foyer
Top

Dancing in the rain

 

Rosfjord Beachparty 2013

En våt, men særdeles livlig og vellykket helg i Lyngdal!Foto: JHH

For litt over en uke siden var vi et par dager på Beach party på Rosfjord i Lyngdal. De fristet med mye snadder på plakaten. Arrangørene, CAI, Rosfjord Strandhotel og G Thomas har jobbet godt med dette programmet, og virkelig sørget for at det skulle fenge de fleste. Været var ikke spesielt gunstig for anledningen, men jeg var mildt sagt imponert over hvor mange som møtte opp og trosset regnet! Det var relativt fuktig …

Return

Return to Lyngdal!
Foto: JHH

To-dagers partyet var godt organisert, og det var bare på dansegulvet foran scenen at regnet var særlig plagsomt. Store telt med benker og bord sørget for at alle kunne glede seg over musikken, med lett tilgjengelig mat og annen servering. Dansegulvet ble godt brukt likevel. Når bare stemningen ble fyrt opp litt og de rette tonene strømmet ut fra scenen, da var det vanskelig å holde seg.

Med eller uten paraply, det skulle svinges!

Av alle utøverne denne helgen var det faktisk bare Magne Høyland og Engens Gledeshus jeg har sett live tidligere. De åpnet på lørdagen med nostalgiske toner og spillopper.

Fredag var det Gledeskompaniet som startet festen. Det var fremdeles litt tidlig for de fleste lyngdøler, og det var noe tynt blant publikum. Folketallet sted imidlertid ganske godt etter hvert som musikken kom i gang. Etter et par sanger fra Radiojam løsnet også dansefoten, og festen var godt i seget.

Steffen Jakobsen og Clutterbillies

Steffen Jakobsen og Clutterbillies
Foto: JHH

Høydepunktet på fredagen var selvfølgelig Return. Vokalen var ikke helt på nett, men det ble fort glemt når promille og gamle slagere tok stemningen til topps. Return ble godt mottatt, og de gav oss en flott avslutning på kvelden.

Josha var vel det bandet vi var mest spente på. Relativt nyetablert, med en litt spesiell stil og fremtoning. Jeg er usikker på hvordan det slo an i Lyngdal, men de har helt klart noe for seg. Det låt bra, både vokal og instrument var godt behersket. Det er mulig kontrasten til det øvrige programmet ble litt for skarp, og det er synd, for Josha er virkelig et band som kan underholde på høyt plan i riktig setting.

Clutterbillies er et av de beste countryband i Norge for tiden. Sammen med Steffen Jakobsen var det bare fantastisk. Etter at Steffens talent ble åpenbart på riksdekkende TV for noen måneder siden har mottakelsen vært enorm hver gang han opptrer. Min forkjærlighet til countrymusikk, og ikke minst Johnny Cash gjør meg kanskje inhabil, men jeg koste meg virkelig foran scenen. Det levnet ingen tvil om at publikum delte mitt syn på saken, og vi fikk endog kveldens første forsøk på et «stage dive»!

Smokie

Smokie!
Foto: JHH

Steffen Jakobsen fremførte også låten «Bad Things», mest kjent som kjenningsmelodien fra TV-serien «True Blood», originalt sunget av Jace Everett fra USA. Etter at Steffen prøvde seg med denne sangen i en av idol-episodene har han til og med høstet ros fra Jace Everett, og det er visstnok også planlagt en tur i studio hvor de skal spille inn noe sammen til Everett’s neste plate. Plata blir helt eller delvis innspilt i Norge i løpet av året.

-Les mer om Jace Everett her.

Smokie var det største navnet på plakaten den kvelden. Det nærmeste jeg har vært tidligere er en konsert med Chris Norman, tidligere vokalist i bandet. Men det måtte et helt band til for å kunne kalle det for Smokie. Sammen med god lyd og sceneeffekter tok de publikum med storm.

Tross regn, og drlig klr - Det var skikkelig liv p dansegulvet! Her foran Steffen Jakobsen og Clutterbillies.

Tross regn, og dårlig klær - Det var skikkelig liv på dansegulvet! Her foran Steffen Jakobsen og Clutterbillies.
Foto: JHH

På grunn av en liten programendring ble det til at Smokie varmet opp for The European Highwaymen, og ikke motsatt slik det opprinnelig var planlagt.

Dermed var det G. Thomas og gjengen som avsluttet kvelden med høyt elskede coverlåter og litt snadder fra deres egne verk.

Selv om lørdagen ble en våt affære var likevel publikumstallet nok til å slå rekorden. Det var gøy å se at folket ikke lot dårlig vær ødelegge for denne flotte tilstelningen. En kjempefest!
Rosfjord Strandhotel og Gunnar Thomassen har all grunn til å være fornøyd, og vi gleder oss til å se hva de disker opp med til neste år!

Flere bilder finner du på Festivalguidens Facebook side :)

Video fra festivalen? Klikk her!


Bildegalleri - klikk her!

 
Bottom