foyer
Top

Hovefestivalen 2011

 

I år har festivalen 5 års jubileum, noe som gjorde at det ble ekstra spesielt og kjekt å være der i år. Hove er kjent for å være en festival som tar godt vare på miljøet, og inkluderer vi som bor på hove å være med å hjelpe til. Hele festivalen var en glede å få med seg, og jeg skal helt klart tilbake neste år!

Ingen tvil om hva folk var ute etter.

MILJØET 
Vi kom inn i festivalen med ett syn om at vaktene kom til å være ekstremt strenge på dette med miljøet, om at vi ikke skulle kaste ting i naturen osv. Men etter hvert så vi at de var nok ikke så strenge som vi trodde.. Festivalen har tatt hensyn til miljøet, det har de! Men det er opp til hver enkelt person om de vil være en del av det eller ikke. Hvis du henter deg en gratis søppelpose og samler inn f.eks papirboss, flasker, plastikk osv, kan du vinne matkuponger, t-shorter og andre fine ting. Og det var ikke akkurat vanskelig å finne søppel imellom teltene.. 

CAMPING
Vi kom frem til festivalens inngang 2 dager før festivalen begynte, og 2 timer etter at campingen hadde åpnet. Det var massevis med folk, og køene var lange! Når vi hadde sjekket inn, ville vi finne en campingplass så fort som mulig. Campingområdene er utrolig store, og ligger på store gress-sletter. Vi fant fort en camp som virket som en stille og fin camp. Camp Nord ble det stedet, men rolig ble det aldri. Ettersom dette var 2 dager før konsertene skulle begynne var det ikke rart det var ”lite” folk å se, men etter hvert som konsertene begynte å nærme seg, ble det bare mer og mer folk.. Tilslutt ble det så fullt og trangt, at de måtte lage en helt ny camp. Teltene ligger tett i tett, med gjerne en halvmeters avstand(hvis du er heldig). Litt av stemningen å være på Hove er jo såklart musikken. Uansett hvilket klokkeslett du prøvde å få litt søvn, var det konstant lyd og bråk. Aldri helt stille. Så jeg ble veldig rar i ørene når jeg kom meg i en nattbuss som skulle få meg tilbake til Stavanger, og ALLE sov… Det var helt sykt det. 

 

Wolves Like Us

KONTAKT
Det var veldig vanskelig å finne noen som kunne hjelpe deg med eventuelt å finne veier, klokkeslett til når busser/tog går osv. De virket ikke helt oppdatert og at de hadde roen under festivalen. Dette gjør jo at man blir litt stresset i seg selv, fordi de ikke kan gi deg noe som helst bra svar. Men de satt og passet på og gjorde at ting var under kontroll, og at ingen gjorde noe de ikke skal gjøre. Det var også veldig lange avstander til der vi sov osv, de holdt til. Så hvis vi lurte på noe, måtte vi gå veldig langt for å kunne gi beskjed. Røde Kors hadde også en stand der vi kunne få hjelp om vi måtte trenge det. Det som var kjipt med dette er at til og med Røde Kors ville ha penger for en smertestillende. 

 

Linkin Park

REISEN BORT
Det gikk tog helt bort til Arendal, vi måtte skifte tog 1 gang, og da måtte vi bare gå 2 meter. Når vi ankom Arendal var det litt problemer om hvilken vei vi skulle, om vi måtte gå bort selv, kom det noen å hentet oss? Alt var veldig stress. Men vi fulgte mengden og kom måtte gå igjennom en ekstremt lang tunnel.. Og med evig tung ryggsekk var dette ikke akkurat bra start på Hove. Når vi endelig kom frem til båtterminalen, sto båten klar til å frakte oss over til Tromøya, der festivalen holdt til. Tromøya hadde lokale busser som fraktet oss videre til Hove-områdene. Reisen bort og hjem igjen var ikke den store utfordringen, det var enkelt, men tungt å komme seg fremover. 

CASHLESS
For å kunne få kjøpt noe som helst inne på Hove-området må du kjøpe deg et kort, cashless-kortet. Dette koster 50,- og du beholder den igjennom hele oppholdet. Den er også tilgjengelig på alle andre aktiviteter der de bruker cashless systemet. Dette virker akkurat som et minibank kort, du fyller penger på det selv og bruker de opp. Enkelt og greit. 

 

Linkin Park

TELTSCENEN
Dette var en av de minste scenene Hove hadde. Det var et avlangt gigantisk telt, der de hadde konserter. Noen av artistene som spilte der er; Gold Panda, Razika, Tame Impala, Kylesa, Cloud Control. Veldig varierende musikk. Når det var kveld/natt kunne du høre teltscenen fra lang avstand, de spilte ekstremt høy musikk. Uten ørepropper kommer du ikke langt. De spilte mest ”party-musikk” på teltscenen. 

AMFISCENEN 
Dette var den største scenen utenom Hove-scenen. Den lå som ett slags amfi oppover i terrenget. Det var veldig stor plass, og det var mulig for alle å se hva som skjedde, fordi det var ingen som satt eller sto i veien. Her også var det veldig varierende musikk, og volum. Brandon Flowers, Bright Eyes, Tinie Tempah, Freddie Gibbs, OFWGKTA var noen av artistene som spilte på Amfiscenen. 

 

 

.

HOVESCENEN
Dette var den største scenen, og det er da ikke rart at de største artistene også spilte her. Publikumsplassen var på en størrelse med 2 fotballbaner og bare scenen var stor nok til å romme en hel skole! De hadde rammet inn et område helt fremderst som det var muligheter for å stå inni og være nærmere artisten. Det var også mulighet for å stå utenfor denne sirkelen og bare nyte konserten med stor plass rundt deg og bare slappe av. Kaizers Orchestra, Linkin Park, 30 seconds to mars, Kasabian, The strokes, Robyn, Big Boi var artister som spilte her. 

 

 

Jimmy Eat World

ARTISTENE
Hove har vært veldig opptatt av å ha veldig varierende musikkstiler, men i år virker det som de har gått mest etter rock eller heavy metal. Den beste konserten på hele Hove i år var garantert ”Chase & Status” som fant sted på Amfiscenen kl.00.15. Chase & status er ikke spesielt kjente, men den konserten tok av! Dette var konserten folk snakket om i lang tid i etterkant, og det var ingen som slo dem i dette senere, ikke engang Deadmau5. Jeg er veldig imponert over så mange bra artister som var tilstede, og at det kun var 1 artist som måtte avlyse. Håper det blir like mange og bra artister neste år, noe jeg absolutt ikke ser bortifra! 

 
Bottom