foyer
Top

Melissa Horn @ Stavanger konserthus, 24.02.2016

 

«Jag har gjort det igjen», er tittelen på Melissa Horn’s siste album. Og hun har virkelig gjort det igjen. En turne på 50 konserter på 2 måneder er ganske intenst, men det ser ut til at hun trives med hardkjøret, og i følge henne selv så synes hun at det er trist at det bare er 35 konserter igjen.

Melissa Horn @ Stavanger konserthus, 24.02.2016 - Photo: Oddvar Johnsen

Melissa Horn, endelig tilbake i Stavanger! Foto: Oddvar Johnsen

Melissa Horn er født 8 april 1987 , hun har gitt ut 5 studioalbum, og en mengde singler. Debutalbumet «Långa Nätter» kom ut i 2008.

Sangene hennes er like melankolske som tidligere, og en kan undre hvor hun får alle disse mørke tekstene fra. Sangene er skrevet og fremført på svensk. Instrumentelt blir sangene gjerne akkompagnert av eget spill på akustisk gitar eller piano. På denne turneen har hun med seg 3 dyktige musikere.

Performer Melissa Horn + Moa Lignell
Venue Fartein Valen Salen i Stavanger konserthus, Norway
Dato

24.02.2016 kl. 20:00 - 22:30

Publikum ca 1200

Men før Melissa slipper til på scenen så er det gjesteartist Moa Lignell som starter kvelden med fire flotte sanger. Hvor tittelsporet Ladies’ Man på hennes plate fra 2015 som er en vakker sang skrevet til sin far som ble syk og døde er en flott avslutning på hennes gjesteopptreden. Jeg tror nok at dette er en artist som om ikke alt for lenge vil få sin egen turne.

Melissa har en flott blanding av gammelt og nytt, selv om de fleste sangene hennes er fra den siste platen «Jag har gjort det igjen» som kom ut i fjor høst.

Og de kommer som perler på en snor «Du går nu» og «De två årstider» før vi er innom «Lät du henne komma närmera» fra platen «Säg ingenting till mig» fra 2009 som er en vakker sang om svartsjuka, eller sjalusi som vi sier i Norge. Fra samme plate kommer også den neste sangen «Jag kan ikke skilja på.» Deretter får vi noen sanger hvor bare Melissa og Anders er på scenen både «Hur skal det gå» og «Jag vet» som for øvrig er skrevet til en av hennes beste venner. Deretter får vi duetten «Som jag hade dig förut» sammen med Anders.

Moa Lignell @ Stavanger konserthus, 24.02.2016 - Photo: Oddvar Johnsen

Moa Lignell er et meget godt valg som oppvarming og følgesvenn på turneen. Foto: Oddvar Johnsen

Mellom sangene forteller hun små historier om hvordan livet er. Som når det er gått lang tid mellom plateutgivelser og turneer hvor det blir ensomt, og hun blir usikker på hvordan publikum vil ta i mot henne igjen. Slik ble tittelsporet fra platen i 2013 til «Säg at du behøver mig» til.

«En helt vanlig dag» handler om en heller dårlig dag, og blir i følge Melissa så mørk at den nesten blir lystig. Denne ble skrevet i løpet av et par sene nattetimer.

En av kveldens høydepunkter er «Der går mitt liv» som blir framført sammen med Moa, som spiller munnspill.

En annen tekst som hun kjenner seg igjen i er «Jag saknar deg mindre och mindre» fra platen «Innan jag kände dig»

«Som jag kjende dig förut» ble fremført som en duett med Anders. Og hun forteller at mange tror at de har et forhold, noe de ikke har. Men samspillet mellom dem fungerer utmerket med hans hese røst mot hennes melankolske stemme.

Hun forteller at hun har spilt i Stavanger før, men aldri i en så stor sal som Fartein Valen. Hun har benyttet muligheten til å besøke sin bror og brors datter som bor i Stavanger.

«Efter jul» blir fremført med bare rolig pianospill som akkompagnement. Sangen «Om du vil vara med mig» drukner dessverre litt i musikken, og det er litt synd.

«Jag gör aldrig om det här» hvor hun står på scenen helt alene, og akkompagnert av det store orgelet i salen er en flott avslutnings melodi. Men stående applaus gir oss to ekstra sanger før hun takker for seg. Da har vi fått to og en halv times konsertopplevelse, og vi kan begi oss ut i den kalde vinternatten, nynnende på noen av hennes melodier.

 
Bottom