Top

Dalane Blues Festival 2012 - Torsdag

 

Festivalen fikk en tøff åpning av Ålesundsbandet, Blodig Alvor,
som var første band på scenen, og varmet godt opp for Glen
Matlock som har dem med seg på sin norgesturné.

Første dagen av årets bluesfestival ble tilbrakt i eksemplarisk sommervær i idylliske Egersund. Mens vi ventet på artister, intervju og konserter daffet vi rundt og koste oss i de koselige smågatene, kafeene og utestedene. Været og denne by-perlen på sør-vest landet er den optimale settingen for det som kanskje er verdens trivligste festival.

 Dalane Blues Festival 2011

Både publikum og artister reiser land og strand rundt for å bli med på en av disse trakters største årlige begivenhet. Det var åpenbart ikke alle som hadde ankommet enda, og besøkstallet ble anslått til rundt 250 personer på torsdags kvelden. Slik er det ofte med slike arrangement, men det tar seg vanligvis kraftig opp når det nærmer seg helg og festivalen er kommet ordentlig igang.

Torsdagens konsertprogram startet med Ålesundsbandet Blodig Alvor, som inngår i Glen Matlock's pågående Norgesturne. I dag (fredag) spiller de noen mil vestover fra Egersund, på Tribute i Sandnes. Deretter går turen til Ålesund og Trondheim. Bandet er å regne som nyetablert, eller kanskje ny-oppdaget, og har allerede fått strålende kritikker i kjølvannet av de i overkant av 30 konsertene de har hatt de siste 2 årene. Nå er de på full fart opp, og er virkelig noe å følge med på fremover. Skikkelig kraft og kvalitet!

Glen Matlock som akustisk solo artist på bluesfestival i
Egersund! Det er ikke hverdagskost!

At de er på turne sammen med Matlock er ekstra krydder i oppskriften på suksess. Følg med på disse gutta fremover!

Glen Matlock var i slaget, og til tross for at det var ganske tynt i publikum, så var han i godt humør. Alene på scenen, med skinnjakke og kassegitar! I alle fall ikke det jeg hadde forestilt meg med tanke på bakgrunnen hans. Han sang seg gjennom fortiden sin, med utgangspunkt i tiden med Sex Pistols. Titlene var også innom flere andre band og kategorier. Litt rock, mer punk, litt country, og endog et innslag av den amerikanske pop-gruppen, The Monkees, som allerede var oppløst flere år før Sex Pistols så dagens lys.

Egen artikkel, intervju og bildegalleri om Matlock kommer snart. 

Tredje og siste artist var Cubanske Sol Ruiz. En morsom og sprudlende liten dame med en salig blanding av musikkstiler. Hun spenner over mange genre, og behersket samtlige til den grad at hun har klart å fusjonere dem til en helt egen, personlig stil. Hun vartet opp med et repertoar som inkluderte country, blues og latinske avarter, samt noe jeg ikke kunne sette fingeren på. Underbevistheten mumlet noe om Edit Piaff inne i hodet mitt hele tiden, men jeg måtte gi opp. Kanskje det ikke skal, eller kan settes i bås!?

Sjarmerende, sprudlende og med et særdeles talent - Sol Ruiz
booket i siste liten for å erstatte en avlysning i programmet -
Et genialt valg! 

Mot slutten imponerte hun med en særdeles overbevisende versjon av Kris Kristoffersens, "Me and Bobby McGee". Da var det som om Janis Joplin selv stod på scenen. Helt fantastisk!

Dette fenget fra første strofe, og man ble liksom bare revet med...

Om publikum var noe labert tidligere, så var det ikke måte på hvordan du plutselig våknet til live. Hun fikk dem med på sangene, de danset og applauderte. Denne jenta overrasket nok de fleste som ikke allerede hadde kjennskap til henne. Det blir flere sjanser til å møte henne fremover, og etter det vi har hørt skal det være Norges turné i juni.

Lik Festivalguiden på Facebook, og finn flere bilder og info om både tidligere, og fremtidige events!

Følg med i dagene som kommer, vi har flere bilder og reportasjer fra hele festivalen, inkludert intervju med Glen Matlock m.m. Og Har du mulighet, så bør du absolutt få med deg de siste to dagene av festivalen i Egersund!

Les også: Dalane Blues Festival 2012 - Part 2 og intervju med Glen Matlock

 
Bottom