foyer
Top

Pressemeldinger m.m.

Tor-Ludvig redder dagen!

Artistslipp: Tor-Ludvig m.fl. redder bokstavelig talt dagen, og sørger for underholdning og aktiviteter på dagtid. Tor-Ludvig er en artist som har turnert Norge i 25 år. Tor-Ludvig er en artist som vinner publikums oppmerksomhet pga sin sterke stemme, sin overbevisende gitarspilling og sin utømmelige kilde av energi.

Artistslipp #9 - Groundstate (NO)

Artistslipp: Groundstate spiller musikk som minner om 80 talls tung-rock. Tekst og melodi er selvlaget. Melodiøse gitarriff, bass med god driv og stødige trommer, med en fantastisk kvinnestemme og harmonisk mannlig koring er det som kjennetegner til Groundstate. 

Artistslipp #8 - Big City (NO)

Artistslipp: BIG CITY is a Norwegian melodic heavy metal project. The members are between 30 and 47 years old and have tons of experience in the music industry. They have been playing or still play in extreme bands as Satyricon and BloodRedThrone, but also the up and coming prog metal band Withem, Maraton and many other bands. The reason for Big City is songwriter Daniel Olaisen and his ideas throughout the last 10 years. He wanted to put his 80’s heavy riffs in a band and find suitable people to join him. Bandmate, Frank Ørland, also played with Daniel in Scariot(1999-2005, prog/thrash/heavy band featuring Communic members) and was an obvious choice to bring to Big City. Frank Nordeng Røe (Withem, Marathon, session drummer for Circus Maximus) on drums, was found when searching on internet. The band was completed with Jan Le Brandt on vocals and Geir Inge Olsen on session bass guitar. The debut album, Wintersleep, was recorded and released digitally through Mayhem Music. Some promo CD's were printed by the band and distributed worldwide, but never officially released as an album.

Norway Rock 2018 - Komplett line-up

Pressemelding - Mai: Det er sol, det er sommer og det er snart festivaltid! I kulissene jobbes det nå på spreng for at Norway Rock Festival 2018 skal bli en god opplevelse for alle. Billettsalget startet allerede i august i fjor, og det solgt meget godt med billetter. Tallene viser til mye høyere salg i år enn på denne tiden i fjor. Bobil/buss campen er allerede utsolgt, så det jobbes nå med alternative plass løsninger slik at alle kan få mulighet til å campe slik man ønsker.

Også Sverdkamp og Myrkskog besøker Southern DisComfort i år!

Drar man noe lengre vestover fra der jeg befinner meg nå (Kristiansand), så kan man finne stedet hvor fødselen til Sverdkamp fant sted. Rogalandsbandet startet i utgangspunktet opp som et enmannsprosjekt i 2010, men når de spiller på SDC blir det som en trio. Foruten Kjartan Steingrim Nattsvart Øvrehus selv, så har han med seg med seg Sindre og Einar fra Art of Deception på henholdsvis bass og trommer. Sverdkamp leverer ei pakke med viking/black/folk metal med tekster på norsk. Fredag 07 sept på klubbscenen altså!

Tidenes program og billettsalg i Ravnedalen

Like sikkert som våren melder sin anmarsj er det duket for slipp av sommerprogrammet i Ravnedalen, Kristiansand.

Artistslipp #7 - Stein Roger Sordal (NO)

Artistslipp: Stein Roger Sordal er en hardtarbeidende og dyktig sanger med sterk intensitet og formidlingsevne, og når gitarspillet hans driver som det gjør, snakker vi om en helstøpt trubadur.

Artistslipp #6 - Dorothea (NO)

Artistslipp: DOROTHEA is a tribute band to Doro, formed in 2012 in South West Norway, the initiative coming from 2 ex members of the band SKALLEBANK, Stig and Victoria, both long time admirers of the talents of Doro, the Queen of Metal. Following much effort to fulfill the ambition, Dorothea featuring Doro’s & Warlock`s

Artistslipp #5 - Tomas F Band (NO)

Artistslipp: Tomas F Band er et rockeband med blått tilsnitt. Trioen hadde nylig plateslipp på Munkehaugen scene i Arendal og gleder seg til å vise muskler på Lindesnes!

Artistslipp #4 - VuyK (NO)

Artistslipp: VuyK er ikke noe fancy tilgjort rock, dette er musikk som griper fatt i deg og røsker litt i sammvittigheten din, Er du en tekstlytter, er sjansen stor for at du tar deg selv i å tørke en tåre, eller blir fly forbanna for at VuyK ripper opp i gammelt wræl fra livet ditt som du helst så for deg aldri ble nevnt igjen.

Artistslipp #3 - Supersofa (NO)

Artistslipp: Etter flere singelutgivelser til gode kritikker, konsertopptredener rundt i Sør-Norge og kreative timer i øvingslokalet har SUPERSOFA gått i studio og er nå ute med sitt første album - BENSIN.

Artistslipp #2 - Fierce Justice (NO)

Artistslipp: Dette er et band som lager liv, og har opptrådt i Los Angeles, i den verdenskjente scenen : Whisky A Go Go, samt varmet opp for Alice Cooper’s datter, Calico Cooper, i Beasto Blanco, Anita Hegerland, Blaze Bayley(fra Iron Maiden) samt mange flere.

Artistslipp #1 - ART NATION (SE)

Artistslipp: Art Nation (SE) har siden starten av 2014 bygd seg opp en mildt sagt imponerende CV. Med nomineringer til flere av Sveriges største musikkpriser, som "Årets Live-akt" og "Årets Svenska grupp", samt over 2,5 millioner streams, så beviser Art Nation at de akkurat nå er et av Sveriges heteste rockeband.

CHRISTEL ALSOS TIL OBOS PÅ MÅNEN

Presseskriv: Christel Alsos er kjent som den store stemmen fra nord. I 2016 feiret hun 10-årsjubileum som artist, og slapp samme år sitt 5. studioalbum til strålende kritikker.

Norway Rock 2018 - Line-up komplett!

Dagens slipp utgjør herved komplett program til Norges Kuleste Rock Festival. Vi håper og tror at årets program vil falle i god smak utover eteren, både lokalt og nasjonalt. Programmet er som Norway Rock Festival øvrige år, godt blanda drops av kjente og kjære, nye spennende nasjonale og internasjonaliteter og selvsagt kortreist musikalske orkestre.

Status Quo til Norway Rock 2018

Pressemelding: Legendene Status Quo kommer ekslusivt til Norway Rock i 2018!

Prettier Scars

Metalheads Against Bullying: Tatoveringsartister dekker selvskadingssår. Nesten alle som begynner med selvskading blir utsatt for mobbing. Dette er noe vi må få stoppet, vi må begynne med forebyggende arbeid nå! Vi kan ikke lenger sitte på sidelinjen og se på. Vi må ta ansvar, og snakke åpent om selvskading og selvmord.

OPRY ROAD ''Tribute'' SHOW

GET READY FOLKS! The Grand Ole Opry has come to NORWAY - De kjente Norske country artistene, G. Thomas og Steff Nevers, presenterer "Opry Road Tribute Show". Et eksklusivt show med en hit parade som vi aldri før har sett maken til i Norge. Samtidig som vi underveis i showet kommer til å få servert artige historier og treffe store personligheter fra selve country historien.

Southern DisComfort kick off med VULTURE INDUSTRIES

Pressemelding: To uker før festivalen i år inviterer vi i år som i fjor, til kick off for Southern Discomfort. Begivenheten finner sted på Onkel Aksel lørdag 26 august. Her er det absolutt god grunn til å stille opp da Vulture Industries entrer scenen i løpet av kvelden! Vulture Industries er ikke ukjent i SDC sammenheng. De spilte opp til dans på klubbscenen vår under festivalen i 2014.

Norway Rock 2017 - Pressrelease July

Pressemelding: Nå nærmer deg seg med stormskritt til Norway Rock i Kvinesdal 7-9. juli! Programmet er satt, sola er bestilt, og vi er så klare for å gi folket den ultimate festivalstemningen i år også! Arrangementet har vært under planlegging i et helt år, og ildsjeler har ofret mye for at dette skal gå på skinner.

Norway Rock 2017 - Artistslipp - Desember

Pressemelding: Jula kommer tidlig i år folkens! Det er med stor glede at vi nå kan presentere de første 8 bandene til Norway Rock 2017! EarlyBird billettene som ble lagt ut 2. november er allerede utsolgt, og det før et eneste band var annonsert. Det gleder oss at tilbakekomsten av festivalen ble en suksess, og ble omfavnet av både publikum, band og samarbeidspartnere som bidro til at vi med stolthet nå kan si at vi er klare til å bygge videre.

Tidligere artikler

Fay Wildhagen @ Sabla Bar, 08.11.2018

Edvard Leiros: I 2015 kom Fay Wildhagen ut med sitt debutalbum Snow. Dette albumet skulle bli gjennombruddet for artisten. I 2016 etter en senebetennelse i armen måtte Fay legge gitaren på hylla. Tre år senere er hun nå tilbake med et nytt album, Borders. Fay feirer dette med en turné sammen med et nytt liveband bestående av Kristoffer Lo (blås og gitarer), Jonas Barsten (trommer), Andreas Rødland Haga (bass) og Eirik Kiil Saga (keyboards). Torsdag 8. november spilte hun på Sabla bar som ligger i Tollbodgata i Kristiansand. Stedet har nylig åpnet dørene og opplevdes som atmosfærisk og intimt. Et fint nytt sted i Kristiansand som sikkert vil arrangere mange fine konserter.

Vakre toner på Buen, 26.10.2018

Svein Frydnes: En fredagskveld i slutten av oktober slo Buen Kulturhus i Mandal til med to konserter. Først Vamp på Storscenen, deretter Darling West på Klubbscenen. Og det ble to nydelige konserter!

Faanefjell + Vanvidd @ Kick, 09.11.2018

Yngve/HeavyMetal.no: To extreme band skulle legge igjen svette på Teateret denne fredagskvelden i november, hvor Faanefjell hadde release på sitt nye album. Jeg har hørt og sett Faanefjell live tidligere, men det er et lite gap mellom den gang da og nå.

Haustbløyta @ Gamle Nærbø trelast, 27.10.2018

Egil Jostein Ueland: Ola Helland inviterte til heidundrende rive fest av Gamle Nærbø trelast.
Gamle Nærbø trelast er nesten så nærme man kan komme et typisk «østblokk» scenario på Jæren.
Bygget har stått tomt ei tid og skal snart rivas for å gi plass til leilighetskompleks.

RockStream på Lauritz, 26.10.2018

IM K. Fossli: Lauritz er en rockepub i Tønsberg sentrum som er åpen hver helg. RockStream er en rockefestival som startet opp i Revetal sommeren 2018 og kommer tilbake til samme sted neste sommer 4-6 juli. Begge kan tilby koselige omgivelser med god stemning, god service, godt selskap, og selvfølgelig god musikk. Fredag 26. oktober 2018 slo de seg sammen og ga oss en konsert med tre av bandene som spilte på festivalen i sommer, nemlig Arata, Lakewood og Revaalver Raack.

De Press, Flytten, Haugesund 12.10.2018

Irmina Lunnøy: De Press var muligens et av de mest kontroversielle band i 80-tallets Norge. Dette punk-rock/new-wave bandet ble stiftet av den polsk-norske vokalisten, bassisten og kunstneren Andrej Nebb, gitarist Jørn Christensen og trommis Ola Snortheim. Gruppen hadde utvilsomt en turbulent karriere. Etter å ha utgitt tre LP-er og en EP, blant annet den Spellemannspris-belønte «Block to Block» gikk bandet i oppløsning rundt 1982 da Nebb stiftet et nytt industrielt band Holy Toy. Tersetten ble gjenforent rundt 1990 for så å avslutte samarbeidet igjen etter tre år.

Bernhoft & The Fashion Bruises @ Kick, 21.10.2018

Edvard Leiros: Fredag 21.10 spilte Bernhoft & The Fashion Brusies på Kick i Kristiansand. Håpefulle sørlendinger fikk en funky og dansende opplevelse.

Biffy Fuckin' Clyro under treet på Operaen

IM K. Fossli: Søndag 7. oktober 2018 ga vi endelig etter for maset fra vennene våre om å bli med på en konsert med den skotske rocke-trioen Biffy Clyro. Musikken deres er flott, men vi har vært bekymret for at konsertene kunne være i hardeste laget for oss. Så, da det viste seg at denne turneen hadde konseptet “unplugged”, det vil si akustisk og rolig, og at den i tillegg skulle avsluttes på selveste Operaen i Oslo, tenkte vi at det var en perfekt anledning for oss til å se dem live første gang. Og det viste seg at vi hadde rett.

EN KVELD PÅ TEATERET MED MOTORPSYCHO

Oddvar Ringstad: Det er september, det er høst, og denne årstida er både følelsesrik og voldsom. Med dette som bakteppe entret vi Teateret i Kristiansand. Det gjaldt Motorpsycho og biscenen på nevnte teater, to ubeskrevne blad i mitt musikalske liv. Men i løpet av timene som gikk fikk jeg to nye interessante bekjentskaper. Det er noe med å høre musikk en aldri har hørt før, som ikke er fremmed, og som tar en både tilbake og fram i tid.

Årabrot + Old Believers @ Flytten, 21.09.2018

Irmina Lunnøy: På den kalde og vindfulle fredagen 21. september ventet Flytten pub i Haugesund en nokså spesiell visitt. Kjetil Nernes skulle stikke innom gamle trakter med sitt Årabrot.

Ekstremværet gav oss Blodsmak @Tolv Bord, 21.09.2018

Oddvar Ringstad: Fredag 21.09.2018 i kvellinga, mellom vindkastene, la jeg ut på tur til sentrum av Kristiansand for å bivåne herrene i det urnorske bandet Blodsmak. Tilbake i byen skulle de nå innta scenen på Tolv Bord, stedet som har byttet navn og lokalisering siden sist de var her. Sjangeren er hallingcore - blytung og hjartefølt folkrock på nynorsk, levert av Tom Ostad, Åsgeir Størdal, Magnus Tveiten, Steinar Evant og Vidar Berg.

Canal Street 2018

IM K. Fossli: Festivalen ble, som den har blitt hvert år, sparket i gang med to parader, én for og med de yngre besøkende hos festivalen og én for og med de voksne. Begge tok seg en tur gjennom byen, selv om de voksnes parade, som kalles “Street Parade”, naturlig nok besto av både mer musikk og mer marsjering. Begge paradene består imidlertid av alle som vil spille, eller bare gå, og flere kommer langveisfra hvert år for å være med. Etter barneparaden var det Bare Barn Band som underholdt festivalens yngre publikum, og for ellevte år på rad fikk de både barn og foreldre til å le, danse og kose seg. Da Street Parade til slutt gjorde seg ferdig på Poppes Plass, der de spilte et par låter til og hedret alle fremmøtte, var Canal Street 2018 offisielt åpnet.
 

Riddu Riᵭᵭu 2018

IM K. Fossli: I år som i fjor tok vi turen opp til urfolksfestivalen Riddu Riᵭᵭu i Kåfjord andre uka i juli. Rett og slett fordi dette er en festival vi bare ikke kan gå glipp av. Så snart en går inn på festivalsletta føler en seg hjemme, og en vet alltid at en uke der oppe kommer til å bli noe helt utenom det vanlige, uansett hvor gammel en er. Festivaluka starter nemlig alltid med en barnefestival som er full av aktiviteter, og takket være gode forholdsregler trenger barna heller ikke gå hjem når den er slutt.

Major Trouble og Oslo Ess @ Moringen, 21.07.2018

Bjørg Fossli: En fin og varm kveld i juli tok jeg ferja fra byen til Moringen pub på Kolbjørnsvik for å høre to veldig ulike band spille, og være med på den årlige bryggefesten der. Jeg hadde hørt mye om den og gleda meg til å få oppleve det selv. Mange frivillige var i sving når vi kom ut der og røykmaskina ble testa.

Maribelle med band og venner @ Påfyll, 14.09.2018

Janet R. Johnsen: Når Maribelle inviterer til konsert med sitt band, og gjesteartister er det bare å pakke kamera, penn og papir og stille opp. Konsertstedet var Påfyll midt i Stavanger sentrum, en liten intim scene med sitteplasser rundt i lokalet. Lokalene er ikke store, men de gir en koselig intim stemning.

Suzi rocket Kvinesdal

Svein Frydnes: Det var duket for en skikkelig nostalgiaften denne fredagen i midten av september. På scenen stod gamle helter som Suzi Quatro og Katrina (fra Katrina & The Waves). I tillegg sørget Kira J for gjenhør med populære Roxette-låter.

Varme, latter og tårer på Studio Spornes med Randi Tytingvåg Trio

Bjørg Fossli: Bandet som kommer på scenen/gulvet består av Randi Tytingvåg, Erlend E. Aasland og Dag S. Vagle. Førsteinntrykket er at de oser av varme og tilstedeværelse og det blir bekrefta til fulle ut over i konserten. Randi Tytingvåg har gitt ut flere plater som soloartist og to sammen med gutta i trioen. «Three» kom ut i 2015 og «Roots & Wings» kom i 2017.

Festningen 2018

Nina Wiggen Skaret: Årets siste sommerdag, fredag 31. august var startskuddet for en helt ny musikkfestival her i Trondheim. Festivalen ble avholdt på Kristiansten festning som ligger kun en gåtur fra Trondheim sentrum. OBOS var generalsponsor for festivalen og kun få dager før konsertstart hadde de klart å selge ut alle festivalpassene,

Southern Discomfort 2018

Svein Frydnes: Tiden var inne for å besøke Naglen i Bibelbeltet, metalfestivalen Southern Discomfort i Kristiansand. Som seg hør og bør, var ikke gudene på lag med denne festivalen, i hvert fall ikke værgudene. På fredagen ble Kristiansand utsatt for en syndeflod av et regnvær, noe som gjorde det ganske så vanskelig å komme fram til Kick Scene. Men vi rakk det før Horizon Ablaze entret scenen.

Sjelfull musikk fra Øksendal

IM K. Fossli: Dagfinn Øksendal er en artist fra Kristiansand som går under artistnavnet Øksendal. Hans første singel “Starstruck” lanseres 5. Oktober, og den vil også være på albumet som kommer til våren neste år. På dette albumet har Øksendal fått hjelp av musikerne Kjetil Grande, Arne Kjelsrud Mathisen og Ragnar Lillemark.

Månefestivalen 2018 - Galleri

Ketil Martinsen leverte fantastiske bilder fra Månefestivalen 2018

Sjøgress - Friheten er å dø!

Svein Frydnes: Sjøgress er et band fra Grimstad, bestående av fire unge, energiske gutter. I utgangspunktet var intensjonen punk, men musikalsk har de utviklet seg derfra. Nå vil jeg karakterisere dem som unge sinte menn, med progressiv tilbøyelighet og en twist av punk. 

Pstereo 2018

Nina Wiggen Skaret: Pstereofestivalen gikk av stabelen 16 – 18. august i en av Trondheims mest populære parker på Marinen langs ved Nidelva. Her hadde man en fantastisk utsikt til byens kjente landemerker som Nidarosdomen, festningen og Tyholttårnet. Festivalen har eksistert siden 2007 og er blant Midt-Norges største musikkfestivaler med mange tusen besøkende hvert år. På festivalen fant man fire scener hvor konsertene gikk slag i slag og på programmet var det musikk fra både nasjonale og lokale artister innenfor elektronika, rock, metall, pop og jazz m.m. I tillegg til dette, samarbeider Pstereo med flere av byens utesteder som arrangerer klubbkonserter i forbindelse med festivalen.

Skalldyrfestivalen 2018

Oddvar Ringstad: Årets Skalldyrfestival har gått av stabelen, og som vanlig var det mer enn skalldyr på menyen. På denne tida av året stenger mandalittene nedre del av Store Elvegate og fyller den med restauranttelt og boder hvor en kan handle alt mellom pipende mus og fargede parykker, mat og klær. De ordinære butikkene utvider også åpningstidene sine, og blide ekspeditører og ekspeditriser ser ikke ut til å ha noe imot litt ekstra-ekstra åpningstid.
 

Livestock 2018

Heidi Hagesveen Hagen: I sitt 12.år beviser ildsjelene bak Livestock at de ikke på noen måte hviler på sine laurbær! Festivalen foregår fortsatt på skytterbana i Alvdal, langt inni furuskauen. Standplassene tjener som boder for salg av diverse kortreist mat og drikke, skyteskivene troner i bakkant av festivalcampen, og publikum i alle aldre strømmer til fra nær og fjern. Ny publikumsrekord er beviset- Livestock vokser.

Symfonisk artistslipp fra Karmøygeddon Metal Festival 2019

Svein Frydnes: Når Karmøygeddon Metal Festival 2019 slipper andre og siste pakke med artister for neste års Karmøygeddon, domineres det av norske band og symfoni på topp. Headlinere neste år blir nemlig velkjente, mektige Dimmu Borgir, og finske Wintersun. 

Vellykket 15-årsfeiring av Eikerapen Roots Festival

Svein Frydnes: Årets Eikerapen Roots Festival er historie. Og etter alle solemerker en god historie. Flott vær, rekordsalg av billetter og en solid lineup er noen av ingrediensene i årets festivalhistorie.

Å bygge en bror - Egersund Visefestival 2018

Karianne Arntzen: Som Per-Arne Bruvoll, styreleder i Norsk Viseforum også uttrykte i åpningstalen torsdag 5 juli: «Det har blitt sagt at «ei vise er så mangt», og et arrangement som kan sies å ta høyde for akkurat det, må vel være Egersund Visefestival! For når vi tar en titt på det spennende og varierte programmet dere har i år, skjønner vi raskt at det også er gjort plass for flere sjangere og musikalske uttrykk enn det kanskje noen forbinder med mer tradisjonelle viser».

Palmesus 2018

Ann-Carina Rønassen: Det er noe merkelig med Palmesusfestivalen. Den går på en måte aldri tom for overraskelser, nye ideer eller muligheter. I og med at det var 10-årsjubileum i år var vi svært spente på hva denne helgen kunne bringe og vi ble definitivt overrasket.

Lillesandsda'ene 2018

IM K. Fossli: Hvert år går sommerfestivalen Lillesandsda’ene av stabelen i koselige Lillesand. Den varer i litt over en uke og tilbyr både utstillinger, marked, park-konserter og større konserter de siste dagene. Blant de ulike arrangementene er det noe for absolutt alle, både små og store. Det er en uke hvor byen fylles med enda mer liv enn vanlig, særlig når været er så bra som det har vært i år.

RockStream 2018

IM K. Fossli: Rockstream hadde sin første festival noensinne i år 21.-23. juni, og i løpet av de tre dagene ble det spilletid for hele 21 band! Festivalen foregikk i Revetal, 20 minutter unna Tønsberg, i en nydelig gresskledd bakke i utkanten av et jorde. Vi var der den siste dagen, og nøt den landlige, rolige stemningen. Noe som på en litt merkelig måte passet godt med det faktum at de fleste som spilte der var hardrock-band. Da vi kom dit, parkerte vi på gresset og fant veien til festivalen gjennom en idyllisk skogssti som gikk over en bro og opp en bakke og var pyntet med lys og flagg i mange farger.
 

Norway Rock 2018 - En suksessfestival!

Svein Frydnes: Etter fredagens rockmanifestasjon med storslagne Nightwish og fantastiske Avatar i spissen for flotte musikalske opplevelser, må en bøye seg i støvet (og det var det mye av…) og gratulere Norway Rock-ledelsen med en fantastisk festival. Lørdagens opplevelser kommer som bonus.

Tonje Halbjørhus @ Ogna Scene/Helgåleiren, 12.04.2018

Egil Jostein Ueland: Tonje Halbjørhus fra Hemsedal er på turne sammen med Yngve Jordalen og Bjørnar Brandseth. På henholdsvis bass og gitar, mens Tonje selv trakterer mandolin og munnspil.

Norway Rock Festival 2018 - Fredag

Svein Frydnes: Det var tid for et par dager på Øyesletta; for musikk, headbanging, fest og moro. Kort sagt det var tid for Norway Rock igjen. Og det ble et par fine dager, både værmessig, musikalsk og sosialt.

Sweden Rock Festival 2018

Heidi Hagesveen Hagen: Veldig proft arrangement. Rent og ryddig til enhver tid – og nok av kaffe lett tilgjengelig! Jeg traff selvsagt mange som ikke har fått dette som tradisjon enda, og det er gledelig å se at det ikke bare er unge utøvere på scena, men også i publikum.

Trallaus 2018 - Sommerfest på Blaker Skanse

Oddvar Ringstad: Tre dager til ende, fra 28-30 juni. På Scenen torsdag var Neon Vokal, Grenseland, Chris Thompson med Mads Eriksen Band og Dance With A Stranger. Fredag var det Dugg, Return, Stage Dolls og Splitter Pine. Og på lørdag Wildnite, Ammunition, TNT og Coverman.

Over Oslo 2018

IM K. Fossli: Når man kommer til festivalområdet skjønner man med én gang hvordan festivalen fikk navnet sitt: man befinner seg nemlig på en topp med en fantastisk utsikt over hele Oslo... Bare Egil Band, Rabagast, Violet Road, Sol Heilo, Raga Rockers, The Cocktail Slippers og Dumdum Boys som kveldens finale. I tillegg skulle Arne Mañana Band spille opp til fest og dans i områdets bakgård fra midnatt. Det var med andre ord mye å glede seg til.

Tons of Rock 2018

Helge Knutsen: Med stjerner som OZZY OSBOURNE, ALICE IN CHAINS, HELLOWEEN, W.A.S.P, KVELERTAK og SKAMBANKT med mange flere - hva kan gå galt? Jeg sliter med å utnevne noen favoritt av alle disse flotte musikantene. OZZY OSBOURNE var nok den artisten som dro inn flest festivalgjester, med ca. 10 000 tilskuere.

Flashback Summer Festival, Kristiansand, 2018

Ann-Carina Rønaasen: Blant 2000 andre glade mennesker stod vi foran ved scenen og nøt solen da Mr.Dee annonserte i mikrofonen at vi skulle dras inn i en kveld full av mimring og allsang. Og det gjorde vi virkelig! 80-, 90- og 2000-tallets nostalgiske låter ble spilt foran et ellevilt publikum blant solstrålene i Gravane Kristiansand og vi håper at dette vil skje igjen.

Havefesten på Lundbergs Planteskole 2018

IM K. Fossli: Lørdag 9. juni feiret Lundbergs Planteskole på Helleheia i Arendal 25 år. I anledning jubileet hadde de invitert til en stor “havefest” som avslutning på en hel uke med ulike aktiviteter på planteskolen. Her var det mat fra Morgenfugl, mens Susie & the Spuds og Arendal Blues Band skulle stå for underholdningen. Vi møtte som vanlig tidlig opp, og satt derfor alene en stund i den vakre hagen med planter av alle slag overalt rundt oss mens bandene gjennomførte lydprøvene. De siste lydprøvene holdt fortsatt på da folk begynte å komme, men det gjorde absolutt ingenting. Dette skulle først og fremst være en fest tross alt, og det lå en hjemmekoselig og uhøytidelig stemning over plassen helt fra begynnelsen av. 

So Are We @ Ogna Scene/Helgåleiren, 14.04.2018

Egil Jostein Ueland: Duoen So Are We gjorde en aldri så liten stopp på turneen sin, mandag den 14. april, på Ogna Scene i Helgåleiren.

Hunsfest 2018

IM K. Fossli: Det er alltid gøy å sjekke ut nye festivaler, og lørdag 16. juni var det Hunsfest i Vennesla som sto for tur. Det første en merker med Hunsfest er hvor stort festivalområdet er. Mellom fabrikkbygningene som har blitt hjem til flere forskjellige bedrifter, må det være plass til flere tusen. Midt på plassen mellom innslippet og scenen står det en hel haug med bord, og over disse er det et digert telt. Her har noen sjekket værmeldingen. 

Third Season ute med ny singel!

IM K. Fossli: Third Season er et Drammensbasert band som består av Joachim Normannseth på gitar og vokal, Petter Lærum Dalsrud på bass, Lasse Hennum på trommer og Jørgen Lande på gitar. Musikken sin beskriver de selv som college pop-punk inspirert av en rekke amerikanske band innenfor denne sjangeren.

Karmøygeddon Byfest 2018, Flytten Haugesund, 16.06.2018

Irmina Lunnøy: Det er godt kjent i metal-Norge at Haugalandet er åstedet til to anerkjente festivaler, Karmøygeddon Metal Festival og Heavy Nights. Det son kanskje ikke alle vet er at Karmøygeddon også har en slags «minifestival», Karmøygeddon Byfest. Karmøygeddon Byfest oppstod i 2017 i kjølvannet av Byfest1 Haugesund. Dette var en musikkfestival med bl.a. Susanne Sundfør, Jan Ove Ottesen og High as a Kite på programmet. Selv om det ikke ble noen andre utgave av Byfest Haugesund, lever Karmøygeddon Byfest i den best velgående.

Violet Road i Foynhagen, 08.06.2018

IM K. Fossli: Violet Road har offisielt begynt sommerturneen, og de startet den ved å innta Foynhagen, en ganske ny utendørsscene i Tønsberg, fredag 8. juni. Og de var heldige med været. I stekende sol og 28 grader i lufta ankom de plassen og hadde først en liten minikonsert på brygga utenfor lokalet klokka 14:00 for å promotere og gi en liten smakebit av konserten for de heldige som var der akkurat da. Publikumsfavorittene “Good Girls”, “Can You Hear the Morning Singing” og “Face of the Moon” var de utvalgte sangene som ble spilt, og de ble også tatt godt imot av det lille publikummet.

Hip-Hop på Lille Torungen, 26.05.2018

Elena Marie Hoflandsdal: Lørdag 26. mai entret Unge Beirut, Ruben P og Ladnera48 Lille Torungen. HipHop Kveld ble arrangert på Kulturhuset i Arendal med de ferske artistene fra Sørlandet.

Jærnåttå 25.-26. mai 2018

Egil Jostein Ueland: Nå har slutten av mai kommet, og det er klart for en av Jærens store årlige hendelser Jærdagen og Jærnåttå. Dette er den 26 gangen Jærnåttå arrangeres og med strålende værmelding på alt som kan tenkes av ”vær-apper” ligger alt klart for at dette kommer til å bli en heidundrende fest.

Første artistslipp fra Karmøygeddon Metal Festival 2019

Svein Frydnes: Mandag morgen kl. 09.00 ble billettene til neste års Karmøygeddon Metal Festival lagt ut for salg. Etter kun få sekunder var alle galleri-billettene blåst bort. Etter to timer kunne festivalsjef Johnny Angelund melde at 300 av 500 tredagers-billetter var solgt. Det tegner igjen til å bli tidenes billettsalg. Og det med god grunn, for neste års lineup kommer neppe til å stå tilbake fra tidligere år.

Karmøygeddon 2018 - siste dag

Svein Frydnes: Så var det klart for tredje og siste dag av Karmøygeddon 2018. I likheten med fredagen, opprant også denne dagen med strålende sol. Lineup’en denne dagen lover mange høydepunkt, så det tegner til å bli en god dag – både inne og ute. Og helt mot slutten av denne artikkelen har vi fått sjefen sjøl, Johnny Angelund i tale.

Kal-El @ Martinique, Stavanger, 19.05.2018

René Undem: En snøfylt Januardag i 2013 oppstod Kal-El på Martinique. Og etter nettopp å ha kommet hjem ifra en intensiv turné i Junaiten, så var det en selvfølge å ha første gig i Stavanger akkurat her. 

Karmøygeddon 2018 - Dag 2

Svein Frydnes: Fredagen opprant med strålende sol, og alt lå til rette for en fantastisk dag på Karmøygeddon 2018; været var topp og dagens lineup likeså. Hadde bare den personlige formen vært like bra, så hadde alt vært 100%… Men en må bare la det stå til, og gjøre så godt en kan. Dagens og kveldens lineup var en lett blanding av «lett» og tungt – festivalens familiedag, som sjefen sjøl, Johnny Angelund, kalte det da jeg snakket med ham en stund før festivalen.

Trang Fødsel @ Baracoa, Asker, 05.05.2018

IM K. Fossli: Da var det igjen tid for Trang Fødsels årlige konserthelg på sjarmerende Baracoa i Asker sentrum. Akkurat som i fjor ankom vi Asker i det som må være årets første ordentlige sommerhelg. Som alltid når en uventet møter på sommeren, kjøpte vi oss en is og satte oss til med god utsikt over alt som skjedde i sentrum. Så snart den var fortært og vi hadde fått med oss et moteshow som overraskende nok fant sted rett foran oss, var vi klare for en dobbel dose med Trang Fødsel!

FROGLEAP @ FOLKEN, Stavanger, 12.05.2018

René Undem: En kan høre tysk, finsk, bergensk, fransk, nederlandsk bli pratet på blant publikum. Folk har kommet ifra USA, Skottland, England, Vikeså og Kristiansand blant annet kun for denne konserten. Og dette er av den enkle grunn at en enkel musikker bosatt i Oltedal, som holdt på å legge ut akkustiske cover-versjoner for å promotere seg selv på youtube som trubadur, begynte å spille inn metal-cover for gøy.
 

Karmøygeddon 2018 – første dag

Svein Frydnes: Kristi Himmelfartsdag dro vi en gjeng fra Mandal, om ikke til himmels, så til Kopervik på Karmøy. Foran oss lå 3 dager med metalfest – vi var klar for 15-årsjubileum med Karmøygeddon Metal Festival.

Blues fra Guy Forsyth

Svein Frydnes: En nesten fullsatt Klubbscene hadde store forventninger til fredagens konsert med Guy Forsyth. Men ble forventningene oppfylt, eller gikk publikum skuffet hjem?

Landsbyfesten 2018

Janet R. Johnsen: Når Alive Produksjoner velger å satse på norske artister som Ingenting, Vestlandsfanden og Morten Abel, i stedet for Boney M og Samantha Fox møter lokalbefolkningen mannsterkt opp. Årets Landsbyfest hadde 1700 besøkende, noe de var godt fornøyde med.

En skjebnens tango

Svein Frydnes: Skjebnens Tango er et relativt nytt tilskudd til Mandals rikholdige bandflora. De enkelte medlemmene i bandet har imidlertid lang fartstid hver for seg i forskjellige musikalske prosjekter. Nå har de funnet sammen i Skjebnens Tango, som lørdag bød opp til dans for å presentere sitt debutalbum.

Taake @ Folken, 23.02.2018

Egil Jostein Ueland: Dessverre så er det alt for lenge mellom hver gang jeg får meg en Blackmetal konsert. Taake har lenge vært på «bucket» listen min over band om jeg må oppleve live. Jeg ble regelrett giret når jeg så at bandet var booket til å spille på Folken i Stavanger.

No Terminus

Oddvar Johnsen: Avgangselevene ved Vågen Videregående skole klasse 3DA1 og 3DA2 inviterte til avgangsshow i Sandnes Kulturhus. Over 300 billetter var solgt til forestillingen, og Festivalguiden fant ut at dette burde dekkes med litt tekst og bilder.

Det pene bæn @ Helgåleiren, 28.03.2018

Egil Jostein Ueland: Det pene bæn rocket påsken inn i Helgåleiren. Påskeprogrammet til Helgåleiren startet med en forrykende konsert med Stavanger bandet Det pene bæn.

BLODSMAK @ Checkpoint Charlie, Stavanger, 04.05.2018

René Undem: Da var kvelden kommet for at Horten-bandet BLODSMAK skulle rocke Checkpoint Charlie i Stavanger. Nå er det 2 år siden de slapp den andre platen «Gjennom Marg og Bein» og slik jeg forstod det på vokalist Tom, så holder de på å skrive ny musikk til neste plate, og vi var heldige å fikk høre 3 uutgitte låter denne kvelden. Men mer om det siden.

Smokie @ Sandnes kulturhus, 26.04.2018

Janet R. Johnsen: Når norgesvennene Smokie byr opp til fest i Sandnes Kulturhus, så kan vi ikke gjøre annet enn å stille opp.

GOOD MORNING, SWEDEN ROCK!!!!

Heidi Hagsveen Hagen: Jeg trenger bare tenke på det så kjenner jeg lukta av belgiske vafler, grillet kjøtt, langos og øl!! Konfansierenes stemmer runger inni hodet mitt bare jeg ser svenske farger – SWEDEN ROCK FESTIVAL!! Søta bror, you’ve really made it!

SLADE @ De Røde Sjøhus, 28.04.2018

Janet R. Johnsen: Et bra oppmøte på De Røde Sjøhus tok godt imot Slade når de entret scenen etter oppvarmingsbandet Vuyk hadde gjort sitt.

Blues fra Guy Forsyth

Svein Frydnes: En nesten fullsatt Klubbscene hadde store forventninger til fredagens konsert med Guy Forsyth. Men ble forventningene oppfylt, eller gikk publikum skuffet hjem?

Klart for jubileums-festival på Karmøy

Svein Frydnes: I år har Karmøygeddon Metal Festival i Kopervik 15-årsjubileum. Det blir feiret med en solid lineup og tung rock «tri dager til ende». Blant verdenskjente navn finner vi Axel Rudi Pell, som gjør sin første Norges-konsert. Vi finner Skid Row, Kreator og ikke minst «lokale» Enslaved. I tillegg til mange andre bra metalband. Med bare fjorten dager igjen før det braker løs på Karmøy, tok vi en prat med festivalgeneral Johnny Angelund

Sondre Justad @ Studentersamfundet, Trondheim, 19.-21.04.2018

Nina Wiggen Skaret: Det var i Trondheim på Studentersamfundet i Storsalen det skjedde denne helga, hvor Sondre holdt hele tre utsolgte konserter. Dørene åpnet 21 og allerede rundt 22 – 22.30 tiden startet konsertene og de holdt på til rundt midnatt.

Ronny Pøbel + Veislakt @ Tribute, Sandnes, 07.04.2018

Helge Knutsen: Da var dagen kommet for pønkefest på Tribute i Sandnes med selverklærte Samfunnshater No. 1 RONNY PØBEL hvor de hadde med seg lokale VEISLAKT som support.

Norsk Råkk @ Onkel Aksel 17.03.2018

Bjørg Fossli: Norsk Råkk er en herlig gjeng med skarockere fra Oslo som skaper liv samme hvor de er. Jeg har vært på konsert med dem før og denne gangen skulle de på legendariske Onkel Aksel i Kristiansand. Det måtte bli bra! Lokalet var lite, intimt og koselig og etter hvert kom det akkurat mange nok folk til at det ble stemning.

Susperia + Art Of Deception, Flytten, Haugesund 06.04.2018

Irmina Lunnøy: Fredag 6. april så ut til å være en kjekk dag for metalfansen på Haugalandet. Flytten Pub skulle nemlig få besøk av Susperia og Art Of Deception, de sistnevnte som oppvarmingsband. 

Music Night 2018

Egil Jostein Ueland: Dette er tredje gang Glenn Braadland Band arrangerer Music Night på De Røde Sjøhus i Stavanger. Det som er spesielt dette året er at bandet har release-konsert for debut albumet ”Living With the Blues”. Albumet er spilt inn hos Torkild Viig i NoSound Studio i Stavanger.

Communic @ Sjøboden Påskefestival, 28.03.2018

Svein Frydnes: I påskeuka arrangerte Sjøboden sin tradisjonelle Påskefestival. Den ble kickstartet av Communic, Mandals egne metal-helter, som vartet opp med et solid «best of»-set.

Peter Wemö & Stine Solberg Løvdal, @ Helgåleiren, 02.02.2018

Egil Jostein Ueland: Peter Wemö er en kjent svensk visesanger som blant annet har spilt sammen med Lars Martin Myhre. Han beskrev seg selv som båtflyktning, og har bosatt seg på det blide Sørlandet.

Anmeldelse: Dagens Samfunn

Bjørg Fossli: Ruben Pettersen er allerede en kjent skikkelse i musikklivet i Arendal og de andre sørlandsbyene tross sin unge alder. Han begynte med metal for noen år siden, men gikk etter hvert over til rapsjangeren. Han ble hjulpet fram av dedikerte og rutinerte musikere i Arendal, og er nå med og hjelper neste generasjon musikere til å lykkes. Han arrangerer konserter, spiller selv og er DJ. Og nå har han altså gitt ut plate som han har kalt «Dagens samfunn». På plata høres det at han har blitt voksen. 

Audrey Horne + Magick Touch, Flytten Haugesund, 24.03.2018

Irmina Lunnøy: 24. april vil bli husket som en dag da Flytten ble invadert av Audrey Horne og Magick Touch. Med over seksten år på den norske rocke scenen og seks anerkjente fullengde-album har Audrey Horne klart å vinne hjertene til publikum med sin «catchy» hardrock med et snev av postgrunge. Bandets sjette album «Blackout», som ble utgitt i år, ble fulgt opp med en omfattende turné over Europa og Norge.

Cradle of Filth + special guest Moonspell @ Vulkan arena, 04.03.2018

Egil Jostein Ueland: Cradle of Filth slapp albumet Cryptoriana – The Seductiveness of Decay i september 2017, og har i den sammenheng satt ut på en lang verdensturne sammen med Portugisiske Moonspell. 

Shakma på Flytten 17. mars 2018

Irmina Lunnøy: Da det ble kjent at Shakma hadde planlagt konsert på Flytten Pub, var det bare å stille opp for min del. Jeg har sett Shakma to ganger før og hver gang var det en fryd å se og høre på dem. Forståelig nok hadde jeg høye forventninger for denne konserten. 

Ingenting rocket Kick i Kristiansand

Kenneth Pedersen: Som i fjor, ble årets Ingenting-konsert en høydare på Kick i Kristiansand. Kjell Undheim var i godt humør da han gikk på scenen natt til lørdag. Det gikk ikke mange minuttene før Undheim inviterte til første skål med rødvinsglasset sitt. Publikum var også i storform, spesielt fansen på første rad.

Violet Road - Turnestart på Sentrum Scene

IM K. Fossli: Lørdag 10.03 satte endelig Violet Road i gang med ny turné! Det kunne vi selvfølgelig ikke gå glipp av. Halv to var vi dermed på plass foran Sentrum Scene, veldig klare for å sette i gang konsertopplevelsen. Det som er så fint når det kommer til Sentrum Scene, er at det ligger en koselig liten bar/restaurant vegg i vegg, så vi trengte ikke gå langt for å få oss litt mat. Der inne satt vi til vi ikke turte lenger, og det viste seg at timingen vår var ganske perfekt. Ikke før hadde vi stått foran døra i fem minutter, før køen bak oss hadde blitt flere meter lang. Dette kom utvilsomt til å bli bra.

Kvelertak på Teateret

Svein Frydnes: Kvelertak har slått seg stort opp innen norsk og internasjonal rock. Likt av både konger (av trash-metal, Metallica) og av kronprins (av Norge, Haakon Magnus). For tiden spiller de for tusenvis av mennesker verden over, som oppvarming for Metallica. Fredag og lørdag besøkte de kjelleren på Teateret i Kristiansand, i et lokale som rommer 200 mennesker..

The Dogs + Vicereine @ Flytten, 09.03.2018

Irmina Lunnøy: Egentlig trenger man ikke å presentere The Dogs. Dette punkrock/garagerock- bandet fra Oslo med Kristopher Schau i spissen, har klart å sikre seg stor popularitet etter sju år på den norske rocke scenen samt å ha utgitt seks album. Det sjette albumet «The Grief Manual» ble utgitt i år så tidlig som 1. januar. Albumet ble godt mottatt, noe som utvilsomt var velfortjent.

De Marvells og Thulsa Doom på Munken

Bjørg Fossli: 10. november var en usannsynlig rocka kveld på Munkehaugen med to heftige band og et ellevilt og dedikert publikum. De Marvells varma opp for Thulsa Doom og varmt ble det. De Marvells er et ganske nytt band fra Halden og Oslo (Christine) og Thulsa Doom er et garva og erfarent Osloband. 

Sverdkamp + Trollfest @ Tribute, 04.02.2018

Egil Jostein Ueland: Sandnes Rockeklubb hadde booket inn selveste Trollfest for å lage spetakkel på Tribute denne lørdagen. Med seg på laget hadde de Sverdkamp for varme opp publikum.

Susie & The Spuds @ Munkehaugen, 16.02.2018

IM K. Fossli: Fredag 16. februar skulle Susie & the Spuds ha konsert på Munkehaugen i Arendal, med Arendalsbandet Major Trouble som oppvarming. Munkehaugen er et lite, koselig lokale med en lav scene, noe som gjør konsertene intime og fine. Med andre ord perfekt for Susie & the Spuds. Forrige gang de spilte der var 21. februar 2015, så godt som akkurat tre år siden, og den gangen var morsomt nok første gang vi så dem. Vi var med andre ord veldig klare for jubileumskonsert, og den ble akkurat like bra som vi visste den skulle bli.

Releasekonsert med The Violent Years

Svein Frydnes: På utgivelsesdagen fredag 9.februar, presenterte The Violent Years sin nyeste utgivelse, «I Blame You and You Blame Me» på Klubbscenen i Buen Kulturhus. Til tross for at publikum ikke hadde hørt albumet tidligere, var det nesten utsolgt. Og publikum fikk virkelig valuta for pengene. For bandet ble det som en stor hjemkomst, med et hengivent publikum.

Sjøgress - Hardtslående releasekonsert på Kilden i Arendal

Bjørg Fossli: I min fjerde artikkel om musikklivet i Arendal vil jeg ta en liten tur til nabobyen ettersom gutta i Sjøgress stadig vekk spiller i Arendal. De er en hardtslående gjeng fra Grimstad med myke verdier. I november ga de ut en EP med fire låter og hadde en releasekonsert på Kilden i Arendal i den anledning.

Mork og Svart Lotus på Flytten, Haugesund, 10.02.18

Irmina Lunnøy: Black metal er ikke den sjangeren som står sterkest i Haugesund område. Derfor var det en stor glede å få med en konsert i nettopp denne sjangeren. Denne kvelden skulle vi få se Mork og Svart Lotus i Regi av Karmøygeddon Metal Festival. Konserten fant sted på Flytten Pub, en klubbscene som er hyppig brukt av Karmøygeddon utenom festivalperioden. 

Quip Azure og SubTrees @ Munkehaugen, 20.10.2017

Bjørg Fossli: En kveld i oktober samla Rockeklubben stinn brakke på Munken. Folk kom for å høre to gode sørlandsband, Quip Azure og Subtrees. 

Raga Rockers @ Kick, 02.02.2018

Kenneth Pedersen: Raga spilte, i likhet med fjoråret, for en nesten fullsatt Kick scene med nærmere 500 publikummere. Publikum var over snittet entusiatisk, til sørlendinger å være, og koste seg altså med Ragas slagere. Bandet kickstartet showet med "Ingen adgang", etterfulgt av "Full tank" og "Bimbo". Totalt 22 låter ble fremført.

Tomas F Band - She Was Warned

Plateanmeldelse: Tidligere skrev jeg litt om EP-en til Tomas Fianbakken. Da skrev jeg at jeg gleda meg til å høre mer. Nå har jeg hørt mer og gleder meg fortsatt. Tomas ga ut et album i slutten av november i fjor. Den heter «She Was Warned» og inneholder 10 låter inkludert de fire låtene på EP- en. Låtene er skrevet av Tomas selv i tillegg til Arne Birketveit.

Rock'n'Roll Will Never Die

Bjørg Fossli: I min tredje artikkel om musikklivet i Arendal vil jeg skrive litt om Arendalsrockens framtid. Denne gangen har jeg også valgt ut noen band og musikere som jeg skriver litt mer om. 

Kriminell Kunst @ Skamfett Julaparty, Martinique, 22.12.2017

Janet R. Johnsen: Det manglet ikke på pepperkaker og mandariner, og på scenen snurret platene på DJ ens miksepult når vi ankom et nesten fullsatt Martinique. Og det lille som var av ledige plasser ble fort fylt opp av unge partystemte mennesker.

Valentourettes @ Sjøboden Live Scene, 14.12.2017

Svein Frydnes: Her kommer vinteren! Og med vinteren kommer Valentourettes. Fjortende desember entret tribute-bandet til Joachim «Jokke» Nielsen scenen på Sjøboden for femte år på rad. Og til tross for at det var en torsdag, så var det utsolgt.

Sámi club night @ Riksscenen, 01.12.2017

IM K. Fossli: Fredag 1. desember var det årets siste Idja, Sámi club night, på Riksscenen. Der skulle egentlig Felgen Orkester spille, men da de måtte avlyse på grunn av sykdom ble det DJ-en Biti og rap-duoen Duolva Duottar som fikk æren i stedet.

Blytung folkrock med Blodsmak

Svein Frydnes: En lørdag kveld i slutten av november hadde Sjøboden Live Scene besøk av bandet Blodsmak. Det ble en svett kveld med allsangvennlig heavyrock, sunget på rockespråket nynorsk!

Det store julespelet 2017

Janet R. Johnsen: Vi var heldige da vi valgte forestillingen som gikk på søndag 10 november, i løpet av natten var det kommet snø. Dette gjorde hele kulissene om til et snødekket landskap, og da med en opplyst Julebygden kapell som bakgrunn ble dette en magisk kveld

Angelina Jordan + The Real Thing @ Stavanger konserthus, 08.12.2017

Janet R. Johnsen: Angelina Jordan er bare 11 år gammel. Til tross for sin unge alder, har hun siden hun vant Norske Talenter 2014 gjort seg bemerket i store deler av verden. Hun har opptrådt i en rekke internasjonale TV-programmer. Men dette er hennes første konsertturne, og da denne startet i Stavanger kunne ikke Festivalguiden unngå å dekke denne.

Trond Holter's Dracula - Swing of Death + Sirenia @ Folken, 11.11.2017

Egil Jostein Ueland: Helt siden Brynerocken Booking slapp nyheten om at Trond Holter´s Dracula – Swing of Death og Sirenia var booket inn til Stavanger, har jeg tellet ned til konserten. Konseptalbumet, ”Dracula - Swing of Death” ble sluppet i Europa januar 2015, og er et resultat av samarbeidet mellom Jørn Lande og Trond Holter.

Vamp @ Store Torungen, Arendal kulturhus, 26.11.2017

Bjørg Fossli: I kveld var VAMP i Arendal igjen. De har vært her flere ganger og denne gangen var det kulturhuset som fikk besøk. De har akkurat gitt ut sin ellevte plate «La, la, la» og spilte flere av sangene fra den, men publikum fikk også noen av de gamle gode som de er så glade i. Store Torungen var full av forventningsfulle fans og de aller fleste var godt voksne. 

Satyricon: Svart førjulsmesse på Kick, 01.12.2017

Svein Frydnes: Man vet hva man får når man går på en Satyricon-konsert. Mektig, tung black metal. Med en majestetisk fører i front. Kveldens konsert med Satyricon var ingen unntak. Satyricon leverte det de er best på; kompromissløs metal.

Vant's farvel

IM K. Fossli: Lørdag 18. november var vi i Edinburgh, Skottland på besøk hos ei venninne. Denne venninna ville ha oss med på konsert med bandet VANT, bandets siste konsert noensinne. Til tross for at vi aldri hadde hørt om dem ble vi villig med. Etter noen timer med sightseeing i den store, flotte byen med sekkepiper rundt hvert hjørne og noen fantastiske bygninger fra en svunnen tid, fant vi frem til konsertlokalet Mash House: en trapp gikk bratt ned et mørkt smug, og halvveis ned var en enslig dør. Ikke det mest åpenbare stedet å ha en konsert, men det var tydeligvis riktig, for vi kunne høre musikk der inne fra. Da vi endelig ble sluppet inn kom vi inn i en rølpete bar. Forvirret så vi oss rundt etter en scene, men det var ingen. Så fant vi en trapp som ledet ned i et noe større rom, og der var scenen.

10cc @ Kilden, Kristiansand, 16.11.2017

Bjørg Fossli: Bandet 10cc var på høyden på den tida da kassettene kom i posten fra musikklubben. De har på en måte bare alltid vært der og blitt spilt med jevne mellomrom på radio de siste 45 åra. Derfor ble jeg faktisk ganske overraska når jeg så at de skulle komme til Kristiansand og spille på Kilden konserthus. Jeg har jo sett de siste åra at de gamle er eldst og at mange av de gamle gode gruppene fra min ungdom fortsatt holder koken, men jeg må innrømme at jeg var litt spent på formen til disse gutta.

Ogna Gje Jazz 2017

Egil Jostein Ueland: Høsten har kommet krypende sakte men sikkert innover Jæren. Om man vil eller ikke, så viser kalenderen at den er kommet for å bli. Samtidig med høsten kommer også den underlige jazzen kommet krypende.

Jamkveld på Barrique, 06.10.2017

Bjørg Fossli: Syltetøyaften på Barrique med nye og «gamle musikere».

Deep Purple @ Helsinki Jäähalli, 11.11.2017

Svein Frydnes: Helgen 10.-12. november dro jeg, sammen med gode venner, i nostalgiens tegn til «De tusen sjøers land», Finland. Vi skulle ta farvel med våre barndoms helter. Det var klart for konsert med ærverdige Deep Purple.

The Carburetors + Calzada @ Tribute, 03.11.2017

Egil Jostein Ueland: Oslo bandet The Carburetors gjester Jæren for andre gang i år. Denne gangen er stoppestedet Tribute, i regi av Sandnes Rockeklubb. Med seg som oppvarming har De det lokale bandet Calzada.

En helaften med The Real Thing @ Helgåleiren, 14.10.2017

Egil Jostein Ueland: Den underlige jazzen rir enda i søre delen av hå kommune. I høstens mulm og mørke har Helgåleiren booket inn The Real Think, bandet som aldri går av scenen i tørr smoking til en helkveld i jazzes ånd.

Karmøygeddon 2018 komplett

Svein Frydnes: I dag presenterer Johnny Angelund og Karmøygeddon Metal Festival headlineren for fredag 11.mai, og det er ingen ringere enn Haugalandets egne Enslaved. Med det er lineup’en for jubileumsutgaven av Karmøygeddon Metal Festival komplett!

Gabrielle @ Stavanger Konserthus, 21.10.2017

Egil Jostein Ueland: Lørdag den 21. oktober gjestet en av Bergens store sangfugler Stavanger konserthus. Ingen ringere en Gabrielle Leithaug, bedre kjent som Gabrielle, inntok Stavanger konserthus og Zetlitz scene.

Led Zeppelin i Lille Torungen

Bjørg Fossli: Musikkmiljøet i Arendal blomstrer som aldri før med livekonserter hver helg og flere ganger i ukedagene. «Gamle» og nye musikere spiller sammen og alene og de ulike bandprosjektene flettes inn i hverandre. Jeg er så heldig at jeg begynner å få et lite innblikk i noen av de mange briljante musikere som finnes der og deres tidligere og nåværende prosjekter og meritter. Jeg kommer derfor til å skrive noen artikler fremover som er dedikert dem. 

Nazareth @ De Røde Sjøhus, 20.10.2017

Egil Jostein Ueland: Brynerocken booking inviterte til 70 talls fest på De Røde Sjøhusene i Stavanger den 20. september. Til denne kvelden hadde de booket selveste Nazareth, og med Blackbow som oppvarmingsband var alle brikkene på plass for at dette skulle bli en hyggelig kveld.

Odd Nordstoga @ Bluebox, 11.10.2017

Bjørg Fossli: Med små artige anekdoter fra hjemmeliv og musikkliv før og nå blanda med alvorlige og finurlige tanker, ideer og drømmer fører han oss gjennom en kveld med gamle og nye sanger i en lun og god atmosfære. Et lite kurs i folkemusikk kunne han også by på. Jeg visste akkurat hva jeg gikk til og ble absolutt ikke skuffa denne gangen heller. Jeg er glad for at han starta turneen sin akkurat der og da.

Countryfestivalen i Westernbyen 18-19 aug 2017

Janet R. Johnsen: Countryfestival i Westernbyen på Ålgård - Bedre rammer enn den 20 år gamle Westernbyen skal en lete lenge etter, her er det både saloon, gledeshus og kirke i umiddelbar nærhet til scenen.

Tønes @ Buen kulturhus, 21.10.2017

Svein Frydnes: En lørdag i oktober besøkte Tønes Klubbscenen i Buen. Rundt hundreogfemti mennesker hadde benket seg for å bli underholdt med skjemt og alvor av Sokndals store, lille sønn. Og de ble ikke skuffet.

Rock og Kjærlighet - The Dogs + Sassy Kraimspri @ Teateret, 14.10.2017

Bjørg Fossli: På lørdag var det tid for rock, volum, rølp, aggresjon og masse kjærlighet og show i Kristiansand når «The Dogs» skulle ha konsert med support av bandet Sassy Kraimspri.

Tomas F Band

Bjørg Fossli: Tomas Fianbakken fra Arendal og bandet hans har gitt ut EP med 4 spor, 2 med vokal og 2 instrumentale. Selv spiller han gitar, bass, munnspill og synger. Når de spiller live tar Morten Øya ansvar for bassen. Med seg i bandet har han Ole Andre Fossan Bergem fra Stavanger på trommer og Frode Moltemyr fra Arendal er med på orgel på en av låtene, «She Can Walk Through the Rain», en låt som Arne Birketveit har skrevet. EPen ble spilt inn i studioet til Clutterbillie i Froland og er gitt ut på plateselskapet til Eden Root, Cherubeam Records.

Sterkt debutalbum av Tito Lausteen Quintet

Svein Frydnes: Tito Lausteen Quintet er ute med sitt debutalbum, Season of Treason. Og det er et fordømt sterkt debutalbum!

Trang Fødsel @ Rjukan Trubadurfestival 2017

IM. K. Fossli: Hvert år i Rjukan går Trubadurfestivalen av stabelen. I år var Trang Fødsel et av bandene som skulle dit. Lørdag 26. august tok vi derfor turen til den lille byen mellom fjellene. Konserten fant sted i et stort partytelt utenfor Huset Pub, og begge steder ble godt fylt opp i løpet av kvelden.

Brynerocken 2017

Egil Jostein Ueland: Brynerocken 2017 er historie, og til tross for at høststormene har så smått begynt å trenge seg på, senker roen seg over Jæren. I år var det den syvende gangen Brynerocken ble arrangert. Også i år kjørers det på med en Tribute Night, slik at fredagen var fullsatt med band som hyller rockens legender.

Tom Roger Aadland @ Helgåleiren, 09.09.2017

Egil Jostein Ueland: Nå som høsten har trengt seg på har også høstprogrammene så smått begynt å dukke opp. I Helgåleiren var det Tom Roger Aadland som fikk æren og åpne høstprogrammet for Ogna Scene.

Battle Beast + Communic @ Buen kulturhus, 15.09.2017

Svein Frydnes: En fredag i midten av september møttes Communic fra Mandal og Battle Beast fra Finland i Buen Kulturhus. Det ble en kveld med masse lys, masse varme og skikkelig trøkk!

Southern Discomfort 2017 – En nagle i Bibelbeltet

Svein Frydnes: Southern Discomfort 2017 er over. To dager med høy og tung musikk. Mye bra, noe mindre bra, men alt i alt en vel gjennomført festival. En nagle i bibelbeltet, kaller arrangørene seg selv, og nagler var det nok av å se.

Metallica @ Royal Arena, København, 02.09.2017

Kenneth Pedersen: Metallica holdt den 2. september erstatningskonsert for 15500 ivrige fans. Den opprinnelige konserten, som skulle vært holdt 5. februar i år, ble avlyst på grunn av vokalist James Hetfields sykdom med påfølgende stemmeproblemer. Bandet hadde imidlertid selvironi nok til å lage en spøk ut av det hele, ved å trykke opp 15000 t-skjorter som ble del ut gratis til alle publikummere. Teksten på t-skjorten var «Papa Het was a hoarseman» (var en hes mann), fritt oversatt etter «The Four Horsemen» fra Metallicas første album «Kill ‘em All».

Axel Rudi Pell og Skid Row til Karmøygeddon 2018

Svein Frydnes: Neste år arrangeres Karmøygeddon Metal Festival for femtende gang. Et jubileum som ikke kommer til å forbigås i stillhet. I dag kan festivalledelsen stolt annonsere at Skid Row blir å finne på hovedscenen under jubileumsfestivalen.

Johnny Red and The Prayerhouse People og Dei Tri @ Brusand stasjon, 10.08.2017

Egil Jostein Ueland: I sammenheng med at vår eminente statskanal sin sommerserie, Sommertoget, hadde stoppested på Brusand stasjon den 10.08.2017, ble det folkefest rundt stasjonen. Ryktene tilsier at det var over 11000 personer på det meste under arrangementet.

Minnie Marks @ Jæren Bluesklubb, 03.08.2017

Egil Jostein Ueland: Denne torsdagen har Jæren bluesklubb booket inn Minnie Marks fra Australia. Hun er på Europa turne og dette er hennes første besøk i Norge. Minnie Marks er en ung og fremadstormende artist, som spiller det som hun selv beskriver som skitten, søt rock & roll.

Eikerapen Roots Festival for fjortende gang

Svein Frydnes: I år er ble Eikerapen Roots Festival arrangert for fjortende gang. I forkant gikk festivalledelsen sterkt ut og varslet at dette kunne bli den siste festivalen, om ikke det økonomiske falt på plass. Etter en vel gjennomført festival, tyder mye på at Eikerapen også neste år vil fylles av festglade festivalgjengere.

Canal Street 2017

IM K. Fossli: Canal Street er en musikkfestival som foregår i Arendal siste uka i juli. Vår familie har vært frivillige der en i mange år nå og gleder oss alltid til å få være en del av denne folkefesten. Festivalsjef Mats Aronsen står på i ett for å gi musikk og glede til alle, noe han lykkes særdeles godt med. I tillegg til at de alltid skilter med små og store artister innen de fleste sjangrer, er det spesielt tre elementer som gjør Canal Street til en av Norges mest unike festivaler.

Fjordsteam 2017

Janet R. Johnsen: Totalt 35 båter var påmeldt Fjordsteam 2017, og dessuten var det en del veteranbiler og busser på kaien. Hele helgen var det liv og røre på kaien og om bord på båtene. For ungene var det mulig å bygge små båter, fiske krabbe og stinter fra kaikanten.

Riddu Riđđu 2017

IM K. Fossli: 12.-16. juli foregikk årets Riddu Riđđu, en urfolksfestival som befinner seg i vakre Manndalen i Kåfjord. Navnet er samisk for “Liten storm ved kysten”, noe som viser til festivalens opprinnelse som et opprør mot undertrykkingen av samer. Etter det har den vokst og spilt en stadig viktigere rolle for urfolk fra hele verden. Hit kommer alle slags folk for å lære om sin egen og andres kultur gjennom seminarer, filmer, workshops og konserter. Det er en måte å feire mangfold, unikhet, samhold og tradisjoner. Selv fikk vi i år igjen æren av å få være med som frivillige, og det er virkelig den beste måten å oppleve festivalen på.

Egersund Visefestival 2017 - torsdag og lørdag

Egil Jostein Ueland: Landets eldste visefestival ble arrangert for 23 gang i Jærens sørligste by, Egersund. Med artister som Halvdan Sivertsen og Mikael Wiehe på bookingen så har festivalen lagt et godt fundament for en helg fylt med musikalske godbiter.

Kim Larsen & Kjukken + Stavangerkameratene, Mandal. 15.07.2017

Svein Frydnes: Det var en legende innen skandinavisk rock som besøkte Mandal en lørdag kveld midt i juli. En legende som levde opp til forventningene; Kim Larsen tok publikum med storm i Mandal sentrum.

Egersund visefestival 2017 - Fredag

Arnt Ove Meinert: Fredagen og dag nr to av årets visefestival hadde mye flott på menyen fordelt på både små intime og store romslige spillesteder. Hvert spillested har sin sjarm og syns arrangøren har plassert artistene på scener de passer på selv om enkelte av artistene på de små scenene hadde vært en fryd å se på en stor scene som den i Turnhallen. Værgudene stiller lojalt opp på alle visefestivalene og denne dagen hadde de bestemt seg for å virkelig spyle byen ren. Det regnet for det meste og for en som løp fra konsert til konsert så kunne det oppleves som at publikum ble på samme plass lengre enn de gjorde både på første og siste dag av festivalen som var værmessig på en tørrere nivå.

Heftig start på Månefestivalen 2017

IM K. Fossli: Fredag 21.07 ankom vi Fredrikstad etter en 19 timers kjøretur og noen få timers søvn på en parkeringsplass. Som vanlig var det en del timer til innslipp da vi fant Månefestivalen, så vi tok oss en tur og så på den koselige Gamlebyen. Da vi kom oss inn løp vi naturlig nok rett fram til scenen. Violet Road skulle tross alt være først ut. Vi måtte jo være klare.

Hunsfest 2017

Geir Roger Hagen: Det var endelig klart for den store folkefesten i Vennesla, nærmere bestemt Hunsfest. Dette er den tredje gangen endagsfestivalen blir arrangert på området til den gamle hjørnesteinsbedriften Hunsfoss fabrikker på Hunsøya.

Ranglerock 2017

Egil Jostein Ueland: Årets Ranglerock blir avholdt på lageret til denne fantastiske butikken, og arrangeres for 16. gang i år, med en meget spennende booking. Med bland annet Bob hund og Death By Unga Bunga på programmet så har dette potensiale til å bli en kjempehelg. Til og med værgudene spiller på lag denne helgen.

NORWAY ROCK 2017

Karina Rydland Norum: Selv om værgudene ikke kan bli helt enige, er rock og metalfolkets humør upåklagelig. Festivalens deltagere virker som en stor kameratflokk, og det vanker alltid et smil eller en klem. Årets Musikere har litt av hvert for alle i kofferten sin, og alt ligger til rette for en minnerik og fengende festivalopplevelse.

Kinsey Rose @ Cementen Bar, 22.06.2017

Det ble et positivt og godt førsteinntrykk som ikke overskygges med det første. Dette var den første i en rekke konserter på Sørlandet, solid backet av Tor Arve Barøy og et profesjonelt knippe traktører av ulike musikalske innretninger. Det hoppet i det uten å kjenne på vannet først, og for mitt vedkommende kunne de likegodt vært henne faste band i årevis.

Dalane Blues Festival 2017

Egil Jostein Ueland: Endelig var det tid for Dalane Bluesfestival igjen og i år så feirer festivalen 15 års jubileum. Festivalen er som vanlig lokaliser i Egersunds koselige sentrum. Med hovedscenen plassert midt på torget og de andre scenene en kort spasertur unna. Festivalen ble høytidelig åpnet på torsdag den 15 juni kl 18.00 med blant utdeling av årets musikkpris. Denne gikk i år til Hans Berge Stokkeland fra Helgåleiren, for hans innsats for kulturlivet i nærområdet.

Palmesus 2017

Ann-Carina og Sylvia: Dette er virkelig en festival i vekst og vi er spente hvert år på hva som kan ha endret seg og hva slags nye finurligheter de kan ha funnet på. Som vanlig ble vi virkelig ikke skuffet av det utrolige teamet som står bak denne festivalen.

The Bitch is back - Elton John @ Bystranda, Kristiansand, 29.06.2017

Svein Frydnes: Ti år etter at han i øsende regnvær underholdt 20000 mennesker på Sør Arena var han tilbake, denne gangen på Bystranda foran ca 12000 mennesker. Vi snakker om en av vår tids største artister, Reginald Kenneth Dwight, bedre kjent som Elton John. Unnskyld, Sir Elton John.

Tons of Rock 2017

Helge Knutsen: For fjerde året på rad ble Tons of Rock, arrangert 22.06 til 24.06 i Halden, nærmere bestemt på Fredriksten festning. Dette er desidert den største Rock/metal festivalen i Norge. En bedre kulisse til et slikt arrangement skal du lete lenge etter. Med sine festningsvoller danner det en perfekt ramme rundt festivalen. Under årets Tons of Rock var det innom ca 20 000 besøkende. Noe som er en liten tilbakegang fra i fjor.

Klart for Norway Rock 2017

Svein Frydnes: Snart braker det løs igjen på Øye-sletta. 7.-8.juli slippes en solid line-up løs på et konsert-sugent publikum. Forhåpentligvis vil sletta foran scenen være fylt av forventningsfulle rockere fra land og strand når band som Europe, Seigmen, In Flames og Kvelertak sørger for at Kvinesdal igjen rystes av rockens heftige rytmer.

MODS - 5 år e gått @ Stavanger Stadion, 17.06.2017

Janet R. Johnsen: En kveld i Stavanger hvor MODS fyller Viking stadion med 24.000, og ble utsolgt i løpet av kort tid blir stille forbigått i hovedstadsavisene. Og selv om Aftenbladet gir terningkast 4, så er kvelden magisk. For oss som er vokst opp med Mods, og senere Morten Abel og resten av Stavangermusikken er dette helt topp.

Circus Ravnedalen 2017

Ann-Carina Rønaasen: I ekte sirkusstil stod konfransieren på scenen iført sirkusdirektøruniform og liret av seg dårlige vitser, presentasjoner av artister og en egenkomponert sang om kvelden. Herfra kunne det bare gå oppover humret vi, og det gjorde det virkelig. I Ravnedalen er det en egen atmosfære. Man går på en måte inn i en stor gryte av en park, som bare oser sørlandsidyll og sommerfest. Allerede fra inngangspartiet hørte man glade mennesker nynne på musikken de skulle høre i god symfoni med et og annet ivrig blikk etter hvor ølsalget var.

Helt Texas Live 2017

Karina Rydland Norum: Den 9.-10. juni 2017 ble det skikkelig wild west i hangaren ved Lista Flypark. Arrangøren var G. Thomas og countryfestivalen hadde det passende navnet Helt Texas Live. Et par indianere dukket opp og cowboyhattene florerte!

Sola Airshow 2017

Janet R. Johnsen: Stavanger lufthavn fyller 80 år, og det må selvsagt feires med et stort flystevne. Selv om Håvard Vetrhus i programmet håpet på solskinn, 25 grader og opp mot 50.000 besøkende i løpet av disse to dagene så tror jeg de må være fornøyde med både været og besøkstallene. For 25 grader og solskinn ble det ikke, men oppholdsvær og grei temperatur på lørdagen, og litt mere vind på søndagen. Så er dette mye bedre vær enn vi har hatt på Sola dagene før stevnet.

CC Cowboys @ Sommerkveld i Foynhagen, 24.05.2017

IM K. Fossli: Foynhagen er et fantastisk koselig sted på brygga i Tønsberg. Det ligger i bakgården til The Sense, og er en stor åpen plass med trær på alle kanter. I selve hagen er omtrent halvparten av plassen satt av til bord og halvparten til ståplasser foran scenen. Det var synet som møtte oss da vi kom løpende for å kapre plassen vår foran scenen i nokså god tid før CC Cowboys-konserten onsdag 24. mai. Med seg som oppvarming hadde han både Caravan Joe og The Pinkertons.

Jærnåttå 2017

Egil Jostein Ueland: På Jæren er det et fast holdepunkt og et klart signal om at sommeren nærmer seg med stormskritt når Jærdagen arrangeres. I år var alle værgudene i godt humør slik at det ble to solfylte dager med temperaturer over 25 grader.

Vamp @ Møllebukta, 26.05.2017

Janet R. Johnsen: Sonja Hargaut, som driver Iskiosken Is Paradis i Møllebukta kunne ikke vært heldigere med været når hun for første gang arrangerte konsert i Møllebukta.

Bottom