foyer
Top

Pressemeldinger m.m.

Southern DisComfort kick off med VULTURE INDUSTRIES

Pressemelding: To uker før festivalen i år inviterer vi i år som i fjor, til kick off for Southern Discomfort. Begivenheten finner sted på Onkel Aksel lørdag 26 august. Her er det absolutt god grunn til å stille opp da Vulture Industries entrer scenen i løpet av kvelden! Vulture Industries er ikke ukjent i SDC sammenheng. De spilte opp til dans på klubbscenen vår under festivalen i 2014.

Norway Rock 2017 - Pressrelease July

Pressemelding: Nå nærmer deg seg med stormskritt til Norway Rock i Kvinesdal 7-9. juli! Programmet er satt, sola er bestilt, og vi er så klare for å gi folket den ultimate festivalstemningen i år også! Arrangementet har vært under planlegging i et helt år, og ildsjeler har ofret mye for at dette skal gå på skinner.

Norway Rock 2017 - Artistslipp - Desember

Pressemelding: Jula kommer tidlig i år folkens! Det er med stor glede at vi nå kan presentere de første 8 bandene til Norway Rock 2017! EarlyBird billettene som ble lagt ut 2. november er allerede utsolgt, og det før et eneste band var annonsert. Det gleder oss at tilbakekomsten av festivalen ble en suksess, og ble omfavnet av både publikum, band og samarbeidspartnere som bidro til at vi med stolthet nå kan si at vi er klare til å bygge videre.

Rockeløftet for Fjordhagen - Pressemelding

Lørdag 15 oktober arrangeres Rockeløftet på Folken i Stavanger, dette blir ikke bare én aften fylt med god musikk, for i tillegg arrangerer Rockeløftet også en auksjonsutstilling 12., 13. og 16. Oktober i Banevigsgata 5. Her vil vi auksjonere bort kunst og gaver som er gitt i bidrag til å støtte Fjordhagen og det viktige arbeidet som de utfører.

EXORCISM recruit TORE MOREN on guitars and MARK CROSS on drums

Heavy Doom metallers EXORCISM featuring RAVEN LORD and METAL MACHINE's CSABA ZVEKAN (vocals) have recruited ex JORN, guitarist TORE MOREN to their ranks.
EXORCISM is also adding MARK CROSS on drums to the line up. CROSS has performed in bands like the SCORPIONS, HELLOWEEN, KINGDOM COME and TAINTED NATION.
The band is currently at TOTAL MASTER SOUND STUDIOS, Basel in Switzerland to record their 4th release with an undisclosed title and is scheduled to be release later this year 2016.

Mayflower Madame slipper ''Observed in a Dream'' 22. april 2016

For et par uker siden slapp pychrock-bandet Mayflower Madame singelen «Weightless» fra albumet «Observed in a Dream» som kommer ut 22. april. Slippfest samme dag på Internatsjonalen!

Sondre Lerche, Spidergawd og KELVIN klare for Måkeskrik 2016!

I juli skal Måkeskrik – festivalen med det store hjertet for musikk – for femte år på rad lage en musikalsk fest med fantastiske artister og deilig sommerstemning i Bendiksbukta.

4 Weel Dryve til Eikerapen Roots Festival 2016

4 Weel Dryve spiller kompromissløs countryrock med imponerende vokal og bemerkelsesverdige gitarsoloer, som får den mest ihuga Bærumssleiken til å ville tre på seg cowboystøvlene og trampe takten på et godt brukt låvegulv.

100dagar 2016

Håkon Vatle: Hear Me Roar imponerte stort under det åttande musikkbransjetreffet 100 Dagar på Stord i helga. På to dagar spelte 20 band på to scener og fekk visa seg fram for eit stort publikum og nærare 20 festivalsjefar frå Vestlandet, samt Skralfestival og By:larm.

Karmøygeddon 2016

Siste helga i april er det klart for metallfest i Kopervik. Allerede nå nærmer det seg utsolgt, så skal du være med så er det bare å hive seg rundt og skaffe seg billett.

PRESSRELEASE NOVEMBER 2015

Pressemelding: Five Finger Death Punch og Within Temptation til Norway Rock 2016! Det er dermed med stor glede å kunne annonsere de første 8 festivalklare band til Norway Rock Festival 2016! Her er det noe for noen og enhver smak med stor bredde, og samtidig har en rød tråd mellom linjene. Vi er veldig stolte over å kunne allerede nå slippe begge headlinere; Five Finger Death Punch og Within Temptation, som begge er eksklusive i Norge i 2016.

Norway Rock 2016 - PRESSRELEASE OCTOBER 2015

Pressemelding: Vi har allerede annonsert dato for gjenoppstandelse av Norway Rock Festival 8-10. juli 2016.

Det har blitt jobbet hard i kulissene, og brikkene begynner smått å havne på plass.

Vi har lovet å annonsere band som skal spille på festivalen fortløpende, og den muligheten kan man få lørdag 21.11 på Grand Hotell i Flekkefjord da vi vi kjører i gang festival KICK OFF!

På programmet har vi presentasjon av band på storskjerm, egen rocke DJ og vi kan med stor glede gi dere VALENTOURETTES som skal være med på nedtelling til juli 2016.

Singers Circle - ''Tett på artister'' - Sesongpremiere

Inspirert av konsertene på "The bluebird café" i Nashville, der store låtskrivere spiller sine beste låter og forteller om skriveprosessen og historien bak sine egne låter, drar konseptet nå i gang på Cafe Sting i Stavanger! De første fire ut er Stine Kristiansen, Hilde Selvigvåg, Henriette Lodden og Maribelle Orlin som hver for seg har hatt suksess som låtskrivere.

Syv nye klar for Sørveiv 2015

Kjære gjensyn, eksperimentelle toner og stjernespådommer dominerer Sørveivs femte artistslipp. Nå er 32 av 40 band klar for høstens store livefest på Sørlandet.

CIVIL WAR + HEX A.D. kommer til Buen i Mandal!

Nå kommer de til Buen i Mandal! Civil War hadde platekontrakt før de engang hadde skrevet en eneste låt sammen. Avtalen sa: en EP skal slippes oktober 2012. sagt og gjort: Skriveprosessen startet, og det var tidlig klart at musikken var en hybrid mellom power metal og klassisk Heavy Metal. En god start for bandet.

Graveyard erstatter Sinead O'Connor på Månefestivalen 2015

Graveyard, svenskenes svar på Led Zeppelin, går inn i lørdagsprogrammet ette avlysningen fra Sinead O'Connor.

The Rainmakers til Rjukan Rockfestival 2015

Seigmen er allerede bekreftet til Rjukan Rockfestival lørdag 13. juni i Tveitoparken. Nå har også et av de store gitarrockbanda fra 80-tallet, The Rainmakers fra US med Bob Walkenhorst i front, meldt sin rockeguddommelige ankomst.

Larvik Gitarfestival 2015 27.-29. Mars

For sjette år på rad arrangeres Larvik Gitarfestival i helgen 27.- 29- mars 2015.

Tre dager til ende med konserter innen rock, jazz, klassisk, blues osv. De beste av de beste hentes til Larvik for å feire god musikk med gitaren i sentrum. I år står bl.a. artister som Al Di Meola, Andy Timmons, Freak Kitchen, Christina Sandsengen m.fl. på scenen.

SEIGMEN booka til Rjukan Rockfestival lørdag 13 juni 2015!

Rjukan Rockfestival arrangeres for 16. gang den 12. og 13. juni 2015. Åstedet er som vanlig Tveitoparken. Festivalen har sikra seg en godbit av de sjeldne, nemlig Seigmen. Bandet blir plakattopp lørdag 13. juni

I April 2015 slipper Seigmen et nytt studioalbum, 20 år etter det store gjennombruddet med “Metropolis” og 18 år etter at deres siste studioutgivelse tok førsteplassen på VG-lista.

Lucid Dreams: Hjelp vi er på turné!

Da er vi endelig i gang med vår Europa turne. Dette er har vi i Lucid Dreams har sett frem til og gledet oss mye til. Endelig få vist oss utenfor den norske grensa tror vi blir en flott opplevelse.

Utsolgt lørdag på Månefestivalen

Lørdag 26. juli er nå stappende full, men fortsatt er det noen ledige dagsbilletter både til fredagen og søndagen. Månefestivalen har opplevd et rekordsalg i år, og det ser ut til at vi vil være helt utsolgte før festivalen åpner om dagens trend fortsetter

Tidligere artikler

Metallica @ Royal Arena, København, 02.09.2017

Kenneth Pedersen: Metallica holdt den 2. september erstatningskonsert for 15500 ivrige fans. Den opprinnelige konserten, som skulle vært holdt 5. februar i år, ble avlyst på grunn av vokalist James Hetfields sykdom med påfølgende stemmeproblemer. Bandet hadde imidlertid selvironi nok til å lage en spøk ut av det hele, ved å trykke opp 15000 t-skjorter som ble del ut gratis til alle publikummere. Teksten på t-skjorten var «Papa Het was a hoarseman» (var en hes mann), fritt oversatt etter «The Four Horsemen» fra Metallicas første album «Kill ‘em All».

Axel Rudi Pell og Skid Row til Karmøygeddon 2018

Svein Frydnes: Neste år arrangeres Karmøygeddon Metal Festival for femtende gang. Et jubileum som ikke kommer til å forbigås i stillhet. I dag kan festivalledelsen stolt annonsere at Skid Row blir å finne på hovedscenen under jubileumsfestivalen.

Johnny Red and The Prayerhouse People og Dei Tri @ Brusand stasjon, 10.08.2017

Egil Jostein Ueland: I sammenheng med at vår eminente statskanal sin sommerserie, Sommertoget, hadde stoppested på Brusand stasjon den 10.08.2017, ble det folkefest rundt stasjonen. Ryktene tilsier at det var over 11000 personer på det meste under arrangementet.

Minnie Marks @ Jæren Bluesklubb, 03.08.2017

Egil Jostein Ueland: Denne torsdagen har Jæren bluesklubb booket inn Minnie Marks fra Australia. Hun er på Europa turne og dette er hennes første besøk i Norge. Minnie Marks er en ung og fremadstormende artist, som spiller det som hun selv beskriver som skitten, søt rock & roll.

Eikerapen Roots Festival for fjortende gang

Svein Frydnes: I år er ble Eikerapen Roots Festival arrangert for fjortende gang. I forkant gikk festivalledelsen sterkt ut og varslet at dette kunne bli den siste festivalen, om ikke det økonomiske falt på plass. Etter en vel gjennomført festival, tyder mye på at Eikerapen også neste år vil fylles av festglade festivalgjengere.

Canal Street 2017

IM K. Fossli: Canal Street er en musikkfestival som foregår i Arendal siste uka i juli. Vår familie har vært frivillige der en i mange år nå og gleder oss alltid til å få være en del av denne folkefesten. Festivalsjef Mats Aronsen står på i ett for å gi musikk og glede til alle, noe han lykkes særdeles godt med. I tillegg til at de alltid skilter med små og store artister innen de fleste sjangrer, er det spesielt tre elementer som gjør Canal Street til en av Norges mest unike festivaler.

Fjordsteam 2017

Janet R. Johnsen: Totalt 35 båter var påmeldt Fjordsteam 2017, og dessuten var det en del veteranbiler og busser på kaien. Hele helgen var det liv og røre på kaien og om bord på båtene. For ungene var det mulig å bygge små båter, fiske krabbe og stinter fra kaikanten.

Riddu Riđđu 2017

IM K. Fossli: 12.-16. juli foregikk årets Riddu Riđđu, en urfolksfestival som befinner seg i vakre Manndalen i Kåfjord. Navnet er samisk for “Liten storm ved kysten”, noe som viser til festivalens opprinnelse som et opprør mot undertrykkingen av samer. Etter det har den vokst og spilt en stadig viktigere rolle for urfolk fra hele verden. Hit kommer alle slags folk for å lære om sin egen og andres kultur gjennom seminarer, filmer, workshops og konserter. Det er en måte å feire mangfold, unikhet, samhold og tradisjoner. Selv fikk vi i år igjen æren av å få være med som frivillige, og det er virkelig den beste måten å oppleve festivalen på.

Egersund Visefestival 2017 - torsdag og lørdag

Egil Jostein Ueland: Landets eldste visefestival ble arrangert for 23 gang i Jærens sørligste by, Egersund. Med artister som Halvdan Sivertsen og Mikael Wiehe på bookingen så har festivalen lagt et godt fundament for en helg fylt med musikalske godbiter.

Kim Larsen & Kjukken + Stavangerkameratene, Mandal. 15.07.2017

Svein Frydnes: Det var en legende innen skandinavisk rock som besøkte Mandal en lørdag kveld midt i juli. En legende som levde opp til forventningene; Kim Larsen tok publikum med storm i Mandal sentrum.

Egersund visefestival 2017 - Fredag

Arnt Ove Meinert: Fredagen og dag nr to av årets visefestival hadde mye flott på menyen fordelt på både små intime og store romslige spillesteder. Hvert spillested har sin sjarm og syns arrangøren har plassert artistene på scener de passer på selv om enkelte av artistene på de små scenene hadde vært en fryd å se på en stor scene som den i Turnhallen. Værgudene stiller lojalt opp på alle visefestivalene og denne dagen hadde de bestemt seg for å virkelig spyle byen ren. Det regnet for det meste og for en som løp fra konsert til konsert så kunne det oppleves som at publikum ble på samme plass lengre enn de gjorde både på første og siste dag av festivalen som var værmessig på en tørrere nivå.

Heftig start på Månefestivalen 2017

IM K. Fossli: Fredag 21.07 ankom vi Fredrikstad etter en 19 timers kjøretur og noen få timers søvn på en parkeringsplass. Som vanlig var det en del timer til innslipp da vi fant Månefestivalen, så vi tok oss en tur og så på den koselige Gamlebyen. Da vi kom oss inn løp vi naturlig nok rett fram til scenen. Violet Road skulle tross alt være først ut. Vi måtte jo være klare.

Hunsfest 2017

Geir Roger Hagen: Det var endelig klart for den store folkefesten i Vennesla, nærmere bestemt Hunsfest. Dette er den tredje gangen endagsfestivalen blir arrangert på området til den gamle hjørnesteinsbedriften Hunsfoss fabrikker på Hunsøya.

Ranglerock 2017

Egil Jostein Ueland: Årets Ranglerock blir avholdt på lageret til denne fantastiske butikken, og arrangeres for 16. gang i år, med en meget spennende booking. Med bland annet Bob hund og Death By Unga Bunga på programmet så har dette potensiale til å bli en kjempehelg. Til og med værgudene spiller på lag denne helgen.

NORWAY ROCK 2017

Karina Rydland Norum: Selv om værgudene ikke kan bli helt enige, er rock og metalfolkets humør upåklagelig. Festivalens deltagere virker som en stor kameratflokk, og det vanker alltid et smil eller en klem. Årets Musikere har litt av hvert for alle i kofferten sin, og alt ligger til rette for en minnerik og fengende festivalopplevelse.

Kinsey Rose @ Cementen Bar, 22.06.2017

Det ble et positivt og godt førsteinntrykk som ikke overskygges med det første. Dette var den første i en rekke konserter på Sørlandet, solid backet av Tor Arve Barøy og et profesjonelt knippe traktører av ulike musikalske innretninger. Det hoppet i det uten å kjenne på vannet først, og for mitt vedkommende kunne de likegodt vært henne faste band i årevis.

Dalane Blues Festival 2017

Egil Jostein Ueland: Endelig var det tid for Dalane Bluesfestival igjen og i år så feirer festivalen 15 års jubileum. Festivalen er som vanlig lokaliser i Egersunds koselige sentrum. Med hovedscenen plassert midt på torget og de andre scenene en kort spasertur unna. Festivalen ble høytidelig åpnet på torsdag den 15 juni kl 18.00 med blant utdeling av årets musikkpris. Denne gikk i år til Hans Berge Stokkeland fra Helgåleiren, for hans innsats for kulturlivet i nærområdet.

Palmesus 2017

Ann-Carina og Sylvia: Dette er virkelig en festival i vekst og vi er spente hvert år på hva som kan ha endret seg og hva slags nye finurligheter de kan ha funnet på. Som vanlig ble vi virkelig ikke skuffet av det utrolige teamet som står bak denne festivalen.

The Bitch is back - Elton John @ Bystranda, Kristiansand, 29.06.2017

Svein Frydnes: Ti år etter at han i øsende regnvær underholdt 20000 mennesker på Sør Arena var han tilbake, denne gangen på Bystranda foran ca 12000 mennesker. Vi snakker om en av vår tids største artister, Reginald Kenneth Dwight, bedre kjent som Elton John. Unnskyld, Sir Elton John.

Tons of Rock 2017

Helge Knutsen: For fjerde året på rad ble Tons of Rock, arrangert 22.06 til 24.06 i Halden, nærmere bestemt på Fredriksten festning. Dette er desidert den største Rock/metal festivalen i Norge. En bedre kulisse til et slikt arrangement skal du lete lenge etter. Med sine festningsvoller danner det en perfekt ramme rundt festivalen. Under årets Tons of Rock var det innom ca 20 000 besøkende. Noe som er en liten tilbakegang fra i fjor.

Klart for Norway Rock 2017

Svein Frydnes: Snart braker det løs igjen på Øye-sletta. 7.-8.juli slippes en solid line-up løs på et konsert-sugent publikum. Forhåpentligvis vil sletta foran scenen være fylt av forventningsfulle rockere fra land og strand når band som Europe, Seigmen, In Flames og Kvelertak sørger for at Kvinesdal igjen rystes av rockens heftige rytmer.

MODS - 5 år e gått @ Stavanger Stadion, 17.06.2017

Janet R. Johnsen: En kveld i Stavanger hvor MODS fyller Viking stadion med 24.000, og ble utsolgt i løpet av kort tid blir stille forbigått i hovedstadsavisene. Og selv om Aftenbladet gir terningkast 4, så er kvelden magisk. For oss som er vokst opp med Mods, og senere Morten Abel og resten av Stavangermusikken er dette helt topp.

Circus Ravnedalen 2017

Ann-Carina Rønaasen: I ekte sirkusstil stod konfransieren på scenen iført sirkusdirektøruniform og liret av seg dårlige vitser, presentasjoner av artister og en egenkomponert sang om kvelden. Herfra kunne det bare gå oppover humret vi, og det gjorde det virkelig. I Ravnedalen er det en egen atmosfære. Man går på en måte inn i en stor gryte av en park, som bare oser sørlandsidyll og sommerfest. Allerede fra inngangspartiet hørte man glade mennesker nynne på musikken de skulle høre i god symfoni med et og annet ivrig blikk etter hvor ølsalget var.

Helt Texas Live 2017

Karina Rydland Norum: Den 9.-10. juni 2017 ble det skikkelig wild west i hangaren ved Lista Flypark. Arrangøren var G. Thomas og countryfestivalen hadde det passende navnet Helt Texas Live. Et par indianere dukket opp og cowboyhattene florerte!

Sola Airshow 2017

Janet R. Johnsen: Stavanger lufthavn fyller 80 år, og det må selvsagt feires med et stort flystevne. Selv om Håvard Vetrhus i programmet håpet på solskinn, 25 grader og opp mot 50.000 besøkende i løpet av disse to dagene så tror jeg de må være fornøyde med både været og besøkstallene. For 25 grader og solskinn ble det ikke, men oppholdsvær og grei temperatur på lørdagen, og litt mere vind på søndagen. Så er dette mye bedre vær enn vi har hatt på Sola dagene før stevnet.

CC Cowboys @ Sommerkveld i Foynhagen, 24.05.2017

IM K. Fossli: Foynhagen er et fantastisk koselig sted på brygga i Tønsberg. Det ligger i bakgården til The Sense, og er en stor åpen plass med trær på alle kanter. I selve hagen er omtrent halvparten av plassen satt av til bord og halvparten til ståplasser foran scenen. Det var synet som møtte oss da vi kom løpende for å kapre plassen vår foran scenen i nokså god tid før CC Cowboys-konserten onsdag 24. mai. Med seg som oppvarming hadde han både Caravan Joe og The Pinkertons.

Jærnåttå 2017

Egil Jostein Ueland: På Jæren er det et fast holdepunkt og et klart signal om at sommeren nærmer seg med stormskritt når Jærdagen arrangeres. I år var alle værgudene i godt humør slik at det ble to solfylte dager med temperaturer over 25 grader.

Vamp @ Møllebukta, 26.05.2017

Janet R. Johnsen: Sonja Hargaut, som driver Iskiosken Is Paradis i Møllebukta kunne ikke vært heldigere med været når hun for første gang arrangerte konsert i Møllebukta.

Tribute Night @ De Røde Sjøhus, 19.05.2017

Brynerocken booking kallet inn troppene til Tribute Night, En hyllest til rockens legender den 19.05.2017 og åstedet var Stavangers kjente sjøhus, De Røde Sjøhus. 4 Horsemen, Diamond Dogs, Dorothea , Blackbow, Heatseekers og Ozzmosis.

Ogna-Helgå 12.-13.05.2017 @ Helgåleiren

Egil Jostein Ueland: Helgen 12.-14. mai ble workshopen Ogna-Helgå arrangert i Helgåleiren. Dette var en samling for låtskrivere, musikere, poeter og andre formidlere. Blant annet var det workshop og konsert med Ingvar Hovland og Tønes. Arrangementet er et samarbeid mellom Jæren viseklubb og Helgåleiren.

Halvdan Sivertsen @ Bakkenteigen Kulturhus, 26.04.2017

IM K. Fossli: Onsdag 26. april kom selveste Halvdan Sivertsen til Bakkenteigen Kulturhus. Tilfeldigvis er dette kulturhuset lokalisert på Campus Vestfold, der vi bor, går på skole og tilbringer mesteparten av tiden vår. Det er litt spesielt når du kan forberede deg på konsert ved å rett og slett la vær å gå hjem fra skolen.

Karmøygeddon 2017 – del 2

Svein Frydnes: Årets Karmøygeddon har gitt meg noen gode, nye bekjentskaper. Spesielt av det lokale slaget. Fredagens Evig Natt var ett av dem. Den andre, store opplevelsen fikk jeg lørdag med Ainarikiar. I tillegg er det duket for mange andre godbiter avslutningsdagen.

The Dogs @ Bankgården, 12.05.2017

Vanessa Samuelsen: Jeg får en følelse av å befinne meg midt i en 50 cent video med in DA Club låten som forsøker å lirke seg inn i øret. Men det er så lang ifra rap vi er kommet for å høre på. Vi er her alle for å høre The Dogs. Hardbarka god norsk grunch punk-rock er på menyen i kveld og vi er alle så veldig klare for nettopp det.

Suksess for Karmøygeddon 2017

Svein Frydnes: Karmøygeddon 2017 er over. 3 dager med tung musikk, flotte opptredener, nydelige mennesker og masse musikalsk glede har kommet til sin slutt. Et rekordstort og fornøyd publikum har dratt fra Karmøy mettet på gode inntrykk. Tilbake står Johnny Angelund og hans crew og kan sole seg i glansen av strålende tilbakemeldinger.

Landsbyfesten, Randaberg Arena, 06.05.2017

Janet R. Johnsen: Mens publikum trakk inn i den store Randaberg Arena, varmet Goggen opp på VIP tribunen. Heldigvis var dette ikke bare forbeholdet gjestene på VIP tribunen, så stemningen steg i takt etter som tiden gikk. Først ut på scenen var Samantha Fox.

To-kvelders med Trang Fødsel på Baracoa, 05-06.05.2017

IM K. Fossli: Til tross for at Trang Fødsel er et av yndlingsbanda våre, er det ikke ofte vi har kommet oss på konsert med dem. Fredag 5. og lørdag 6. mai fikk vi endelig se dem for tredje og fjerde gang. Konsertlokalet, et kjempekoselig lite sted kalt Baracoa, var til en forandring merkelig lett å finne, så resten av fredagen kunne vi bruke på å kose oss i sola og kjøpe årets første softis.

Music Night 2017, De Røde Sjøhus 22.04.2017

Janet R. Johnsen: MusicNight var et nytt konsept som Glenn Braadland Band startet i 2016, hvor de inviterer kjente og ukjente musikere til å være gjesteartister på en konsert. Bandet har allerede logget en mengde opptredener i Stavanger og Sandes, og har også spilt i Bergen.

We Love The 90's, Stavanger 28.04.2017

Janet R. Johnsen: Det var høy partyfaktor og det florerte med glowsticks på «We love the 90’s» i Sørmarka arena denne fredagskvelden.

Claudia Scott @ Helgåleiren, 22.04.2017

Egil Jostein Ueland: På den herrens dag, lørdag, den 22. april 2017, inntok den norske Countryens førstedame, Claudia Scott Helgåleiren. Med seg så hadde hun flere eminente musikere, nemlig Jørun Bøgeberg, Olav Torgeir Kopsland og Olaf Olsen.

Tvangsfestivalen 2017

Helge Knutsen: Lørdag 22.04.2017 var det for 16. gang duket for Tvangsfestivalen på Figgjo utenfor Sandnes, som blir arrangert av herreklubben Tvangsgutane. Festivalen har blitt holdt i et av lagrene på Figgjo Porselensfabrikk de siste syv årene, hvor det er plass til ca. 400 publikummere. Det unike med denne festivalen, er hvordan den er lagt opp med hovedvekt på å gjøre det hjemmekoselig. Her har de gått langt for å få publikum og artister føle seg hjemme, og det fungerer til de grader. 

Karmøygeddon - Én uke før

Svein Frydnes: Om en uke braker det løs med Karmøygeddon Metal Festival igjen. Lineup’en er omfattende og inneholder mange fete navn. Navn som Satyricon, Ross The Boss, Dark Tranquillity, Green Carnation og Septic Flesh klinger godt hos et festivalhungrig metal-publikum.

Jace Everett & Amund Maarud @ Lyngdal kulturhus, 22.04.2017

JHH: En god start på konsertsommeren! Lørdag 22. april krysset jeg to dalstrøk og besøkte Lyngdal kulturhus for første gang. Det ryktes at Jace Everett var på ferde, og at han var i godt selskap av Amund Maarud. Ikke småtteri spør du meg!

Mighty Oaks @ Parkteateret, 09.04.2017

IM K. Fossli: Søndag 9. april tok vi turen inn til Parkteateret i Oslo for å se Mighty Oaks. Vi hadde veldig god tid, så vi rakk å kose oss en god stund før vi satte oss til for å vokte inngangen og speide etter folk. Det tok merkelig lang tid før noen andre dukka opp, men da de først begynte å komme steg tallet fort til det plutselig var en anselig kø. Vel inne sto vi på første rad og observerte at mengden fortsatte å øke til lokalet var perfekt fylt opp.

Hallingcore på Sjøboden Live Scene, 08.04.2017

Svein Frydnes: Bandet Blodsmak gjør noe så uvanlig som å blande hardrock med folketoner, og de gjør det på rockespråket nynorsk! Lørdag 8.april presenterte de denne miksen for et entusiastisk publikum på Sjøboden Live Scene.

Ørkenstorm fra Rogaland - Helldorado @ Sjøboden Live Scene, 24.03.2017

Svein Frydnes: Til tider kunne en føle seg hensatt til en gammel westernfilm, der sanden blåste over prærien og coyotene ulte i bakgrunnen. Vel plassert inne i saloonen står en gjeng musikere og slynger sin velklingende ørkenrock over publikum; Helldorado har inntatt Sjøboden Live Scene.

Bandkveld på høgskolen, campus Vestfold, 24.03.2017

IM K. Fossli: Fredag 24. mars var siste kvelden av «Uka ‘17» på Høgskolen i Sørøst-Norge, campus Vestfold. Nå skulle det være bandkveld med tre band, nærmere bestemt Third Season, Meludo og Pink Slips. Markus og Ronny fra P3-morgen hadde fått jobben som konferansierer og moromenn.

MKs Marvellous Medicine @ Buen kulturhus, 25.03.2017

Svein Frydnes: Lørdag fikk Mandal besøk av MKs Marvellous Medicine. For de fremmøtte ble det et møte med flere forskjellige musikkstiler, men først og fremst et møte med en høyenergisk power-trio som oste av spilleglede.

Disturbed + Avenged Sevenfold @Telenor Arena 10.03.2017

Kenneth Pedersen: Avenged Sevenfold og Disturbed gav publikum i Telenor Arena en fantastisk kveld med god valuta for billetten, som ga oss to gode konsertopplevelser for en snau sekshundrelapp.

Elg trio + Akustisk Kvartett @ The Yard, 16.03.2017

Egil Jostein Ueland: Elg gav ut sitt sjette solo album ”Feelosophy” i februar. Albumet har mottatt flere positive anmeldelser. Elg trio er nå på riksturne og torsdag den 16 mars var stoppestedet The Yard, på Bryne.

Pil & Bue + Dreamarcher @ Munkehaugen, 24.02.2017

Bjørg Fossli: Da jeg hørte at «Pil & Bue» skulle spille på Munkehaugen bestemte jeg meg raskt for å dra dit. Jeg var spent og gleda meg til å høre dem. Jeg hørte Petter Carlsen synge på Riddu Riđđu festivalen i fjor sommer og visste at han har en fantastisk stemme. Jeg visste også at Pil &Bue er mer rocka i uttrykket og var nysgjerrig på hvordan stemmen hans passa inn der. Supportbandet «Dreamarcher» hadde jeg aldri hørt om og det er jo spennende nok i seg selv. 

Jack Vreeswijk @ Helgåleiren, 15.03.2017

Egil Jostein Ueland: Helgåleiren hadde fått på plass en meget spennende booking den 16.03.2017. Nemlig Jack Vreeswijk, som er på turne med showet "To generasjoner Vreeswijk".

Staut @ Bysenen, Trondheim, 04.03.17

Nina Wiggen Skaret: 6 staute karer fra Valdres som driver med en blanding av folkemusikk, rock og country. Ørnulf Juvkam Dyve er gruppas tekstforfatter og låtskriver, og han er utrolig flink til å bruke valdresdialekta i arbeidet sitt. Dette er noe som gir Staut-musikken sitt særpreg. Bandet oppsto våren 2009 og siden da har de allerede gitt ut 5 plater, hatt stort platesalg samt mange konserter rundt om i landet. Det siste albumet «Ja» ble sluppet bare for en kort tid siden, 06. januar i år. Lørdagens konsert på Byscenen i Trondheim var deres 4. konsert i årets vinterturné.

Darling West + Poor Edward @ Helgåleiren, 23.02.2017

Egil Jostein Ueland: Darling West har høstet ekstremt god kritikk av både dagsavisene og musikk pressen etter utgivelsen av sitt andre album. Vinyl and a Heartache sørget for at de vant Spellemannsprisen 2016 i klassen country. Øyvind Rønning skriver i dagbladet den 28 august 2016 ”Norske Darling West spiller fletta av Nashville”, og gir albumet terning kast 6.

En groovy kveld i Arendal @ Barrique, 17.02.2017

Bjørg Fossli: Arendal Blues Band har fem medlemmer, Runo Nygård på vokal og munnspill, Emil Viken på gitar, Lars Solberg på bass, Rune larsen på piano og saksofon og Pål (Gaffa) Gundersen på trommer. Den yngste er 18 og den eldste er 60. Musikken deres fenger alle aldre.

Nesten perfekt - Dream Theater @ Kilden, 23.02.2017

Svein Frydnes: Dream Theaters konsert i Kilden torsdag 23.februar var nesten perfekt – musikalsk. Ennå gjenstår mye på det visuelle. Konserten ble som forventet, på godt og vondt.

The Carburetors + Ovërhead @ Ambolten, 18.02.2017

Egil Jostein Ueland: The Carburetors spiller Fast forward Rock `n` Roll og har holdt det gående siden 2001. Bandet har tre fantastisk album på samvittigheten, og har opparbeidet seg et solid rykte som et usedvanlig bra liveband.

Hellbillies & Rabalders @ Ognahallen, 17.02.2017

Egil Jostein Ueland: Hellbillies er ute på vinterturne 2017 og hadde en aldri så liten ”pitstop” ved Ognahallen fredag den 17 februar. Bandet slapp albumet Søvnlaus i fjor høst, dette er bandets 11 studioalbum og har fått positiv kritikk i pressen.

Mandal Vinterfestival 2017

Unni Wilhelmsen, Susanna, Miss Tati, Sondre Lerche, John Roger Sørbøe - Det er fint med slike lysglimt i mørketiden. Mandal Vinterfestival har i løpet av sine få år utviklet seg til et allsidig og inkluderende tilbud. Den får stadig flere innslag for både voksne og barn. At det i tillegg finnes flere spesielt rimelige, og enkelte gratis, tilbud er veldig fint. 

Valentourettes @ Rockefeller, 11.02.2017

Veronica Furset Stavik: Valentourettes er et norsk tributeband /hyllestband som ble etablert i forkant av Stavanger Punkrock-festival i 2003. Bandet er en samling av musikere fra Jokke & Valentinerne og Jokke med Tourettes. 11. Februar 2017 holdt de en ekstra konsert på Rockefeller, etter at den faste førjulskonserten ble utsolgt på kort tid.

Ingenting @ Kick Nattklubb & Scene, Kristiansand, 10.02.2017

Kenneth Pedersen: Ingenting leverte en knakende bra konsert på Kick Scene & Nattklubb. Bandets vokalist, Kjell Undheim, har en egen evne til å få med seg publikum på showene.

OnkelP & De fjerne slektningene @ Folken, 04.02.2017

Egil Jostein Ueland: OnkelP og De fjerne slektningene er på Norgesturne og Folken var kveldens stoppested. Bandet har holdt det gående siden 2014 og har fått et rykte som et fantastisk live band. Med sin kombinasjon av rap og rock, så har vi en virkelig rå kombo.

En sjarmerende aften med Eva Weel Skram @ Kilden Teater- og Konserthus, 10.02.2017

Veronica L.R. Figueira: Så var det duket for en helaften, eller hvertfall halvannen time, i Kilden med Eva Weel Skram. Eva har vært i Kristiansand før med band, denne gangen hadde hun med seg ektemannen sin Thomas Stenersen på gitar. De er ett vakkert par der de står på scenen og den gode kjemien og varmen dem i mellom når helt ut til hjerterota hos publikum.

Johnny Red and the Prayerhouse People @ Helgåleiren, 04.02.2017

Egil Jostein Ueland: I April 2016 slapp Johnny Red and The Prayerhouse People albumet Nothing More Than Clay. Dette albumet har fått veldig gode omtalelser i alt fra aviser til blogger. Slik det kommer frem av navnet, så kommer de fleste av band medlemmene fra Jærens bedehus miljø.

Recension: Elina Ryd, Falla

Recension: Musikken til Elina har blitt sammenlignet med Lana Del Rey og den amerikanske singer/songwriter-tradisjonen og Elina selv beskriver den som unik musikk som kan assosieres med orkestral retro-pop fra 60/70-tallet.

Susie & The Spuds @ Haubitz Hall, 03.02.2017

IM K. Fossli: Denne gangen ledet musikken oss til Kristiansand, nærmere bestemt Haubitz Hall langt ute på Odderøya. Etter fem timer med tog til Arendal og litt over en times bilkjøring derfra parkerte vi i sentrum og gikk opp alle bakkene i mørket og regnet, i den tro at man ikke kunne kjøre ut på øya. Vi fant selvfølgelig ut at det ikke var tilfelle, men det gjorde ikke så mye. Kveldens konsert med Susie and the Spuds var mer enn verdt alt.

Bikkjene er løs! @ Sjøboden Live Scene, 02.02.2017

Svein Frydnes: The Dogs er som en atombombe på scenen. Det er enorme mengder energi som skal frigjøres. På en liten scene som Sjøboden kan det få fatale følger. Men Sjøboden står fremdeles, og både bikkjene og mesteparten av utstyret deres er fremdeles like helt.

Da Fanden kom til Ogna, 28.01.2017

Egil Jostein Ueland: Lørdag den 28.01.2017 var på mange måter en merkedag. Dette var dagen man offisielt kan si at Fanden kom til Ogna. I denne rolige bygda, helt sør i Hå kommune, med sine 364 innbyggere, hadde i underkant av 500 sjeler møtt opp for å oppleve selveste fanden på scenen i Ognahallen.

Raga rocket Kick! 28.01.2017

Svein Frydnes: Raga Rockers regnes som en av «de fire store» i norsk rock. Siste lørdagen i januar entret de scenen på Kick i Kristiansand. Og de slo hardt!

Tom Roger Aadland @ Garborg Senteret/Time Bibliotek, 27.01.2017

Egil Jostein Ueland: I sammenheng med årets Garborgdagar, hadde det Nasjonale Garborgsenteret på Bryne fått på plass en konsert med selveste Tom Roger Aadland. Tom Roger Aadland har fått glimrende kritikker for sitt arbeid med å gjendikte Bob Dylans tekster til nynorsk. Spesielt med arbeidet han har lagt ned i albumet Blondt i blondt, som kom ut i 2016.

Middag med Steinar Albrigtsen & Monika Nordli @ Helgåleiren, 20.01.2017

Egil Jostein Ueland: Fredag, 20.01.2017, var det klappet og klart for en ny konsert i Helgåleiren. I den sure Jær-vinteren, var Sør-Jærens perle varmet opp og klar for Steinar Albrigtsen og hans bedre halvdel Monika Nordli.

Geoff Tate + Vuyk @ Checkpoint Charlie, 14.01.2017

Egil Jostein Ueland: Brynerocken Booking hadde denne gangen fått booket en levende legende, nemlig ingen ringere enn Geoff Tate. Queensrÿches originale vokalist er å regne som en metallens aller beste vokalister, og har blitt høyt rangert på vokalist rangeringer opp i gjennom 80-90 og 2000 tallet.

Gribbene har landet @ Sjøboden Live Scene, 13.01.2017

Svein Frydnes: Asfaltfuglene i Gribbene inntok Sjøboden Live Scene fredag den 13.januar, samme dag som de gav ut albumet «Gribbene». Foran et sparsommelig publikum presenterte de sitt dagsferske, selvtitulerte debutalbum. Og musikken ble tatt godt imot av publikum.

Middag med Black Debbath @ Helgåleiren, 13.01.2017

Egil Jostein Ueland: Fredag den 13.01.2017 var det duket for en ny middagskveld i Helgåleiren. Denne gangen var det med selveste Black Debbath, og middag levert av House of Fingerfood fra Stavanger.

Auroras brakavslutning @ Union Scene, 18.12.2016

IM K. Fossli: Auroras konsert på Union Scene i Drammen ble årets siste, både for henne og for oss. Da vi kom inn var scenen belyst med et mykt, mystisk blått lys, og banneret viste en tett skog. Lokalet var fullt av alle typer folk i alle aldre, både på gulvet og i galleriet, som ventet spent på at den unike jenta fra Bergen skulle sende dem inn i jula. 

Julestjerner @ Stavanger konserthus 18.12.2016

Egil Jostein Ueland: Stavangers vakreste sangfugler er samlet for syvende gang til det som må være årets julekonsert. Randi Tytingvåg, Britt-Synnøve Johansen og Hanne Sørvaag er alle fremragende låtskrivere og vokalister. Med seg på laget har de kapellmester Knut Aabø og et knippe fantastiske musikere.

Vidar Johnsen - Him Te Jul @ Stavanger konserthus, 22.12.2016

Janet R. Johnsen: Fartein Valen salen lå badet i stemningsfullt blått lys, og stemningsfull fløytemusikk lød over høyttalerne mens scenerøyken lå som frostrøyk på scenen. Så entret Vidar Johnsen og Kjell Harald Litangen scenen, og flere trengs ikke for å lage en flott julekonsert

Førjulskonsert med Valentourettes @ Sjøboden Live Scene, 15.12.2016

Svein Frydnes: Torsdag(15.12.2016) besøkte Valentourettes en fullsatt Sjøboden Live Scene. Det er blitt en tradisjon at Valentourettes legger turen om Mandal på sin årlige førjulsturné. Og interessen for konsertene er det ikke noe å si på; de blir utsolgt lenge før konsertdagen.

Juletrefestivalen O jul med Din vrede 17.12.2016

Egil Jostein Ueland: Skambankt arrangerer for syvende gang, en heidundrende juletre festival. Dette arrangementet har gått løpet fra den lokale puben til å fylle Bryne tennishall. Årets O jul med Din Vrede er i likhet med forfjor, utsolgt.

Norsk Råkk + Marte Røyeng @ Glassmagasinet, 16.12.2016

IM K. Fossli: For fjerde gang denne høsten tok vi fredag turen til Glassmagasinet i Horten for å gå på konsert, Norsk Råkk denne gangen. Vi har sett disse gutta to ganger før og gleda oss til det som på arrangementet sto beskrevet «tre band for en hundrings». De to andre navnene på programmet var de to lokale artistene Marie Ulven og Marte Røyeng. Marie Ulven måtte dessverre melde avbud, så showet kom i gang en halvtime etter planen, noe som var like greit, da det var stor mangel på folk i lokalet. Vi satte oss og venta på vårt vanlige sted, men forta oss til scenen da vi skjønte at konserten hadde begynt uten at vi merka det.

Vamp @ Stavanger konserthus, 15.12.2016

Janet R. Johnsen: Men hvis en trodde det skulle bli en rolig konsert, så tok en feil. Det er ikke tvil om at det er godt trøkk fra «nye» Vamp. Konserten startet ganske rolig med «Noken gode ting» før en «Våken drøm» og «Liten fuggel» ble spilt. Og da var allerede publikum godt med på notene. «Du» ble så fremført, før «Vamp’s» først singel «Hallo-Adjø» ble fremført av Staveland og Toft.

Enslaved + Vanvidd @ Østsia, 01.12.2016

LyM: Enslaved jubilerer i år. Det er, tross 25 års eksistens som band med tretten fullengdere bak seg, en lite selvhøytidelig gjeng som tropper opp på Østsia, byens scene tilknyttet Universitetet.

Morten Abel @Stavanger konserthus, 03.12.2016

Lisbeth Johnsen: Morten Abel kommer inn til full jubel fra Zetlitz-salen. De to første låtene blir fremført i nesten konstant mørke, til fortvilelse for fotografene som kun har de tre første sangene til rådighet for fotografering. Gjennom hele konserten holdt han oss som publikum engasjert og han viste ofte hans takknemlighet til fansen sin. Det blir spilt mange gode, kjente låter fra samleplaten «Morten Abel» som ble utgitt i 2004, og «I fullt alvor» fra 2015.

Oslo Ess + The Modern Times @ Tau Scene, 25.11.2016

Egil Jostein Ueland: Oslo Ess på Tau Scene - De aller fleste over en viss alder fra Rogaland, har en viss erfaring med hva som ble brygget på Tau bryggeri. I sine glansdager var Tau bryggeri en bauta i Stavanger. Etter at produksjonen ble stoppet en gang på det glade 80 tallet ble bygget stående tomt.

Wolfmother + Mother's Cake @ Stavanger konserthus, 28.11.2016

Egil Jostein Ueland: Jeg har i lang tid gledet meg til å se Wolfmother i Stavanger konserthus. Dette genierklærte bandet fra Australia, som i enkelte miljøer blir hauset opp som en ny Led Zeppelin har fanget interessen min. På denne Europa turneen så har de hatt med seg bandet Mothers Cake i fra Østerrike.

Angélique Kidjo @ Kilden, 23.11.2016

LyM: Det er ekstremt sjelden, om det noen gang har hendt før, at jeg hatt tatt plass i en konsertsal med såkalt verdensmusikk på programmet. I kveld finnes det overhode ingen unnskyldning til å gå glipp av det som skjer i konsertsalen. Hva er forresten det mest oppsiktsvekkende i Kildens programmering: at de har klart å booke Angélique Kidjo eller at Kidjo selv har lagt turen til Kristiansand? Vanskelig å avgjøre, gitt.

Green Carnation @ Kilden, 26.11.2016

LyM: Hva tenker du på når du sitter i konsertsalen og holder på å bevitne fremføringen av ei låt de fleste av setenaboene dine har et personlig forhold til? Eller, har de? Egne første gjennomlyttinger av Light of Day, Day of Darkness er typisk knyttet til en rekke hendelser og følelser rundt det som skjedde på den tida (2003); det er ikke uvanlig at man projiserer seg selv i musikk.

EKSPLOSIVT I BUHØLEN - DYNAMITE @ Cementen Bar, 26.11.2016

Karina Rydland Norum: Cementen bar, på toppen av et gammel sementstøperi i Lindesnes kommune, sent lørdag kveld, den 26. november. Vi går opp trappen til baren og lyden blir stadig høyere. En liten gjeng er godt i gang med festen, og musikken er skrudd på fullt... Kveldens konsert er det den svenske gruppa Dynamite som står for. De ble booket på sin Europa-turne og valgte å avslutte den her i Buhølen, som eneste sted i Norge.

Kvelertak + The Dogs @ Møllekjelleren, 30.10.2016

Egil Jostein Ueland: Ungdomsklubben Møllekjelleren har i samarbeid med Ranglerock fått til en meget spennende booking på Bryne. Dette er første gangen Kvelertak spiller på Bryne og konserten har fri aldersgrense, noe som er fantastisk. Slike arrangementer skulle det ha vært mer av. Det er veldig viktig at ungdommene også kommer inn på konserter.

Udo Dirkschneider + Vicious Rumors @ Folken, 31.10.2016

Egil Jostein Ueland: Brynerocken Booking har klart kunststykket å få legendariske Udo Dirkschenider på plass to ganger på et år. Først til et utsolgt Folken i februar og nå i slutten av Oktober. Udo Dirkscneider er på avskjedsturne hvor det kun spilles låter i fra Accept tiden. Med seg for oppvarming har han Vicious Rumors.

The Chicago Blues Brothers @ Stavanger konserthus, 19.11.2016

Egil Jostein Ueland: Showet The Chicago Blues Brothers er på Norges turne, med stoppesteder i Bergen, Stavanger og Oslo. Dette er en prisvinnende produksjon av Blues Brothers og har fått god omtale i media.

Mandal Rockfest er tilbake! 12.11.2016

Svein Frydnes: Mandal Rockfest ble nylig igjen arrangert i Buen Kulturhus, etter fire år i dvale. Et velsmurt arrangement, hvor både arrangører, artister og publikum var strålende fornøyd.

Moddi på Oslo World Music Festival, 05.11.2016

IM K. Fossli: Responsen og engasjementet fra publikum matcha framførelsen, og da han spilte «House By the Sea» kom det et kollektivt *sukk* fra salen. Den er helt klart fortsatt en favoritt.

Mhoo + Mads With @ Parkteatret, 03.11.2016

IM Fossli: Torsdag 3. november spilte MHOO på Parkteatret i Oslo. De er et band bestående av Oda Dahl på vokal, gitar og munnspill, Miriam Kjølen på vokal, gitar og trompet, Per Kamfjord på kontrabass og trommer og Line og Mari Berulfsen, begge på fiolin. Denne gangen hadde de i tillegg med seg flere dyktige musikere i bakgrunnen på diverse andre instrumenter, inkludert dobro, elgitar og perkusjon.

Sivert Høyem trollbandt Stavanger konserthus, 28.10.2016

Janet R. Johnsen: Etter en bra oppvarming med Luke Elliot, som var alene på scenen, kom Sivert Høyem og band på scenen. Sivert Høyem har solgt ut Oslo spektrum og en hel del andre store konsertarenaer i vinter, før han i sommer har turnert på festivaler i inn og utland. Denne høsten startet han igjen sin turne i Norge, kalt «Lioness Autumn Tour»

Dobbel dose Violet Road

IM K. Fossli: På kulturhuset kunne vi virkelig nyte detaljene og kose oss, enten det var med fantastiske «Rules of the Ocean» som det ikke engang går an å synge med til fordi en bare må lytte, eller «Bicycle» som det var umulig å sitte stille til. På den bittelille og stappfulle baren i Horten derimot tok stemninga helt overhånd og gjorde det til en skikkelig fest med masse kule folk.

Sivert Høyem skapte magi for en fullsatt Buen

Svein Frydnes: Det er mørkt i salen. Summingen fra over 700 forventningsfulle publikummere høres over rolig musikk fra anlegget. Og så står han der – mannen med den mørke, mystiske stemmen – Sivert Høyem.

Kveldstund med Elle Melle i Helgåleiren, 14.10.2016

Egil Jostein Ueland: Fredag den 14 oktober var det duket for en kveldsstund med Elle melle i sjarmerende Helgåleiren. Til tross for at høstmørke hadde begynt å senke seg og temperaturen krøp sakte nedover gradestokken, møtte folk opp og fylte bordene i Helgåleirens koselige og lune lokaler.

Pønkens gladgutter satte fyr på Boden, 21.10.2016

Svein Frydnes: Det ble som lovet intenst og svett på Sjøboden Live Scene fredag kveld. Først med bandet Syden, deretter med Norges ukronte punk-konger. - Vi er Oslo Ess, ropte Åsmund Lande, og så var konserten i gang. «Gi meg no dritt» var første låta. Men dritt fikk de ikke, og dritt gav de ikke. Tvert imot, Oslo Ess ble tatt i mot som konger av et strålende opplagt publikum. Ikke utsolgt, men nok publikum til at det ble en skikkelig konsert med kjempestemning.

Det funker ennå! DumDum Boys @ Arendal kulturhus, 21.10.2016

Bjørg Fossli: Ryktene gikk om at DumDum skulle komme til Arendal igjen, og jeg trodde det nesten ikke. Jeg gikk glipp av konserten i Kolbjørnsvik og gleda meg veldig over en ny sjanse til å se gamle helter. Vi troppa opp en halv time før konsertstart og det var en avslappa stemning i Arendal kulturhus. Noen satt og koste seg i foajeen, mens andre trakk rolig inn i store Torungen som hadde fjerna stolene for at publikum skulle få litt gulvplass. Min første tanke var at det måtte da være alt for lite plass for et så kjent band som DumDum. Det tunge røde fløyelsteppet som følger gutta rundt på turne hang foran og skjulte det som var på scenen. Rommet var halvmørkt og stemningsfullt. Bak i lokalet solgte de øl og mineralvann.

Modige Moddi på Kick, 15.10.2016

Bjørg Fossli: Det ble en stemningsfull og fin kveld på Kick nattklubb og scene i Kristiansand da Svart Belte Booking arrangerte konsert i samarbeid med Amnesty Internationals ungdom 15. oktober. Pål Moddi Knutsen fra Senja har med seg Katrine Schiøtt fra Vestnes rundt i verden.

Danielle Nicole Band rocket Buen

Svein Frydnes: Det var en særdeles opplagt Danielle Nicole Schnebelen som, sammen med sine tre medmusikanter, inntok Klubbscenen på Buen fredag kveld. Intensiteten, innlevelsen og utstrålingene hennes gav publikum bakoversveis og full valuta for pengene. Dette var amerikansk blues på sitt beste.

Lucifer @ Tribute, Sandnes,13.10.2016

Egil Jostein Ueland: Tribute var andre stoppested for Lucifer i Norge på deres pågående Europa turne. Det er en meget spennende booking som Sandnes Rockeklubb har fått på plass her. Lucifer har medlemmer fra kjente og kjære band som: The Oath, Cathedral, Saturn, Pagan Altar og Angel Witch.

Liten krølltopp med stort hjerte på Nøtterøy

Mona K. Fossli: Pål Knutsen, eller heller «Moddi» som han kaller seg, har endelig kommet hjem på Norgesturné etter å ha vært altfor lenge borte i andre deler av verden. Han ga nylig ut et nytt album som heter «Unsongs», resultatet av et stort prosjekt der han fant sanger fra hele verden som på en eller annen måte hadde blitt sensurert i landet de kom fra. Han fant mange, men valgte ut tolv sanger som fikk plass på albumet av ulike grunner. Torsdag 13. oktober kom han til Nøtterøy Kulturhus sammen med cellisten sin Katrine Schiøtt, og da var vi på pletten. Dørene åpna 19:00, så var det bare å vente én time på at den lille krølltoppen med det store hjertet skulle starte konserten.

Violet Road – Strømløst på Rockefeller

Mona Kvikkestøyl Fossli: Konserten var utvilsomt blant de mest unike vi har vært på til nå. De eneste den egentlig kan sammenlignes med er konsertene de holdt i Tromsø for nesten nøyaktig ett år sida. Da la de også vekt på å spille en del av det gamle, selv om de denne gangen gjorde det enda mer spesielt ved å, som Halvard selv sa, «prøve å gjenskape stemninga sånn som den var før i tida».

The Foggy Five @ Thime Station, 05.10.2016

Egil Jostein Ueland: Rett ovenfor Bryne jernbanestasjon ligger puben Thime Station, som er vel det man kan kalle for Jærens ”Bruneste Pub”. Thime Station er nærmest som en institusjon å regne, de aller fleste Jærbuer kan med hånden på hjerte si at De har hatt mang en hyggelig og livlig kveld her.

Duft fornuften - Påls Butikk

IM Fossli: «Duft Fornuften» er debutalbumet til rockebandet Påls Butikk. De har tidligere sluppet fire singler og én EP-plate hvorav særlig singlene «Karin Hagen Bolstad» og «Østmarka» ble godt mottatt, og 14. oktober slippes debutplata. Samme dag spiller bandet konsert på Gamla i Oslo. Det nye albumet deres består rett og slett av god, solid rock på norsk. Lydbildet er preget av fengende rytmer, en overbevisende vokalist som synger tydelig og ærlige, dype tekster.

Honningbarna rocker Horten

Mona K. Fossli: Med all den publikumsurfinga, spillinga på alle andre steder enn scenen og det ellevilt takknemlige publikumet som fikk være med på moroa hele konserten, sto vi for det meste og måpte

En magisk aften med Monica Heldal

Svein Frydnes: Fredag gjestet Monica Heldal og Øyvind Blomstrøm Sjøboden Live Scene. Med sine sterke gitarprestasjoner og herlige vokal skapte de en magisk stemning i en ellers hustrig høstkveld. Det var dekket for romanse og vakker musikk denne fredagen. Småbord og levende lys utgjorde rammen, to fantastiske vokalister og en dyktig gitarist dannet selve bildet.

Rockefest på Blokkrock 2016

Inger Kvikkestøyl Fossli: Det var i Trondheim det skjedde i helga. Nærmere bestemt i en gymsal i Trondheim. Husebyhallen ligger et stykke utenfor sentrum og er ikke et sted en ville trodd kunne rocke. Men det gjorde den. Fredag 30. september og lørdag 1. oktober rocka den nesten av fundamentet, takket være Violet Road og Åge Aleksandersen & Sambandet. 

Magisk stemning i tre etasjer

Inger Kvikkestøyl Fossli: På fredag 23.09 hadde CC Cowboys konsert på et utsolgt Rockefeller i Oslo. Visse ting kan en bare ikke gå glipp av, så fire knappe timer før det skulle starte kasta vi oss på toget i Tønsberg og dro til Oslo. Foreløpig uten peiling på hvor vi skulle gjøre av oss etter konserten. Vi kom oss til døra mens det enda bare sto tre stykker der, men et kvarter senere runda køen gatehjørnet og folk strømmet til fra alle kanter.

Seigmen @ Folken, Stavanger, 16.09.2016

Egil Jostein Ueland: Det er litt over 1 år siden Seigmen nærmest sprengte Folken 2 kvelder på rad. Kveldens konsert er også utsolgt, så det er trangt og det er varmt.

SOUTHERN DISCOMFORT METAL FESTIVAL 2016

Veronica L.R. Figueira: Det var en gang en litt ukomfortabel, komfortabel og festlig metallfestival helt sør i kongeriket. Bud om eventen ble sendt ut gjennom internettes kanaler og festivalen er godt kjent blant lekfolk og fans og ble dette herrens år 2016 holdt for 14. gang på rad. Folk pakket skreppa si og valfartet fra fjern og nær av klodens kriker og kroker. Dette er en festival som tilbyr enhver å kjenne litt på sitt eget deilige, indre mørke. En festival som kan gi enhver søkende en følelse av tilhørighet blant sine egne og ett etterlengtet avbrekk fra hverdagens fjas og mas.

Brynerocken 2016

Egil Jostein Ueland: Helgen 2.-3. September var det duket for en ny runde med Brynerocken. Åstedet var som vanlig Bryne Mølle, strategisk plassert sånn ca midt mellom Stavanger og Egersund. Årets festival er den sjette i rekken og satser i år på en kveld med tribute band og en kveld med vanlige band.

MIDGARDSBLOT METAL FESTIVAL 2016

LyM: Da var Midgardsblot 2016 allerede historie og tiden kommet for å dele en søvnig, bålluktende festivalgjengs fortelling om ei fabelaktig helg på Borres historiske grunn, mens minnene ennå er noenlunde ferske. Etter tre knappe kjøretimer fra Kristiansand klødde bena etter å endelig få trasket på festivalområdet. Det viser seg at, i motsetning til mange andre festivaler, både parkering (gratis) og bånduttak er smidige og raske prosesser: verken trafikkork, håpløs leting etter plass eller kø ved billettluka. Kan man takke festivalens beskjedne størrelse eller en god infrastruktur? Kanskje begge deler, tro.

Skalldyrfestivalen 2016

Helene Toresen: Skalldyrfestivalen er Sørlandets største matfestival og ble i år arrangert for 28. gang. Selv om maten står i hovedfokus har konsertene rundt om i byen kanskje blitt minst like viktige. Under Skalldyrfestivalen forvandles hele Mandal sentrum fra rolig sørlandsby til et yrende festivalområde, der det bugner av spennende mat, mennesker og musikk. Her finner man restauranttelt, matboder, kokkeskole for barn, trylleshow og ikke minst mye god musikk.

Stavanger Tattoo Convention 2016

Oddvar Johnsen: De Røde Sjøhus 22-23. Juli 2016. Denne helgen lå Stavanger badet i solskinn, og nesten hele byens befolkning var på Gladmat festivalen. Likevel var det bra besøk på den 12 Internasjonale Stavanger Tattoo Convention. Inne på De Røde Sjøhus satt en rekke med nasjonale og internasjonalt kjente tattoo artister, og tatoverte både gamle og unge.

Utsolgte hus for Ole Paus

Svein Frydnes: Ole Paus besøkte denne uka (18-19. juli) Mandal og Sjøboden Live Scene, og holdt konsert for fire utsolgte hus. Til neste år blir det kanskje enda flere konserter samme sted.

Egersund Visefestival 2016

Karianne Arntzen: «Kem sko eg stå med, om ikkje med deg, når du trenge en med di sia.»

Mandaljazz 2016

Helene Toresen: Mandaljazz ble i år arrangert for tredje gang, og det er festivalens største suksess hittil. For første gang var deler av festivalen utsolgt.

Palmesus 2016

Ann-Carina Rønaasen: I fjor skrev vi om at vi trodde det skulle mye til for å slå det året ettersom det var utrolig mange gode artister der, et fullspekket show og at selveste Sabeltann satte prikken på i-en og avsluttet det hele med allsang. Jeg var så uendelig spent da jeg trippet inn på festivalområdet med forventningene i skyene, kunne Palmesusteamet toppe det hele?

Norway Rock stod opp fra «de døde»

Svein Frydnes: Som Fugl Føniks reiste Norway Rock seg fra asken helgen 8-9.juli. 3-4000 mennesker møtte fram begge dagene, og koste seg i sola, med god musikk og skikkelig festivalstemning.

Helgåfestivalen 2016

Egil Jostein Ueland: Selve festivalen markedsfører seg som Jærens triveligste festival, og det er temmelig “spot on”. Triveligere sted skal en lete lenge etter!

Nasareeren, Fjæreheia, Grimstad, 07.07.2016

LyM: Det er 16 år siden den lokalproduserte musikalen Nasareeren ble satt opp i sin nåværende form, etter utvikling gjennom fire år av en idé av Sølvi Kleiva Ugland om å «lage et musikal-prosjekt i samarbeid mellom skole, kirke, lokalt kor- og kulturarbeid og frivillige.» (Vårt Land, 03.07.2016). I forestillingen som settes opp igjen i år tråkker nasareeren - Espen Grjotheim - i sporene han selv satte i Fjæregranitten som tyveåring.

Sørlandets H-D og US big twin treff 2016, Roligheden Camping Kristiansand

Helene Toresen: Sørlandet’s H-D og US big twin ble arrangert for første gang i Kristiansand denne helga. Det ble en vellykket helg med MC-entusiaster fra hele Norge og mye god musikk.

Helgas musikalske høydepunkt var konserten med Dag Ingebrigtsen og Morten Diesel Dahl med venner, begge kjent fra blant annet TNT og TinDrum. Gutta skal gjennom sommeren gjeste flere festivaler og med seg på laget har de Beatrix på vokal, Erik Eriksen på bass og Tore Moren på gitar.

Dalane Bluesfestival 2016

Dalane Bluesfestival ble arrangert i Egersund 16 til 18 juni. Dette året har festivalen satset stort, og fått flere internasjonale rythm & blues artister. På fredagen var det duket for artister og band som: Vidar Letho, Big Joe bone, Marcello Calabrese, Midnight Ramblers, Pateys Pipe, Ben Prestage, Jay Nemore, Planet Parker, Ljodahått, Blackberry´n Mr. Boohoo, Magnus Berg Band Og Eric Sardinas.

Hunsfest 2016

Geir Roger Hagen: Da var det endelig sommer, og med det klart for andre utgaven av endagsfestivalen Hunsfest. I år som ifjor ble den arrangert på Hunsøya i Vennesla. Området er perfekt for en festival av denne typen, da den er omringet av bygningsmassen til tidligere Hunsfos Fabrikker, som med trygghet kan sies å ha vært Venneslas største hjørnesteinsbedrift. Store deler av festivalpublikumet har nok et nært forhold til stedet, enten de jobbet der selv tidligere eller har noen i slekta som har tjent til livets opphold ved fabrikken.

Hafrsfjordkaupangen 2016

Janet R. Johnsen: Hafrsfjordvikingene arrangerte Hafrsfjordkaupang helgen 17-19 juni. For de som ikke er innviet i den norrøne historien så betyr ordet «kaupang» handelssted.
Så dette er et vikingmarked, med handel av diverse vikingrelatert utstyr som smykker, klær , lekesverd, piler og buer.

Ålesund Live 2016

Terje Unhjem: Helgen 10-11 juni 2016 gikk årets «Ålesund Live» av stabelen midt i sentrum av Ålesund, bokstavelig talt. St.Olavsplass midt i sentrum av byen er for noen dager omgjort til festivalområde, med plass til drøyt 3.000 tilskuere. Med en lineup bestående av Susanne Sundfør, DumDum Boys, Bo Kaspers Orkester, Bernhoft & The Fashion Bruises, Comet Kid, Marie Munroe, Tellef Raabe, Rohey, Gundelach og sist, men ikke minst; svenske Silvana Imam, så er det ikke rart at det ble to stappfulle hus for arrangørene Momentium.

Bodies ''Never Mind the Bodies'' @ Folken 10.06.2016

Helge Knutsen: I forbindelse med Maiblis festivalen som ble arrangert i Stavanger 9.- 11 juni, spilte Bodies på Folken. Bodies er et stjernelag av lokale rockehelter hyller Sex Pistols til glede for seg selv og alle som vet hvor mye makt ekte rock faktisk har og skulle denne kvelden spille hele «Never Mind the Bollocks, Here's the Sex Pistols» plata fra begynnelse til slutt.

Herlige Vaulen 2016

Janet R. Johnsen: Nå var Herlige Vaulen tilbake der det skulle være. Strålende sol og vindstille la de nydeligste rammene rundt Vaulen badeplass, som igjen var laget om til et område for musikk og moro.

HARM – ALBUM LAUNCH + support Mental Despair @ SJØBODEN LIVE SCENE 04.06.16

Veronica L.R. Figueira: Harm har i disse dager gjennomført en releaseturnê i forbindelse med utgivelsen av den nye skiva «October Fire». Turneen ble avsluttet på Sjøboden i Mandal, byen der bandet så dagens lys for snart 10 år siden. Årene har gått og det har vært litt utskiftninger i besetningen, men frontmann, Steffan Schulze har stått last og brast gjennom årene og selv om nye bandmedlemmer har kommet til, holder Harm på uttrykket sitt. Det er hardt og de er dyktige. 

Vuyk + Maribelle @ Sjøboden Live Scene, 28.05.2016

Helene Toresen: Det nærmet seg fullt hus på Sjøboden Live Scene da Vuyk gjestet Mandal for aller første gang. Sammen med Maribelle ble det en flott konsertkveld på Sjøboden med fengende pop og rock musikk. Begge band er forholdsvis ferske og det var dermed noe usikkert hvor mange som ville møte opp denne kvelden. Men Vuyk hadde med seg et særdeles dedikert publikum fra Stavanger, som tok turen helt til Mandal for å få med seg kveldens konsert.

Jærnåttå 2016

Egil Jostein Ueland: Med et fantastisk maivær viser Jæren seg fra sin beste side. Festivalen startes med en skikkelig nostalgi ”trip” med Vind i Gardhol. De gikk på scenen kl 19.00 med et relativt glissent publikum. Vi fikk levert et sett med Jærske klassikere som Kortspel, Puttla og Kjøb sandala.

Full klaff med Amaranthe @Buen, Mandal, 20.05.2016

Svein Frydnes: Amaranthe på Buen ble full klaff for både arrangør og publikum. Arrangøren fikk en etterlengtet opptur og publikum stortrivdes. Svenske Amaranthe inntok Klubbscenen i Buen fredag kveld, som en del av deres første Norges-turné. Og konserten ble en suksess for så vel band, som publikum og arrangør.

Luxus Leverpostei + Playboys @ Ognahallen, 14.05.2016

Egil Jostein Ueland: På dobbel konsert med Playboys og Luxus leverpostei er det åpnet for både country, rock og rølp.

Karmøygeddon 2016 - Del 2

Svein Frydnes: Lørdagen opprinner med bra vær – noe som ikke er så viktig for oss, siden vi jo skal holde oss innendørs og høre masse god musikk. Men som dagen før lar vi humla suse på formiddagen, og entrer ikke festivalområdet før til 2. band, Year of the Goat.

Karmøygeddon 2016 - Del 1

Svein Frydnes: Min jomfrutur til Karmøygeddon ble en utrolig positiv opplevelse. Maken til bra opplegg, vennlige folk og serviceinnstilt personale har jeg sjelden opplevd. Med en allestedsværende festivalsjef, Johnny Angelund, i spissen. Toppet med mye tung, herlig kvalitetsmusikk ble dette en festival jeg kan anbefale på det varmeste.

Music Night 2016 - De Røde Sjøhus, Stavanger

Janet R. Johnsen: Music Night er et nytt konsept som ble dratt i gang første gang i år, men forhåpentligvis vil dette bli et arrangement som vil fortsette. Kvelden begynte med en minikonsert av Frode Alnæs, som dro i gang med et utvalg av sitt mangfoldige repertoar.

Kompromissløs boogierock @Sjøboden Live Scene, 22.04.2016

Helene Toresen: Når Backstreet Girls besøker Mandal er Sjøboden Live Scene fullstappa og billettene har vært utsolgt i uker allerede. Backstreet Girls har hatt flere tidligere medlemmer, men består i dag av Petter Baarli på gitar, Bjørn Müller på vokal, Dan Thunderbird på bass og Martin H-Son på trommer. Gitarist Petter Baarli er det eneste nåværende medlemmet som har vært med siden starten. Han har også nettopp gitt ut eget soloalbum, som blir særdeles godt mottatt av krtikerne.

Karmøygeddon på det nærmeste utsolgt

Svein Frydnes: Kun få billetter er igjen til årets Karmøygeddon, som går av stabelen 28.-30.april. Det er en solid line-up festivalsjef Johnny Angelund og hans medhjelpere har snekret sammen, med bred appell til rockefolket. 
Festivalguiden fikk en prat med Angelund nå like før det braker løs, og lurte først og fremst på om nervene er under kontroll: 

- Hvilepulsen er på et anstendig nivå, vi har kontroll på dette. Billettsalget har gått bra, og line-up’en er spikret.

Leo Moracchioli spilte for fult hus på Ambolten Pub på Kverneland 09.04.2016

Helge Knutsen: Lørdag 09.04.2016 var det duket for fest, Leo Moracchioli skulle spille på Ambolten Pub på Kverneland. Leo er multikunstneren bak Leap Frog Studios. Han har i de senere år blitt en stor og populær stjerne på Youtube med en hurtig voksende fan skare fra hele verden, i skrivende stund har Youtube kanalen hans ( https://www.youtube.com/user/leolego) 669 705 abonnenter og 94 753 207 avspillinger, bare versjonen av Adeles «Hello» har blitt sett 13 143 179 ganger på bare 4 måneder.

The Violent Years - vakre toner og dype refleksjoner - 24.03.2016

Svein Frydnes: Vokalist Kenneth Bringsdal var opptatt av det å bo i en småby, da The Violent Years holdt sin tradisjonelle påskekonsert på Sjøboden Live Scene Skjærtorsdag kveld. Konklusjonen til Bringsdal var nok at livet i en småby er ganske så mye bedre enn i en storby, og publikums konklusjon var at The Violent Years denne kvelden leverte en av sine beste konserter.

Oslo Ess @ Østsia, 16.03.2016

Rebekka Stray: Onsdag 16. mars tok Oslo ess, med support fra Eurotrash, Østsia med storm. Østsia med sine røffe linjer, betongvegger og ellers moderne design, var et perfekt lokale for konserten, som startet på kvelden og holdt på til rundt midnatt. Oslo ess har nylig sluppet det nye albumet sitt ''Konge uten ei krone'' og har i den anledning lagt ut på turnè sammen med Eurotrash.

Ovërhead og Heatseekers @ Ambolten Pub, Kverneland, 12.03.2016

Helge Knutsen: Norway Rock Festival som presenterte «Norway Rock Kickoff med Ovërheat». Med andre ord skulle Ovërhead (Motörhead tribute) og Heatseekers (AC/DC tribute) spille opp til fest på lokalet.

Dorothea og 4-Horsemen på Tribute, Sandnes, 05.03.2016

Inger-Johanne Røyset: Første band ut på denne konserten, gikk på scena klokka 21.30. Supportbandet 4-Horsemen er et Metallica tributeband fra Bømlo. Med god driv og rutinerte musikere fikk de med seg publikum ganske kjapt. Her kom godlåtene på rekke og rad, og de av oss som kunne tekstene sang med av full hals. En god time gikk som en røyk, før Dorothea entret scenen.

Nikki Hill @ Buen kulturhus, Mandal, 04.03.16

Veronica L.R. Figueira: Bluesklubben er flinke til å hanke inn gode artister, det skal de ha. Nå var det Nikki Hill sin tur til å gjeste Mandal. Nikki Hill er nok ikke så kjent i Norge, men har du sett henne, så husker du det. Hun er en kruttønne på scenen og hun oser av musikken hun så storslagent synger til. Dama er så scenevant at hun står der oppe som om hun aldri var skapt for noe annet.

Geoff Berner @ Sjøboden 29.02.2016

Helene Toresen: På selveste skuddårsdagen gjestet Geoff Berner Mandal med sine satiriske tekster og klezmer punk. Geoff Berner fra Canada er på Europaturne med trekkspillet sitt, og starter turen i Norge. Denne gangen besøker han Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim og Mandal. Med seg på turneen har han Wayne Adams på trommer og Diona Davies på fiolin

RECKLESS LOVE + NITERAIN @ Buen kulturhus 26.02.16

Veronica L.R. Figueira: Jeg er forelska! I drømmen. Den man en gang hadde om rock n roll. Da Sunset Strip i Los Angeles var stedet å være. Da menn gikk i åletrange dyreprint tights, farmors gamle tørklær hang løst i naglebeltet og enhver mann med respekt for seg selv brukte eyeliner og så mye hårspray at Eli Hagen hadde blitt misunnelig.

Melissa Horn @ Stavanger konserthus, 24.02.2016

Janet R. Johnsen: «Jag har gjort det igjen», er tittelen på Melissa Horn’s siste album. Og hun har virkelig gjort det igjen. En turne på 50 konserter på 2 måneder er ganske intenst, men det ser ut til at hun trives med hardkjøret, og i følge henne selv så synes hun at det er trist at det bare er 35 konserter igjen.

Dirkschneider + Anvil (support) @ Kick Scene 22.02.16

Veronica L.R. Figueira: Til tross for at det var mandag, var det fullt hus og stormende jubel. Det var spesielt mange gamle rockere som hadde krøpet ut fra under tuene sine. Dørene åpnet kl 20 og da var det kø langt oppi gata og det er helt tydelig at både Anvil og Udo Dirkschneider trakk folk fra alle kanter av sørlandet.

Bottom