Top

Dalane Bluesfestival 2016

 
Gentle Groove @ Dalane Blues Festival 2016, Photo: Egil Jostein Ueland

Gentle Groove på Dalane Blues Festival 2016.Foto: Egil Jostein Ueland

Dalane Bluesfestival ble arrangert i Egersund 16 til 18 juni.
Dette er en festival som har pågått siden 2006, og jeg må med tungt hjerte innrømme at det er første gangen jeg er på festivalen. Med tanke på at det festivalen arrangeres i koselige Egersund sentrum og en 20 minutters biltur i fra hjemmet.

Dette året har festivalen satset stort og fått flere internasjonale rythm & blues artister, som Corey Dennison og Eric Sardinas.

Festivalens scener er ligger i strategisk plassert rundt Egersund slik at det var passelig gang avstand til de forskjellige scenene. Da det var flere parallelle konserter var det dessverre ikke mulighet til å få med seg alle.

Festivalen ble åpnet på torsdag med konserter ved Vidar Letho, Patesy Pipe og Magnus Berge Band. Eric Sardinas hadde også en opptreden har jeg blitt fortalt.

Konsertene ble holdt på en av de stiligste scenene jeg har sett, nemlig Sykkelverkstedet, lokalisert i et gammelt sykkelverksted som er innredet med en spesiell scene.

På fredagen var det duket for artister og band som: Vidar Letho, Big Joe bone, Marcello Calabrese, Midnight Ramblers, Pateys Pipe, Ben Prestage, Jay Nemore, Planet Parker, Ljodahått, Blackberry´n Mr. Boohoo, Magnus Berg Band Og Eric Sardinas.

Konsertene startet tidlig, allerede kl 12.00 var Vidar Letho på scene i Sykkelverkstedet, etterfulgt av Big joe Bone og Marcello Calabrese.

Big Joe Bone imponerte meg med sin miks av Delta blues, bluegrass, gospel og hillbilly musikk. Selv om han er fra The United Kingdom var det som å høre en gammel traver i fra sørstatene.

Midnight Ramblers leverte et kjempe sett med Stones låter, De har spilt sammen i flere år og det vises.

Ben Prestage @ Dalane Blues Festival 2016, Photo: Egil Jostein Ueland

Ben Prestage - same procedure as last year! En fantastisk artist!Foto: Egil Jostein Ueland

Av andre artister så må jeg nevne Ben Prestage. Ben Prestage er en skikkelig traver i fra Sørstatene og leverer varene så det holder. Dette var blues av den gode gamle sorten og er for meg et av festivalens høydepunkter.

Mannen sitter og spiller på en nesten ”oppbrukt” gitar samtidig som han spiller trommer og synger.

Planet Parker er et utrolig bra live band, De har holdt det gående siden 2003 og det vises.

Bandet er samstemt og leverer fantastiske Pink Floyd låter. Får en mulighet til å se Planet Parker, så er det bare i kaste seg rundt. Dette er bra!

For første gang hadde Egersund Rockeklubb egen Rockescene på årets Bluesfestival.
Egersund Rockeklubb gjorde et fantastisk arbeid med arrangementene på Rockescenen.
Her var det god lyd, det var godt med publikum og ikke minst veldig bra band.
På Rockescenen spilte Wolf on Fire, Captain Caravan og Kal-El.

Kvelden avsluttes med Eric Sardinas i Bluesteltet. Eric Sardinas har legendestatus som blues-rock gitarist og leverte så det holdt.

På lørdag var det duket for konserter med artister og band som: Grenseveien Bluesband, Marcello Calabrese, Corey Dennison, Big joe Bone, Van Paersa, G5, Vidar Johnsen, Ben Prestage, Lady Moscove, Elle Melle, Blackberry´n Mr.Boohoo og Gentle Groove (Led Zeplin Tribute).

Festdagen ble startet med Bluesfrokost i gågaten etterfulgt av seminarkonsert i Bluesteltet og konserter med Grenseveien Bluesband i Sykkelverkstedet.

Marcello Calabrese underholdt i gågaten og det var Jamsession med Corey Dennison.

Kveldens konserter startet kl 20, dessverre så var det tre konserter som startet samtidig så jeg fikk bare med meg G5, et lokalt Egersund basert band som består av dyktige musikere.

Deretter var det duket for Vidar Johnsen i Bluesteltet. Han er en kjent og kjær artist som folk flest forbinder med Vamp.

Kl 21.00 var det igjen en konsert med Ben Prestage. Selv om jeg fikk med meg konserten Hans på fredag var jeg rett og slett nødt til å få meg meg dette en gang til.

Dette var rett og slett fantastisk.

Lady Moscow gikk på scenen kl 22.00 i Sykkelverkstedet. Bandet ble beskrevet som sirkusorkester i festivalens program. Dette var rett og slett et fyrverkeri, jeg ble skikkelig imponert over energien og musikken som Lady Moscow leverte.

Dette er ganske enkelt et fantastisk liveband!

Dessverre så fikk jeg ikke med meg hele konserten med Corey Dennison og Pateys Pipe. Jeg kom inn i Bluesteltet da det var en ca 30 minutter igjen av settet.

Corey Dennison @ Dalane Blues Festival 2016, Photo: Egil Jostein Ueland

Personlig favoritt på årets program, Corey Dennison!Foto: Egil Jostein Ueland

Corey Dennison er en fantastisk blues artist. Dette var absolutt hele festivalens høydepunkt. Corey var et fyrverkeri på scenen, han gikk ut blant publikum og spilte på bordene.

Det var magisk, Corey Dennison er noe som en absolutt må få med seg live.

Gentle Groove var kveldens headliner.

Dette er en skikkelig bra Led Zepplin Tribute band som består av utrolig dyktige musikere.
Dessverre så var ikke teknikken helt på vår side, slik at det var noe sur og dårlig lyd.
Samt at strømmen gikk uti settet.

Jeg sitter igjen med en god følelse og gode minner i fra Dalane Blues festival og kommer til å delta på arrangementet flere ganger.

For å pirke litt så følte jeg at det til tider var noen brister i logistikken til arrangementet, slik at ikke alt gikk helt på skinner. Det var til tider dårlig lyd på noen av scenene. Samtidig så savner jeg flere lokale band på festivalen.

Jeg ble veldig imponert over Rockescenen og Egersund Rockeklubb.


Klikk her for flere bilder!

Fredag | Lørdag

 
Bottom