Violet Road - Turnestart på Sentrum Scene

IM K. Fossli: Lørdag 10.03 satte endelig Violet Road i gang med ny turné! Det kunne vi selvfølgelig ikke gå glipp av. Halv to var vi dermed på plass foran Sentrum Scene, veldig klare for å sette i gang konsertopplevelsen. Det som er så fint når det kommer til Sentrum Scene, er at det ligger en koselig liten bar/restaurant vegg i vegg, så vi trengte ikke gå langt for å få oss litt mat. Der inne satt vi til vi ikke turte lenger, og det viste seg at timingen vår var ganske perfekt. Ikke før hadde vi stått foran døra i fem minutter, før køen bak oss hadde blitt flere meter lang. Dette kom utvilsomt til å bli bra.

Kvelertak på Teateret

Svein Frydnes: Kvelertak har slått seg stort opp innen norsk og internasjonal rock. Likt av både konger (av trash-metal, Metallica) og av kronprins (av Norge, Haakon Magnus). For tiden spiller de for tusenvis av mennesker verden over, som oppvarming for Metallica. Fredag og lørdag besøkte de kjelleren på Teateret i Kristiansand, i et lokale som rommer 200 mennesker..

The Dogs + Vicereine @ Flytten, 09.03.2018

Irmina Lunnøy: Egentlig trenger man ikke å presentere The Dogs. Dette punkrock/garagerock- bandet fra Oslo med Kristopher Schau i spissen, har klart å sikre seg stor popularitet etter sju år på den norske rocke scenen samt å ha utgitt seks album. Det sjette albumet «The Grief Manual» ble utgitt i år så tidlig som 1. januar. Albumet ble godt mottatt, noe som utvilsomt var velfortjent.

De Marvells og Thulsa Doom på Munken

Bjørg Fossli: 10. november var en usannsynlig rocka kveld på Munkehaugen med to heftige band og et ellevilt og dedikert publikum. De Marvells varma opp for Thulsa Doom og varmt ble det. De Marvells er et ganske nytt band fra Halden og Oslo (Christine) og Thulsa Doom er et garva og erfarent Osloband. 

Sverdkamp + Trollfest @ Tribute, 04.02.2018

Egil Jostein Ueland: Sandnes Rockeklubb hadde booket inn selveste Trollfest for å lage spetakkel på Tribute denne lørdagen. Med seg på laget hadde de Sverdkamp for varme opp publikum.

Susie & The Spuds @ Munkehaugen, 16.02.2018

IM K. Fossli: Fredag 16. februar skulle Susie & the Spuds ha konsert på Munkehaugen i Arendal, med Arendalsbandet Major Trouble som oppvarming. Munkehaugen er et lite, koselig lokale med en lav scene, noe som gjør konsertene intime og fine. Med andre ord perfekt for Susie & the Spuds. Forrige gang de spilte der var 21. februar 2015, så godt som akkurat tre år siden, og den gangen var morsomt nok første gang vi så dem. Vi var med andre ord veldig klare for jubileumskonsert, og den ble akkurat like bra som vi visste den skulle bli.

Releasekonsert med The Violent Years

Svein Frydnes: På utgivelsesdagen fredag 9.februar, presenterte The Violent Years sin nyeste utgivelse, «I Blame You and You Blame Me» på Klubbscenen i Buen Kulturhus. Til tross for at publikum ikke hadde hørt albumet tidligere, var det nesten utsolgt. Og publikum fikk virkelig valuta for pengene. For bandet ble det som en stor hjemkomst, med et hengivent publikum.

Sjøgress - Hardtslående releasekonsert på Kilden i Arendal

Bjørg Fossli: I min fjerde artikkel om musikklivet i Arendal vil jeg ta en liten tur til nabobyen ettersom gutta i Sjøgress stadig vekk spiller i Arendal. De er en hardtslående gjeng fra Grimstad med myke verdier. I november ga de ut en EP med fire låter og hadde en releasekonsert på Kilden i Arendal i den anledning.

Mork og Svart Lotus på Flytten, Haugesund, 10.02.18

Irmina Lunnøy: Black metal er ikke den sjangeren som står sterkest i Haugesund område. Derfor var det en stor glede å få med en konsert i nettopp denne sjangeren. Denne kvelden skulle vi få se Mork og Svart Lotus i Regi av Karmøygeddon Metal Festival. Konserten fant sted på Flytten Pub, en klubbscene som er hyppig brukt av Karmøygeddon utenom festivalperioden. 

Quip Azure og SubTrees @ Munkehaugen, 20.10.2017

Bjørg Fossli: En kveld i oktober samla Rockeklubben stinn brakke på Munken. Folk kom for å høre to gode sørlandsband, Quip Azure og Subtrees. 

Raga Rockers @ Kick, 02.02.2018

Kenneth Pedersen: Raga spilte, i likhet med fjoråret, for en nesten fullsatt Kick scene med nærmere 500 publikummere. Publikum var over snittet entusiatisk, til sørlendinger å være, og koste seg altså med Ragas slagere. Bandet kickstartet showet med "Ingen adgang", etterfulgt av "Full tank" og "Bimbo". Totalt 22 låter ble fremført.

Tomas F Band - She Was Warned

Plateanmeldelse: Tidligere skrev jeg litt om EP-en til Tomas Fianbakken. Da skrev jeg at jeg gleda meg til å høre mer. Nå har jeg hørt mer og gleder meg fortsatt. Tomas ga ut et album i slutten av november i fjor. Den heter «She Was Warned» og inneholder 10 låter inkludert de fire låtene på EP- en. Låtene er skrevet av Tomas selv i tillegg til Arne Birketveit.

Rock'n'Roll Will Never Die

Bjørg Fossli: I min tredje artikkel om musikklivet i Arendal vil jeg skrive litt om Arendalsrockens framtid. Denne gangen har jeg også valgt ut noen band og musikere som jeg skriver litt mer om. 

Kriminell Kunst @ Skamfett Julaparty, Martinique, 22.12.2017

Janet R. Johnsen: Det manglet ikke på pepperkaker og mandariner, og på scenen snurret platene på DJ ens miksepult når vi ankom et nesten fullsatt Martinique. Og det lille som var av ledige plasser ble fort fylt opp av unge partystemte mennesker.

Valentourettes @ Sjøboden Live Scene, 14.12.2017

Svein Frydnes: Her kommer vinteren! Og med vinteren kommer Valentourettes. Fjortende desember entret tribute-bandet til Joachim «Jokke» Nielsen scenen på Sjøboden for femte år på rad. Og til tross for at det var en torsdag, så var det utsolgt.

Sámi club night @ Riksscenen, 01.12.2017

IM K. Fossli: Fredag 1. desember var det årets siste Idja, Sámi club night, på Riksscenen. Der skulle egentlig Felgen Orkester spille, men da de måtte avlyse på grunn av sykdom ble det DJ-en Biti og rap-duoen Duolva Duottar som fikk æren i stedet.

Blytung folkrock med Blodsmak

Svein Frydnes: En lørdag kveld i slutten av november hadde Sjøboden Live Scene besøk av bandet Blodsmak. Det ble en svett kveld med allsangvennlig heavyrock, sunget på rockespråket nynorsk!

Det store julespelet 2017

Janet R. Johnsen: Vi var heldige da vi valgte forestillingen som gikk på søndag 10 november, i løpet av natten var det kommet snø. Dette gjorde hele kulissene om til et snødekket landskap, og da med en opplyst Julebygden kapell som bakgrunn ble dette en magisk kveld

Angelina Jordan + The Real Thing @ Stavanger konserthus, 08.12.2017

Janet R. Johnsen: Angelina Jordan er bare 11 år gammel. Til tross for sin unge alder, har hun siden hun vant Norske Talenter 2014 gjort seg bemerket i store deler av verden. Hun har opptrådt i en rekke internasjonale TV-programmer. Men dette er hennes første konsertturne, og da denne startet i Stavanger kunne ikke Festivalguiden unngå å dekke denne.

Trond Holter's Dracula - Swing of Death + Sirenia @ Folken, 11.11.2017

Egil Jostein Ueland: Helt siden Brynerocken Booking slapp nyheten om at Trond Holter´s Dracula – Swing of Death og Sirenia var booket inn til Stavanger, har jeg tellet ned til konserten. Konseptalbumet, ”Dracula - Swing of Death” ble sluppet i Europa januar 2015, og er et resultat av samarbeidet mellom Jørn Lande og Trond Holter.

Vamp @ Store Torungen, Arendal kulturhus, 26.11.2017

Bjørg Fossli: I kveld var VAMP i Arendal igjen. De har vært her flere ganger og denne gangen var det kulturhuset som fikk besøk. De har akkurat gitt ut sin ellevte plate «La, la, la» og spilte flere av sangene fra den, men publikum fikk også noen av de gamle gode som de er så glade i. Store Torungen var full av forventningsfulle fans og de aller fleste var godt voksne. 

Satyricon: Svart førjulsmesse på Kick, 01.12.2017

Svein Frydnes: Man vet hva man får når man går på en Satyricon-konsert. Mektig, tung black metal. Med en majestetisk fører i front. Kveldens konsert med Satyricon var ingen unntak. Satyricon leverte det de er best på; kompromissløs metal.

Vant's farvel

IM K. Fossli: Lørdag 18. november var vi i Edinburgh, Skottland på besøk hos ei venninne. Denne venninna ville ha oss med på konsert med bandet VANT, bandets siste konsert noensinne. Til tross for at vi aldri hadde hørt om dem ble vi villig med. Etter noen timer med sightseeing i den store, flotte byen med sekkepiper rundt hvert hjørne og noen fantastiske bygninger fra en svunnen tid, fant vi frem til konsertlokalet Mash House: en trapp gikk bratt ned et mørkt smug, og halvveis ned var en enslig dør. Ikke det mest åpenbare stedet å ha en konsert, men det var tydeligvis riktig, for vi kunne høre musikk der inne fra. Da vi endelig ble sluppet inn kom vi inn i en rølpete bar. Forvirret så vi oss rundt etter en scene, men det var ingen. Så fant vi en trapp som ledet ned i et noe større rom, og der var scenen.

10cc @ Kilden, Kristiansand, 16.11.2017

Bjørg Fossli: Bandet 10cc var på høyden på den tida da kassettene kom i posten fra musikklubben. De har på en måte bare alltid vært der og blitt spilt med jevne mellomrom på radio de siste 45 åra. Derfor ble jeg faktisk ganske overraska når jeg så at de skulle komme til Kristiansand og spille på Kilden konserthus. Jeg har jo sett de siste åra at de gamle er eldst og at mange av de gamle gode gruppene fra min ungdom fortsatt holder koken, men jeg må innrømme at jeg var litt spent på formen til disse gutta.

Ogna Gje Jazz 2017

Egil Jostein Ueland: Høsten har kommet krypende sakte men sikkert innover Jæren. Om man vil eller ikke, så viser kalenderen at den er kommet for å bli. Samtidig med høsten kommer også den underlige jazzen kommet krypende.

Jamkveld på Barrique, 06.10.2017

Bjørg Fossli: Syltetøyaften på Barrique med nye og «gamle musikere».

Deep Purple @ Helsinki Jäähalli, 11.11.2017

Svein Frydnes: Helgen 10.-12. november dro jeg, sammen med gode venner, i nostalgiens tegn til «De tusen sjøers land», Finland. Vi skulle ta farvel med våre barndoms helter. Det var klart for konsert med ærverdige Deep Purple.

The Carburetors + Calzada @ Tribute, 03.11.2017

Egil Jostein Ueland: Oslo bandet The Carburetors gjester Jæren for andre gang i år. Denne gangen er stoppestedet Tribute, i regi av Sandnes Rockeklubb. Med seg som oppvarming har De det lokale bandet Calzada.

En helaften med The Real Thing @ Helgåleiren, 14.10.2017

Egil Jostein Ueland: Den underlige jazzen rir enda i søre delen av hå kommune. I høstens mulm og mørke har Helgåleiren booket inn The Real Think, bandet som aldri går av scenen i tørr smoking til en helkveld i jazzes ånd.

Karmøygeddon 2018 komplett

Svein Frydnes: I dag presenterer Johnny Angelund og Karmøygeddon Metal Festival headlineren for fredag 11.mai, og det er ingen ringere enn Haugalandets egne Enslaved. Med det er lineup’en for jubileumsutgaven av Karmøygeddon Metal Festival komplett!

Gabrielle @ Stavanger Konserthus, 21.10.2017

Egil Jostein Ueland: Lørdag den 21. oktober gjestet en av Bergens store sangfugler Stavanger konserthus. Ingen ringere en Gabrielle Leithaug, bedre kjent som Gabrielle, inntok Stavanger konserthus og Zetlitz scene.

Led Zeppelin i Lille Torungen

Bjørg Fossli: Musikkmiljøet i Arendal blomstrer som aldri før med livekonserter hver helg og flere ganger i ukedagene. «Gamle» og nye musikere spiller sammen og alene og de ulike bandprosjektene flettes inn i hverandre. Jeg er så heldig at jeg begynner å få et lite innblikk i noen av de mange briljante musikere som finnes der og deres tidligere og nåværende prosjekter og meritter. Jeg kommer derfor til å skrive noen artikler fremover som er dedikert dem. 

Nazareth @ De Røde Sjøhus, 20.10.2017

Egil Jostein Ueland: Brynerocken booking inviterte til 70 talls fest på De Røde Sjøhusene i Stavanger den 20. september. Til denne kvelden hadde de booket selveste Nazareth, og med Blackbow som oppvarmingsband var alle brikkene på plass for at dette skulle bli en hyggelig kveld.

Odd Nordstoga @ Bluebox, 11.10.2017

Bjørg Fossli: Med små artige anekdoter fra hjemmeliv og musikkliv før og nå blanda med alvorlige og finurlige tanker, ideer og drømmer fører han oss gjennom en kveld med gamle og nye sanger i en lun og god atmosfære. Et lite kurs i folkemusikk kunne han også by på. Jeg visste akkurat hva jeg gikk til og ble absolutt ikke skuffa denne gangen heller. Jeg er glad for at han starta turneen sin akkurat der og da.

Countryfestivalen i Westernbyen 18-19 aug 2017

Janet R. Johnsen: Countryfestival i Westernbyen på Ålgård - Bedre rammer enn den 20 år gamle Westernbyen skal en lete lenge etter, her er det både saloon, gledeshus og kirke i umiddelbar nærhet til scenen.

Tønes @ Buen kulturhus, 21.10.2017

Svein Frydnes: En lørdag i oktober besøkte Tønes Klubbscenen i Buen. Rundt hundreogfemti mennesker hadde benket seg for å bli underholdt med skjemt og alvor av Sokndals store, lille sønn. Og de ble ikke skuffet.

Rock og Kjærlighet - The Dogs + Sassy Kraimspri @ Teateret, 14.10.2017

Bjørg Fossli: På lørdag var det tid for rock, volum, rølp, aggresjon og masse kjærlighet og show i Kristiansand når «The Dogs» skulle ha konsert med support av bandet Sassy Kraimspri.

Tomas F Band

Bjørg Fossli: Tomas Fianbakken fra Arendal og bandet hans har gitt ut EP med 4 spor, 2 med vokal og 2 instrumentale. Selv spiller han gitar, bass, munnspill og synger. Når de spiller live tar Morten Øya ansvar for bassen. Med seg i bandet har han Ole Andre Fossan Bergem fra Stavanger på trommer og Frode Moltemyr fra Arendal er med på orgel på en av låtene, «She Can Walk Through the Rain», en låt som Arne Birketveit har skrevet. EPen ble spilt inn i studioet til Clutterbillie i Froland og er gitt ut på plateselskapet til Eden Root, Cherubeam Records.

Sterkt debutalbum av Tito Lausteen Quintet

Svein Frydnes: Tito Lausteen Quintet er ute med sitt debutalbum, Season of Treason. Og det er et fordømt sterkt debutalbum!

Trang Fødsel @ Rjukan Trubadurfestival 2017

IM. K. Fossli: Hvert år i Rjukan går Trubadurfestivalen av stabelen. I år var Trang Fødsel et av bandene som skulle dit. Lørdag 26. august tok vi derfor turen til den lille byen mellom fjellene. Konserten fant sted i et stort partytelt utenfor Huset Pub, og begge steder ble godt fylt opp i løpet av kvelden.

Brynerocken 2017

Egil Jostein Ueland: Brynerocken 2017 er historie, og til tross for at høststormene har så smått begynt å trenge seg på, senker roen seg over Jæren. I år var det den syvende gangen Brynerocken ble arrangert. Også i år kjørers det på med en Tribute Night, slik at fredagen var fullsatt med band som hyller rockens legender.

Tom Roger Aadland @ Helgåleiren, 09.09.2017

Egil Jostein Ueland: Nå som høsten har trengt seg på har også høstprogrammene så smått begynt å dukke opp. I Helgåleiren var det Tom Roger Aadland som fikk æren og åpne høstprogrammet for Ogna Scene.

Battle Beast + Communic @ Buen kulturhus, 15.09.2017

Svein Frydnes: En fredag i midten av september møttes Communic fra Mandal og Battle Beast fra Finland i Buen Kulturhus. Det ble en kveld med masse lys, masse varme og skikkelig trøkk!

Southern Discomfort 2017 – En nagle i Bibelbeltet

Svein Frydnes: Southern Discomfort 2017 er over. To dager med høy og tung musikk. Mye bra, noe mindre bra, men alt i alt en vel gjennomført festival. En nagle i bibelbeltet, kaller arrangørene seg selv, og nagler var det nok av å se.

Metallica @ Royal Arena, København, 02.09.2017

Kenneth Pedersen: Metallica holdt den 2. september erstatningskonsert for 15500 ivrige fans. Den opprinnelige konserten, som skulle vært holdt 5. februar i år, ble avlyst på grunn av vokalist James Hetfields sykdom med påfølgende stemmeproblemer. Bandet hadde imidlertid selvironi nok til å lage en spøk ut av det hele, ved å trykke opp 15000 t-skjorter som ble del ut gratis til alle publikummere. Teksten på t-skjorten var «Papa Het was a hoarseman» (var en hes mann), fritt oversatt etter «The Four Horsemen» fra Metallicas første album «Kill ‘em All».

Axel Rudi Pell og Skid Row til Karmøygeddon 2018

Svein Frydnes: Neste år arrangeres Karmøygeddon Metal Festival for femtende gang. Et jubileum som ikke kommer til å forbigås i stillhet. I dag kan festivalledelsen stolt annonsere at Skid Row blir å finne på hovedscenen under jubileumsfestivalen.

Johnny Red and The Prayerhouse People og Dei Tri @ Brusand stasjon, 10.08.2017

Egil Jostein Ueland: I sammenheng med at vår eminente statskanal sin sommerserie, Sommertoget, hadde stoppested på Brusand stasjon den 10.08.2017, ble det folkefest rundt stasjonen. Ryktene tilsier at det var over 11000 personer på det meste under arrangementet.

Minnie Marks @ Jæren Bluesklubb, 03.08.2017

Egil Jostein Ueland: Denne torsdagen har Jæren bluesklubb booket inn Minnie Marks fra Australia. Hun er på Europa turne og dette er hennes første besøk i Norge. Minnie Marks er en ung og fremadstormende artist, som spiller det som hun selv beskriver som skitten, søt rock & roll.

Eikerapen Roots Festival for fjortende gang

Svein Frydnes: I år er ble Eikerapen Roots Festival arrangert for fjortende gang. I forkant gikk festivalledelsen sterkt ut og varslet at dette kunne bli den siste festivalen, om ikke det økonomiske falt på plass. Etter en vel gjennomført festival, tyder mye på at Eikerapen også neste år vil fylles av festglade festivalgjengere.

Canal Street 2017

IM K. Fossli: Canal Street er en musikkfestival som foregår i Arendal siste uka i juli. Vår familie har vært frivillige der en i mange år nå og gleder oss alltid til å få være en del av denne folkefesten. Festivalsjef Mats Aronsen står på i ett for å gi musikk og glede til alle, noe han lykkes særdeles godt med. I tillegg til at de alltid skilter med små og store artister innen de fleste sjangrer, er det spesielt tre elementer som gjør Canal Street til en av Norges mest unike festivaler.

Fjordsteam 2017

Janet R. Johnsen: Totalt 35 båter var påmeldt Fjordsteam 2017, og dessuten var det en del veteranbiler og busser på kaien. Hele helgen var det liv og røre på kaien og om bord på båtene. For ungene var det mulig å bygge små båter, fiske krabbe og stinter fra kaikanten.

Riddu Riđđu 2017

IM K. Fossli: 12.-16. juli foregikk årets Riddu Riđđu, en urfolksfestival som befinner seg i vakre Manndalen i Kåfjord. Navnet er samisk for “Liten storm ved kysten”, noe som viser til festivalens opprinnelse som et opprør mot undertrykkingen av samer. Etter det har den vokst og spilt en stadig viktigere rolle for urfolk fra hele verden. Hit kommer alle slags folk for å lære om sin egen og andres kultur gjennom seminarer, filmer, workshops og konserter. Det er en måte å feire mangfold, unikhet, samhold og tradisjoner. Selv fikk vi i år igjen æren av å få være med som frivillige, og det er virkelig den beste måten å oppleve festivalen på.

Egersund Visefestival 2017 - torsdag og lørdag

Egil Jostein Ueland: Landets eldste visefestival ble arrangert for 23 gang i Jærens sørligste by, Egersund. Med artister som Halvdan Sivertsen og Mikael Wiehe på bookingen så har festivalen lagt et godt fundament for en helg fylt med musikalske godbiter.

Kim Larsen & Kjukken + Stavangerkameratene, Mandal. 15.07.2017

Svein Frydnes: Det var en legende innen skandinavisk rock som besøkte Mandal en lørdag kveld midt i juli. En legende som levde opp til forventningene; Kim Larsen tok publikum med storm i Mandal sentrum.

Egersund visefestival 2017 - Fredag

Arnt Ove Meinert: Fredagen og dag nr to av årets visefestival hadde mye flott på menyen fordelt på både små intime og store romslige spillesteder. Hvert spillested har sin sjarm og syns arrangøren har plassert artistene på scener de passer på selv om enkelte av artistene på de små scenene hadde vært en fryd å se på en stor scene som den i Turnhallen. Værgudene stiller lojalt opp på alle visefestivalene og denne dagen hadde de bestemt seg for å virkelig spyle byen ren. Det regnet for det meste og for en som løp fra konsert til konsert så kunne det oppleves som at publikum ble på samme plass lengre enn de gjorde både på første og siste dag av festivalen som var værmessig på en tørrere nivå.

Heftig start på Månefestivalen 2017

IM K. Fossli: Fredag 21.07 ankom vi Fredrikstad etter en 19 timers kjøretur og noen få timers søvn på en parkeringsplass. Som vanlig var det en del timer til innslipp da vi fant Månefestivalen, så vi tok oss en tur og så på den koselige Gamlebyen. Da vi kom oss inn løp vi naturlig nok rett fram til scenen. Violet Road skulle tross alt være først ut. Vi måtte jo være klare.

Hunsfest 2017

Geir Roger Hagen: Det var endelig klart for den store folkefesten i Vennesla, nærmere bestemt Hunsfest. Dette er den tredje gangen endagsfestivalen blir arrangert på området til den gamle hjørnesteinsbedriften Hunsfoss fabrikker på Hunsøya.

Ranglerock 2017

Egil Jostein Ueland: Årets Ranglerock blir avholdt på lageret til denne fantastiske butikken, og arrangeres for 16. gang i år, med en meget spennende booking. Med bland annet Bob hund og Death By Unga Bunga på programmet så har dette potensiale til å bli en kjempehelg. Til og med værgudene spiller på lag denne helgen.

NORWAY ROCK 2017

Karina Rydland Norum: Selv om værgudene ikke kan bli helt enige, er rock og metalfolkets humør upåklagelig. Festivalens deltagere virker som en stor kameratflokk, og det vanker alltid et smil eller en klem. Årets Musikere har litt av hvert for alle i kofferten sin, og alt ligger til rette for en minnerik og fengende festivalopplevelse.

Kinsey Rose @ Cementen Bar, 22.06.2017

Det ble et positivt og godt førsteinntrykk som ikke overskygges med det første. Dette var den første i en rekke konserter på Sørlandet, solid backet av Tor Arve Barøy og et profesjonelt knippe traktører av ulike musikalske innretninger. Det hoppet i det uten å kjenne på vannet først, og for mitt vedkommende kunne de likegodt vært henne faste band i årevis.

Dalane Blues Festival 2017

Egil Jostein Ueland: Endelig var det tid for Dalane Bluesfestival igjen og i år så feirer festivalen 15 års jubileum. Festivalen er som vanlig lokaliser i Egersunds koselige sentrum. Med hovedscenen plassert midt på torget og de andre scenene en kort spasertur unna. Festivalen ble høytidelig åpnet på torsdag den 15 juni kl 18.00 med blant utdeling av årets musikkpris. Denne gikk i år til Hans Berge Stokkeland fra Helgåleiren, for hans innsats for kulturlivet i nærområdet.

Palmesus 2017

Ann-Carina og Sylvia: Dette er virkelig en festival i vekst og vi er spente hvert år på hva som kan ha endret seg og hva slags nye finurligheter de kan ha funnet på. Som vanlig ble vi virkelig ikke skuffet av det utrolige teamet som står bak denne festivalen.

The Bitch is back - Elton John @ Bystranda, Kristiansand, 29.06.2017

Svein Frydnes: Ti år etter at han i øsende regnvær underholdt 20000 mennesker på Sør Arena var han tilbake, denne gangen på Bystranda foran ca 12000 mennesker. Vi snakker om en av vår tids største artister, Reginald Kenneth Dwight, bedre kjent som Elton John. Unnskyld, Sir Elton John.

Tons of Rock 2017

Helge Knutsen: For fjerde året på rad ble Tons of Rock, arrangert 22.06 til 24.06 i Halden, nærmere bestemt på Fredriksten festning. Dette er desidert den største Rock/metal festivalen i Norge. En bedre kulisse til et slikt arrangement skal du lete lenge etter. Med sine festningsvoller danner det en perfekt ramme rundt festivalen. Under årets Tons of Rock var det innom ca 20 000 besøkende. Noe som er en liten tilbakegang fra i fjor.

Klart for Norway Rock 2017

Svein Frydnes: Snart braker det løs igjen på Øye-sletta. 7.-8.juli slippes en solid line-up løs på et konsert-sugent publikum. Forhåpentligvis vil sletta foran scenen være fylt av forventningsfulle rockere fra land og strand når band som Europe, Seigmen, In Flames og Kvelertak sørger for at Kvinesdal igjen rystes av rockens heftige rytmer.

MODS - 5 år e gått @ Stavanger Stadion, 17.06.2017

Janet R. Johnsen: En kveld i Stavanger hvor MODS fyller Viking stadion med 24.000, og ble utsolgt i løpet av kort tid blir stille forbigått i hovedstadsavisene. Og selv om Aftenbladet gir terningkast 4, så er kvelden magisk. For oss som er vokst opp med Mods, og senere Morten Abel og resten av Stavangermusikken er dette helt topp.

Circus Ravnedalen 2017

Ann-Carina Rønaasen: I ekte sirkusstil stod konfransieren på scenen iført sirkusdirektøruniform og liret av seg dårlige vitser, presentasjoner av artister og en egenkomponert sang om kvelden. Herfra kunne det bare gå oppover humret vi, og det gjorde det virkelig. I Ravnedalen er det en egen atmosfære. Man går på en måte inn i en stor gryte av en park, som bare oser sørlandsidyll og sommerfest. Allerede fra inngangspartiet hørte man glade mennesker nynne på musikken de skulle høre i god symfoni med et og annet ivrig blikk etter hvor ølsalget var.

Helt Texas Live 2017

Karina Rydland Norum: Den 9.-10. juni 2017 ble det skikkelig wild west i hangaren ved Lista Flypark. Arrangøren var G. Thomas og countryfestivalen hadde det passende navnet Helt Texas Live. Et par indianere dukket opp og cowboyhattene florerte!

Sola Airshow 2017

Janet R. Johnsen: Stavanger lufthavn fyller 80 år, og det må selvsagt feires med et stort flystevne. Selv om Håvard Vetrhus i programmet håpet på solskinn, 25 grader og opp mot 50.000 besøkende i løpet av disse to dagene så tror jeg de må være fornøyde med både været og besøkstallene. For 25 grader og solskinn ble det ikke, men oppholdsvær og grei temperatur på lørdagen, og litt mere vind på søndagen. Så er dette mye bedre vær enn vi har hatt på Sola dagene før stevnet.

CC Cowboys @ Sommerkveld i Foynhagen, 24.05.2017

IM K. Fossli: Foynhagen er et fantastisk koselig sted på brygga i Tønsberg. Det ligger i bakgården til The Sense, og er en stor åpen plass med trær på alle kanter. I selve hagen er omtrent halvparten av plassen satt av til bord og halvparten til ståplasser foran scenen. Det var synet som møtte oss da vi kom løpende for å kapre plassen vår foran scenen i nokså god tid før CC Cowboys-konserten onsdag 24. mai. Med seg som oppvarming hadde han både Caravan Joe og The Pinkertons.

Jærnåttå 2017

Egil Jostein Ueland: På Jæren er det et fast holdepunkt og et klart signal om at sommeren nærmer seg med stormskritt når Jærdagen arrangeres. I år var alle værgudene i godt humør slik at det ble to solfylte dager med temperaturer over 25 grader.

Vamp @ Møllebukta, 26.05.2017

Janet R. Johnsen: Sonja Hargaut, som driver Iskiosken Is Paradis i Møllebukta kunne ikke vært heldigere med været når hun for første gang arrangerte konsert i Møllebukta.

Tribute Night @ De Røde Sjøhus, 19.05.2017

Brynerocken booking kallet inn troppene til Tribute Night, En hyllest til rockens legender den 19.05.2017 og åstedet var Stavangers kjente sjøhus, De Røde Sjøhus. 4 Horsemen, Diamond Dogs, Dorothea , Blackbow, Heatseekers og Ozzmosis.

Ogna-Helgå 12.-13.05.2017 @ Helgåleiren

Egil Jostein Ueland: Helgen 12.-14. mai ble workshopen Ogna-Helgå arrangert i Helgåleiren. Dette var en samling for låtskrivere, musikere, poeter og andre formidlere. Blant annet var det workshop og konsert med Ingvar Hovland og Tønes. Arrangementet er et samarbeid mellom Jæren viseklubb og Helgåleiren.

Halvdan Sivertsen @ Bakkenteigen Kulturhus, 26.04.2017

IM K. Fossli: Onsdag 26. april kom selveste Halvdan Sivertsen til Bakkenteigen Kulturhus. Tilfeldigvis er dette kulturhuset lokalisert på Campus Vestfold, der vi bor, går på skole og tilbringer mesteparten av tiden vår. Det er litt spesielt når du kan forberede deg på konsert ved å rett og slett la vær å gå hjem fra skolen.

Karmøygeddon 2017 – del 2

Svein Frydnes: Årets Karmøygeddon har gitt meg noen gode, nye bekjentskaper. Spesielt av det lokale slaget. Fredagens Evig Natt var ett av dem. Den andre, store opplevelsen fikk jeg lørdag med Ainarikiar. I tillegg er det duket for mange andre godbiter avslutningsdagen.

The Dogs @ Bankgården, 12.05.2017

Vanessa Samuelsen: Jeg får en følelse av å befinne meg midt i en 50 cent video med in DA Club låten som forsøker å lirke seg inn i øret. Men det er så lang ifra rap vi er kommet for å høre på. Vi er her alle for å høre The Dogs. Hardbarka god norsk grunch punk-rock er på menyen i kveld og vi er alle så veldig klare for nettopp det.

Suksess for Karmøygeddon 2017

Svein Frydnes: Karmøygeddon 2017 er over. 3 dager med tung musikk, flotte opptredener, nydelige mennesker og masse musikalsk glede har kommet til sin slutt. Et rekordstort og fornøyd publikum har dratt fra Karmøy mettet på gode inntrykk. Tilbake står Johnny Angelund og hans crew og kan sole seg i glansen av strålende tilbakemeldinger.

Landsbyfesten, Randaberg Arena, 06.05.2017

Janet R. Johnsen: Mens publikum trakk inn i den store Randaberg Arena, varmet Goggen opp på VIP tribunen. Heldigvis var dette ikke bare forbeholdet gjestene på VIP tribunen, så stemningen steg i takt etter som tiden gikk. Først ut på scenen var Samantha Fox.

To-kvelders med Trang Fødsel på Baracoa, 05-06.05.2017

IM K. Fossli: Til tross for at Trang Fødsel er et av yndlingsbanda våre, er det ikke ofte vi har kommet oss på konsert med dem. Fredag 5. og lørdag 6. mai fikk vi endelig se dem for tredje og fjerde gang. Konsertlokalet, et kjempekoselig lite sted kalt Baracoa, var til en forandring merkelig lett å finne, så resten av fredagen kunne vi bruke på å kose oss i sola og kjøpe årets første softis.

Music Night 2017, De Røde Sjøhus 22.04.2017

Janet R. Johnsen: MusicNight var et nytt konsept som Glenn Braadland Band startet i 2016, hvor de inviterer kjente og ukjente musikere til å være gjesteartister på en konsert. Bandet har allerede logget en mengde opptredener i Stavanger og Sandes, og har også spilt i Bergen.

We Love The 90's, Stavanger 28.04.2017

Janet R. Johnsen: Det var høy partyfaktor og det florerte med glowsticks på «We love the 90’s» i Sørmarka arena denne fredagskvelden.

Claudia Scott @ Helgåleiren, 22.04.2017

Egil Jostein Ueland: På den herrens dag, lørdag, den 22. april 2017, inntok den norske Countryens førstedame, Claudia Scott Helgåleiren. Med seg så hadde hun flere eminente musikere, nemlig Jørun Bøgeberg, Olav Torgeir Kopsland og Olaf Olsen.

Tvangsfestivalen 2017

Helge Knutsen: Lørdag 22.04.2017 var det for 16. gang duket for Tvangsfestivalen på Figgjo utenfor Sandnes, som blir arrangert av herreklubben Tvangsgutane. Festivalen har blitt holdt i et av lagrene på Figgjo Porselensfabrikk de siste syv årene, hvor det er plass til ca. 400 publikummere. Det unike med denne festivalen, er hvordan den er lagt opp med hovedvekt på å gjøre det hjemmekoselig. Her har de gått langt for å få publikum og artister føle seg hjemme, og det fungerer til de grader. 

Karmøygeddon - Én uke før

Svein Frydnes: Om en uke braker det løs med Karmøygeddon Metal Festival igjen. Lineup’en er omfattende og inneholder mange fete navn. Navn som Satyricon, Ross The Boss, Dark Tranquillity, Green Carnation og Septic Flesh klinger godt hos et festivalhungrig metal-publikum.

Jace Everett & Amund Maarud @ Lyngdal kulturhus, 22.04.2017

JHH: En god start på konsertsommeren! Lørdag 22. april krysset jeg to dalstrøk og besøkte Lyngdal kulturhus for første gang. Det ryktes at Jace Everett var på ferde, og at han var i godt selskap av Amund Maarud. Ikke småtteri spør du meg!

Mighty Oaks @ Parkteateret, 09.04.2017

IM K. Fossli: Søndag 9. april tok vi turen inn til Parkteateret i Oslo for å se Mighty Oaks. Vi hadde veldig god tid, så vi rakk å kose oss en god stund før vi satte oss til for å vokte inngangen og speide etter folk. Det tok merkelig lang tid før noen andre dukka opp, men da de først begynte å komme steg tallet fort til det plutselig var en anselig kø. Vel inne sto vi på første rad og observerte at mengden fortsatte å øke til lokalet var perfekt fylt opp.

Hallingcore på Sjøboden Live Scene, 08.04.2017

Svein Frydnes: Bandet Blodsmak gjør noe så uvanlig som å blande hardrock med folketoner, og de gjør det på rockespråket nynorsk! Lørdag 8.april presenterte de denne miksen for et entusiastisk publikum på Sjøboden Live Scene.

Ørkenstorm fra Rogaland - Helldorado @ Sjøboden Live Scene, 24.03.2017

Svein Frydnes: Til tider kunne en føle seg hensatt til en gammel westernfilm, der sanden blåste over prærien og coyotene ulte i bakgrunnen. Vel plassert inne i saloonen står en gjeng musikere og slynger sin velklingende ørkenrock over publikum; Helldorado har inntatt Sjøboden Live Scene.

Bandkveld på høgskolen, campus Vestfold, 24.03.2017

IM K. Fossli: Fredag 24. mars var siste kvelden av «Uka ‘17» på Høgskolen i Sørøst-Norge, campus Vestfold. Nå skulle det være bandkveld med tre band, nærmere bestemt Third Season, Meludo og Pink Slips. Markus og Ronny fra P3-morgen hadde fått jobben som konferansierer og moromenn.

MKs Marvellous Medicine @ Buen kulturhus, 25.03.2017

Svein Frydnes: Lørdag fikk Mandal besøk av MKs Marvellous Medicine. For de fremmøtte ble det et møte med flere forskjellige musikkstiler, men først og fremst et møte med en høyenergisk power-trio som oste av spilleglede.

Disturbed + Avenged Sevenfold @Telenor Arena 10.03.2017

Kenneth Pedersen: Avenged Sevenfold og Disturbed gav publikum i Telenor Arena en fantastisk kveld med god valuta for billetten, som ga oss to gode konsertopplevelser for en snau sekshundrelapp.

Elg trio + Akustisk Kvartett @ The Yard, 16.03.2017

Egil Jostein Ueland: Elg gav ut sitt sjette solo album ”Feelosophy” i februar. Albumet har mottatt flere positive anmeldelser. Elg trio er nå på riksturne og torsdag den 16 mars var stoppestedet The Yard, på Bryne.

Pil & Bue + Dreamarcher @ Munkehaugen, 24.02.2017

Bjørg Fossli: Da jeg hørte at «Pil & Bue» skulle spille på Munkehaugen bestemte jeg meg raskt for å dra dit. Jeg var spent og gleda meg til å høre dem. Jeg hørte Petter Carlsen synge på Riddu Riđđu festivalen i fjor sommer og visste at han har en fantastisk stemme. Jeg visste også at Pil &Bue er mer rocka i uttrykket og var nysgjerrig på hvordan stemmen hans passa inn der. Supportbandet «Dreamarcher» hadde jeg aldri hørt om og det er jo spennende nok i seg selv. 

Jack Vreeswijk @ Helgåleiren, 15.03.2017

Egil Jostein Ueland: Helgåleiren hadde fått på plass en meget spennende booking den 16.03.2017. Nemlig Jack Vreeswijk, som er på turne med showet "To generasjoner Vreeswijk".

Staut @ Bysenen, Trondheim, 04.03.17

Nina Wiggen Skaret: 6 staute karer fra Valdres som driver med en blanding av folkemusikk, rock og country. Ørnulf Juvkam Dyve er gruppas tekstforfatter og låtskriver, og han er utrolig flink til å bruke valdresdialekta i arbeidet sitt. Dette er noe som gir Staut-musikken sitt særpreg. Bandet oppsto våren 2009 og siden da har de allerede gitt ut 5 plater, hatt stort platesalg samt mange konserter rundt om i landet. Det siste albumet «Ja» ble sluppet bare for en kort tid siden, 06. januar i år. Lørdagens konsert på Byscenen i Trondheim var deres 4. konsert i årets vinterturné.

Darling West + Poor Edward @ Helgåleiren, 23.02.2017

Egil Jostein Ueland: Darling West har høstet ekstremt god kritikk av både dagsavisene og musikk pressen etter utgivelsen av sitt andre album. Vinyl and a Heartache sørget for at de vant Spellemannsprisen 2016 i klassen country. Øyvind Rønning skriver i dagbladet den 28 august 2016 ”Norske Darling West spiller fletta av Nashville”, og gir albumet terning kast 6.

En groovy kveld i Arendal @ Barrique, 17.02.2017

Bjørg Fossli: Arendal Blues Band har fem medlemmer, Runo Nygård på vokal og munnspill, Emil Viken på gitar, Lars Solberg på bass, Rune larsen på piano og saksofon og Pål (Gaffa) Gundersen på trommer. Den yngste er 18 og den eldste er 60. Musikken deres fenger alle aldre.

Nesten perfekt - Dream Theater @ Kilden, 23.02.2017

Svein Frydnes: Dream Theaters konsert i Kilden torsdag 23.februar var nesten perfekt – musikalsk. Ennå gjenstår mye på det visuelle. Konserten ble som forventet, på godt og vondt.

The Carburetors + Ovërhead @ Ambolten, 18.02.2017

Egil Jostein Ueland: The Carburetors spiller Fast forward Rock `n` Roll og har holdt det gående siden 2001. Bandet har tre fantastisk album på samvittigheten, og har opparbeidet seg et solid rykte som et usedvanlig bra liveband.

Hellbillies & Rabalders @ Ognahallen, 17.02.2017

Egil Jostein Ueland: Hellbillies er ute på vinterturne 2017 og hadde en aldri så liten ”pitstop” ved Ognahallen fredag den 17 februar. Bandet slapp albumet Søvnlaus i fjor høst, dette er bandets 11 studioalbum og har fått positiv kritikk i pressen.

Mandal Vinterfestival 2017

Unni Wilhelmsen, Susanna, Miss Tati, Sondre Lerche, John Roger Sørbøe - Det er fint med slike lysglimt i mørketiden. Mandal Vinterfestival har i løpet av sine få år utviklet seg til et allsidig og inkluderende tilbud. Den får stadig flere innslag for både voksne og barn. At det i tillegg finnes flere spesielt rimelige, og enkelte gratis, tilbud er veldig fint. 

Valentourettes @ Rockefeller, 11.02.2017

Veronica Furset Stavik: Valentourettes er et norsk tributeband /hyllestband som ble etablert i forkant av Stavanger Punkrock-festival i 2003. Bandet er en samling av musikere fra Jokke & Valentinerne og Jokke med Tourettes. 11. Februar 2017 holdt de en ekstra konsert på Rockefeller, etter at den faste førjulskonserten ble utsolgt på kort tid.

Ingenting @ Kick Nattklubb & Scene, Kristiansand, 10.02.2017

Kenneth Pedersen: Ingenting leverte en knakende bra konsert på Kick Scene & Nattklubb. Bandets vokalist, Kjell Undheim, har en egen evne til å få med seg publikum på showene.

OnkelP & De fjerne slektningene @ Folken, 04.02.2017

Egil Jostein Ueland: OnkelP og De fjerne slektningene er på Norgesturne og Folken var kveldens stoppested. Bandet har holdt det gående siden 2014 og har fått et rykte som et fantastisk live band. Med sin kombinasjon av rap og rock, så har vi en virkelig rå kombo.

En sjarmerende aften med Eva Weel Skram @ Kilden Teater- og Konserthus, 10.02.2017

Veronica L.R. Figueira: Så var det duket for en helaften, eller hvertfall halvannen time, i Kilden med Eva Weel Skram. Eva har vært i Kristiansand før med band, denne gangen hadde hun med seg ektemannen sin Thomas Stenersen på gitar. De er ett vakkert par der de står på scenen og den gode kjemien og varmen dem i mellom når helt ut til hjerterota hos publikum.

Johnny Red and the Prayerhouse People @ Helgåleiren, 04.02.2017

Egil Jostein Ueland: I April 2016 slapp Johnny Red and The Prayerhouse People albumet Nothing More Than Clay. Dette albumet har fått veldig gode omtalelser i alt fra aviser til blogger. Slik det kommer frem av navnet, så kommer de fleste av band medlemmene fra Jærens bedehus miljø.

Recension: Elina Ryd, Falla

Recension: Musikken til Elina har blitt sammenlignet med Lana Del Rey og den amerikanske singer/songwriter-tradisjonen og Elina selv beskriver den som unik musikk som kan assosieres med orkestral retro-pop fra 60/70-tallet.

Susie & The Spuds @ Haubitz Hall, 03.02.2017

IM K. Fossli: Denne gangen ledet musikken oss til Kristiansand, nærmere bestemt Haubitz Hall langt ute på Odderøya. Etter fem timer med tog til Arendal og litt over en times bilkjøring derfra parkerte vi i sentrum og gikk opp alle bakkene i mørket og regnet, i den tro at man ikke kunne kjøre ut på øya. Vi fant selvfølgelig ut at det ikke var tilfelle, men det gjorde ikke så mye. Kveldens konsert med Susie and the Spuds var mer enn verdt alt.

Bikkjene er løs! @ Sjøboden Live Scene, 02.02.2017

Svein Frydnes: The Dogs er som en atombombe på scenen. Det er enorme mengder energi som skal frigjøres. På en liten scene som Sjøboden kan det få fatale følger. Men Sjøboden står fremdeles, og både bikkjene og mesteparten av utstyret deres er fremdeles like helt.

Da Fanden kom til Ogna, 28.01.2017

Egil Jostein Ueland: Lørdag den 28.01.2017 var på mange måter en merkedag. Dette var dagen man offisielt kan si at Fanden kom til Ogna. I denne rolige bygda, helt sør i Hå kommune, med sine 364 innbyggere, hadde i underkant av 500 sjeler møtt opp for å oppleve selveste fanden på scenen i Ognahallen.

Raga rocket Kick! 28.01.2017

Svein Frydnes: Raga Rockers regnes som en av «de fire store» i norsk rock. Siste lørdagen i januar entret de scenen på Kick i Kristiansand. Og de slo hardt!

Tom Roger Aadland @ Garborg Senteret/Time Bibliotek, 27.01.2017

Egil Jostein Ueland: I sammenheng med årets Garborgdagar, hadde det Nasjonale Garborgsenteret på Bryne fått på plass en konsert med selveste Tom Roger Aadland. Tom Roger Aadland har fått glimrende kritikker for sitt arbeid med å gjendikte Bob Dylans tekster til nynorsk. Spesielt med arbeidet han har lagt ned i albumet Blondt i blondt, som kom ut i 2016.

Middag med Steinar Albrigtsen & Monika Nordli @ Helgåleiren, 20.01.2017

Egil Jostein Ueland: Fredag, 20.01.2017, var det klappet og klart for en ny konsert i Helgåleiren. I den sure Jær-vinteren, var Sør-Jærens perle varmet opp og klar for Steinar Albrigtsen og hans bedre halvdel Monika Nordli.

Geoff Tate + Vuyk @ Checkpoint Charlie, 14.01.2017

Egil Jostein Ueland: Brynerocken Booking hadde denne gangen fått booket en levende legende, nemlig ingen ringere enn Geoff Tate. Queensrÿches originale vokalist er å regne som en metallens aller beste vokalister, og har blitt høyt rangert på vokalist rangeringer opp i gjennom 80-90 og 2000 tallet.

Gribbene har landet @ Sjøboden Live Scene, 13.01.2017

Svein Frydnes: Asfaltfuglene i Gribbene inntok Sjøboden Live Scene fredag den 13.januar, samme dag som de gav ut albumet «Gribbene». Foran et sparsommelig publikum presenterte de sitt dagsferske, selvtitulerte debutalbum. Og musikken ble tatt godt imot av publikum.

Middag med Black Debbath @ Helgåleiren, 13.01.2017

Egil Jostein Ueland: Fredag den 13.01.2017 var det duket for en ny middagskveld i Helgåleiren. Denne gangen var det med selveste Black Debbath, og middag levert av House of Fingerfood fra Stavanger.

Auroras brakavslutning @ Union Scene, 18.12.2016

IM K. Fossli: Auroras konsert på Union Scene i Drammen ble årets siste, både for henne og for oss. Da vi kom inn var scenen belyst med et mykt, mystisk blått lys, og banneret viste en tett skog. Lokalet var fullt av alle typer folk i alle aldre, både på gulvet og i galleriet, som ventet spent på at den unike jenta fra Bergen skulle sende dem inn i jula. 

Julestjerner @ Stavanger konserthus 18.12.2016

Egil Jostein Ueland: Stavangers vakreste sangfugler er samlet for syvende gang til det som må være årets julekonsert. Randi Tytingvåg, Britt-Synnøve Johansen og Hanne Sørvaag er alle fremragende låtskrivere og vokalister. Med seg på laget har de kapellmester Knut Aabø og et knippe fantastiske musikere.

Vidar Johnsen - Him Te Jul @ Stavanger konserthus, 22.12.2016

Janet R. Johnsen: Fartein Valen salen lå badet i stemningsfullt blått lys, og stemningsfull fløytemusikk lød over høyttalerne mens scenerøyken lå som frostrøyk på scenen. Så entret Vidar Johnsen og Kjell Harald Litangen scenen, og flere trengs ikke for å lage en flott julekonsert

Førjulskonsert med Valentourettes @ Sjøboden Live Scene, 15.12.2016

Svein Frydnes: Torsdag(15.12.2016) besøkte Valentourettes en fullsatt Sjøboden Live Scene. Det er blitt en tradisjon at Valentourettes legger turen om Mandal på sin årlige førjulsturné. Og interessen for konsertene er det ikke noe å si på; de blir utsolgt lenge før konsertdagen.

Juletrefestivalen O jul med Din vrede 17.12.2016

Egil Jostein Ueland: Skambankt arrangerer for syvende gang, en heidundrende juletre festival. Dette arrangementet har gått løpet fra den lokale puben til å fylle Bryne tennishall. Årets O jul med Din Vrede er i likhet med forfjor, utsolgt.

Norsk Råkk + Marte Røyeng @ Glassmagasinet, 16.12.2016

IM K. Fossli: For fjerde gang denne høsten tok vi fredag turen til Glassmagasinet i Horten for å gå på konsert, Norsk Råkk denne gangen. Vi har sett disse gutta to ganger før og gleda oss til det som på arrangementet sto beskrevet «tre band for en hundrings». De to andre navnene på programmet var de to lokale artistene Marie Ulven og Marte Røyeng. Marie Ulven måtte dessverre melde avbud, så showet kom i gang en halvtime etter planen, noe som var like greit, da det var stor mangel på folk i lokalet. Vi satte oss og venta på vårt vanlige sted, men forta oss til scenen da vi skjønte at konserten hadde begynt uten at vi merka det.

Vamp @ Stavanger konserthus, 15.12.2016

Janet R. Johnsen: Men hvis en trodde det skulle bli en rolig konsert, så tok en feil. Det er ikke tvil om at det er godt trøkk fra «nye» Vamp. Konserten startet ganske rolig med «Noken gode ting» før en «Våken drøm» og «Liten fuggel» ble spilt. Og da var allerede publikum godt med på notene. «Du» ble så fremført, før «Vamp’s» først singel «Hallo-Adjø» ble fremført av Staveland og Toft.

Enslaved + Vanvidd @ Østsia, 01.12.2016

LyM: Enslaved jubilerer i år. Det er, tross 25 års eksistens som band med tretten fullengdere bak seg, en lite selvhøytidelig gjeng som tropper opp på Østsia, byens scene tilknyttet Universitetet.

Morten Abel @Stavanger konserthus, 03.12.2016

Lisbeth Johnsen: Morten Abel kommer inn til full jubel fra Zetlitz-salen. De to første låtene blir fremført i nesten konstant mørke, til fortvilelse for fotografene som kun har de tre første sangene til rådighet for fotografering. Gjennom hele konserten holdt han oss som publikum engasjert og han viste ofte hans takknemlighet til fansen sin. Det blir spilt mange gode, kjente låter fra samleplaten «Morten Abel» som ble utgitt i 2004, og «I fullt alvor» fra 2015.

Oslo Ess + The Modern Times @ Tau Scene, 25.11.2016

Egil Jostein Ueland: Oslo Ess på Tau Scene - De aller fleste over en viss alder fra Rogaland, har en viss erfaring med hva som ble brygget på Tau bryggeri. I sine glansdager var Tau bryggeri en bauta i Stavanger. Etter at produksjonen ble stoppet en gang på det glade 80 tallet ble bygget stående tomt.

Wolfmother + Mother's Cake @ Stavanger konserthus, 28.11.2016

Egil Jostein Ueland: Jeg har i lang tid gledet meg til å se Wolfmother i Stavanger konserthus. Dette genierklærte bandet fra Australia, som i enkelte miljøer blir hauset opp som en ny Led Zeppelin har fanget interessen min. På denne Europa turneen så har de hatt med seg bandet Mothers Cake i fra Østerrike.

Angélique Kidjo @ Kilden, 23.11.2016

LyM: Det er ekstremt sjelden, om det noen gang har hendt før, at jeg hatt tatt plass i en konsertsal med såkalt verdensmusikk på programmet. I kveld finnes det overhode ingen unnskyldning til å gå glipp av det som skjer i konsertsalen. Hva er forresten det mest oppsiktsvekkende i Kildens programmering: at de har klart å booke Angélique Kidjo eller at Kidjo selv har lagt turen til Kristiansand? Vanskelig å avgjøre, gitt.

Green Carnation @ Kilden, 26.11.2016

LyM: Hva tenker du på når du sitter i konsertsalen og holder på å bevitne fremføringen av ei låt de fleste av setenaboene dine har et personlig forhold til? Eller, har de? Egne første gjennomlyttinger av Light of Day, Day of Darkness er typisk knyttet til en rekke hendelser og følelser rundt det som skjedde på den tida (2003); det er ikke uvanlig at man projiserer seg selv i musikk.

EKSPLOSIVT I BUHØLEN - DYNAMITE @ Cementen Bar, 26.11.2016

Karina Rydland Norum: Cementen bar, på toppen av et gammel sementstøperi i Lindesnes kommune, sent lørdag kveld, den 26. november. Vi går opp trappen til baren og lyden blir stadig høyere. En liten gjeng er godt i gang med festen, og musikken er skrudd på fullt... Kveldens konsert er det den svenske gruppa Dynamite som står for. De ble booket på sin Europa-turne og valgte å avslutte den her i Buhølen, som eneste sted i Norge.

Kvelertak + The Dogs @ Møllekjelleren, 30.10.2016

Egil Jostein Ueland: Ungdomsklubben Møllekjelleren har i samarbeid med Ranglerock fått til en meget spennende booking på Bryne. Dette er første gangen Kvelertak spiller på Bryne og konserten har fri aldersgrense, noe som er fantastisk. Slike arrangementer skulle det ha vært mer av. Det er veldig viktig at ungdommene også kommer inn på konserter.

Udo Dirkschneider + Vicious Rumors @ Folken, 31.10.2016

Egil Jostein Ueland: Brynerocken Booking har klart kunststykket å få legendariske Udo Dirkschenider på plass to ganger på et år. Først til et utsolgt Folken i februar og nå i slutten av Oktober. Udo Dirkscneider er på avskjedsturne hvor det kun spilles låter i fra Accept tiden. Med seg for oppvarming har han Vicious Rumors.

The Chicago Blues Brothers @ Stavanger konserthus, 19.11.2016

Egil Jostein Ueland: Showet The Chicago Blues Brothers er på Norges turne, med stoppesteder i Bergen, Stavanger og Oslo. Dette er en prisvinnende produksjon av Blues Brothers og har fått god omtale i media.

Mandal Rockfest er tilbake! 12.11.2016

Svein Frydnes: Mandal Rockfest ble nylig igjen arrangert i Buen Kulturhus, etter fire år i dvale. Et velsmurt arrangement, hvor både arrangører, artister og publikum var strålende fornøyd.

Moddi på Oslo World Music Festival, 05.11.2016

IM K. Fossli: Responsen og engasjementet fra publikum matcha framførelsen, og da han spilte «House By the Sea» kom det et kollektivt *sukk* fra salen. Den er helt klart fortsatt en favoritt.

Mhoo + Mads With @ Parkteatret, 03.11.2016

IM Fossli: Torsdag 3. november spilte MHOO på Parkteatret i Oslo. De er et band bestående av Oda Dahl på vokal, gitar og munnspill, Miriam Kjølen på vokal, gitar og trompet, Per Kamfjord på kontrabass og trommer og Line og Mari Berulfsen, begge på fiolin. Denne gangen hadde de i tillegg med seg flere dyktige musikere i bakgrunnen på diverse andre instrumenter, inkludert dobro, elgitar og perkusjon.

Sivert Høyem trollbandt Stavanger konserthus, 28.10.2016

Janet R. Johnsen: Etter en bra oppvarming med Luke Elliot, som var alene på scenen, kom Sivert Høyem og band på scenen. Sivert Høyem har solgt ut Oslo spektrum og en hel del andre store konsertarenaer i vinter, før han i sommer har turnert på festivaler i inn og utland. Denne høsten startet han igjen sin turne i Norge, kalt «Lioness Autumn Tour»

Dobbel dose Violet Road

IM K. Fossli: På kulturhuset kunne vi virkelig nyte detaljene og kose oss, enten det var med fantastiske «Rules of the Ocean» som det ikke engang går an å synge med til fordi en bare må lytte, eller «Bicycle» som det var umulig å sitte stille til. På den bittelille og stappfulle baren i Horten derimot tok stemninga helt overhånd og gjorde det til en skikkelig fest med masse kule folk.

Sivert Høyem skapte magi for en fullsatt Buen

Svein Frydnes: Det er mørkt i salen. Summingen fra over 700 forventningsfulle publikummere høres over rolig musikk fra anlegget. Og så står han der – mannen med den mørke, mystiske stemmen – Sivert Høyem.

Kveldstund med Elle Melle i Helgåleiren, 14.10.2016

Egil Jostein Ueland: Fredag den 14 oktober var det duket for en kveldsstund med Elle melle i sjarmerende Helgåleiren. Til tross for at høstmørke hadde begynt å senke seg og temperaturen krøp sakte nedover gradestokken, møtte folk opp og fylte bordene i Helgåleirens koselige og lune lokaler.

Pønkens gladgutter satte fyr på Boden, 21.10.2016

Svein Frydnes: Det ble som lovet intenst og svett på Sjøboden Live Scene fredag kveld. Først med bandet Syden, deretter med Norges ukronte punk-konger. - Vi er Oslo Ess, ropte Åsmund Lande, og så var konserten i gang. «Gi meg no dritt» var første låta. Men dritt fikk de ikke, og dritt gav de ikke. Tvert imot, Oslo Ess ble tatt i mot som konger av et strålende opplagt publikum. Ikke utsolgt, men nok publikum til at det ble en skikkelig konsert med kjempestemning.

Bottom