Top

Helgåfestivalen 2013

 

...

Generalen klipper strengen Foto: Jan Egil

I år ble Helgåfestivalen lagt til siste helg i juni, og som vanlig med stort spenn i musikk stil. Alt fra punk til visesang. Åpningen ble utført av festivalgeneralen, Hans Berge Stokkeland, fredag 28. juni, med klipping av gitarstrenger.

Første band ut på fredagen var Liquid Lights fra Kværneland, som spilte en varierende stil innen rock. Fire unge gutter som har spilt sammen ca et års tid.

Så kom bandet Hovering Orville som er en trio fra Jæren. Et bra band som holder seg fint innen rock sjanger. Dette bandet spilte også på årets visefestival i Egersund. Plate kommer i løpet av høsten.

Heavy Heads entret scenen etterpå, og ingen tvil om dette bandet er påvirket av AC/DC. Det svinger når de her unge guttene er på scenen.

Ranomes er som dere sikkert kan gjette et coverband til legendene Ramones. Kan ikke si annet enn at det svinger her. Gamle minner osv.

Siste band ut fredags kveld er Rambukk. Tungrock på sitt beste.

Lørdag 29 juni

...

En av deltakerne på Gitaridol
Foto: Jan Egil

Dagen starter med gitaridol, og her er det utnevnt et dommerpanel med kresne musikere. Dommerpanelet består av Rasmuss Henriksen, Ken Ove Gunvaldsen Johansen, Sølve Friestad, General Forsamling med flere.

Det endte opp med jevn poeng sum for Frank Håland og Ørjan Høyland, og dermed ble det oppvisning på de to igjen. Ørjan tar knepen seier og blir  vinner av gavekort på musikk utstyr.

Kl 18.30 er det klart for første artist på scenen, og Mentox starter kvelden med rap og tekster om mobbing, vold og narkotika.

Neste ut er Dorothea, Norges eneste coverband av Doro, som som blir hevdet å være verdens største metall artist på 80 tallet.

Omtrent kl 20.00 er Hear Me Roar på scenen. Kan ikke si annet enn at dette er vakkert. Roar Koppestad har utgitt 2 EP - sjekk omtale! Melodisk og intense låter med fin vokal.

Myrull, en duo fra Flekkefjord, tar over etter Hear Me Roar - og imponerer! De kan oppleves som kvartett og med fullt band. De har en hærlig stil/miks fra vise/folk, litt rock, jazz, og en smule sigøyner musikk og sjørøveri, som de selv sier. Meget pent og trøkk selv om det er duo formatet som står på scenen.

Voltakt er bandet som gjør cover av Volbeat. De hadde vel egentlig tenkt denne ene konserten men i ettertid er det mulig det blir flere jobber.

Shortfingers - et band fra Nærbø med 5 medlemmer som spiller cover fra rockens verden.

Siste band ut på festivalen er Mørkemenn, og som navnet sier litt om, så er dette tung mørk metall, med tekster på Stavangerdialekt.

Dorothea - awesome Doro cover!

Dorothea - rå cover av... Doro!
Foto: Jan Egil

Tøft og tung avsluttning på Helgåfestivalen 2013!

Gledelig å høre festivalen gikk i pluss, og dermed er klar for ny festival neste år i Helgåleiren. Dette er en av de kuleste utescener i Rogaland med fjell og trær som omkranser scenen.

Helgåleiren er en plass som byr på mye kultur gjennom året, ting som Ogna scene med sitt dikt, dans og fanteri. Sjekk ut plassen hvis du har muligheten!

En musikalsk hilsen fra
Jan Egil

Bildegalleri - klikk her!

 
Bottom